Рус Укр
ГлавнаяБлогиОбговорення проекту Закону «Про енергетичну ефективність». Про визначення «енергоефективності». Пропозиції. Ч.6(3.2.3)
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Обговорення проекту Закону «Про енергетичну ефективність». Про визначення «енергоефективності». Пропозиції. Ч.6(3.2.3)

1414
Обговорення проекту Закону «Про енергетичну ефективність». Про визначення «енергоефективності». Пропозиції. Ч.6(3.2.3) Будівництво. Організаційні обставини.
3.2.3. Будівництво. Організаційні обставини.
 
Склад і структура процесів будівельного виробництва визначається двома граничними ситуаціями [Повышение эффективности мобильных строительных организаций / Б. В. Прыкин, Г. Н. Дибцов, Д. В. Задорожный и др. – М.: Стройиздат, 1988. – 240 с.]:
 
1. Комплексна житлово-виробнича база Bi і будівельний підрозділ Ai розташовані в одному населеному пункті. Будівництво чи оновлення об'єкту С виконується на відстані щоденної транспортної досяжності li.
 
2. Об'єкт С” розташовано від головної бази на відстані, що перевищує відстань щоденної транспортної досяжності. Тоді головний підрозділ мусить створити допоміжну житлово-виробничу базу B” і допоміжний підрозділ А” на відстані lj від головної бази і на відстані щоденної транспортної досяжності від об'єкту С”. Будівництво чи оновлення об'єкту виконується у співпраці допоміжної житлово-виробничої бази В” та місцевої бази D. При цьому частина конструкцій може постачатись з головної бази Bi.
 
Звідси в будівельному виробництві вирізняються наступні фази:
 
-- передислокація на відстань li і концентрація елементів виробничих процесів (машин, механізмів, робочих, матеріалів та конструкцій) на будівельному майданчику (фаза 1);
 
-- рух елементів виробничих процесів під час виконання будівельно-монтажних робіт на об'єкті будівництва в межах будівельного майданчика (фаза 2);
 
-- передислокація елементів мобільної допоміжної житлово-виробничої бази і робочих на відстань lj та будівельно-монтажні роботи по її монтажу (фаза 3);
 
 
-- транспортування конструкцій з головної бази Bi на об'єкт С” (фаза 4).
 
Порівняльний аналіз показників.
 
Розглянемо два умовні приклади, коли дві будівельні організації будують за однаковим проектом будинки.
 
1. В межах щоденної транспортної досяжності. При цьому один з об'єктів розташовано в межах населеного пункту, а інший — на відстані 40 км.
 
Зрозуміло, що в другому випадку транспортна робота по доправленню машин, механізмів, матеріалів, конструкцій та робочих буде значно перевищувати таку ж саму в першому випадку. Для виконання такої роботи буде потрібно значно більше енергії.
 
Якщо оцінимо продукцію будівельного виробництва в метрах кубічних будівлі, то з мого погляду є очевидним, що показник енергетичного співвідношення  Ef для другого випадку буде значно гіршим, ніж для першого. Але це зовсім не означає, що в другому випадку менш раціонально використовувалась енергія.
 
При застосуванні показника енергопродуктивності EPв збільшення обсягів спожитої енергії (в знаменнику показника) буде тягти за собою відповідне збільшення обсягів виконаної роботи і відповідне зростання розмірів чисельника. Це гарантуватиме адекватність оцінок раціональності використання енергії.
 
2. Один з об'єктів розташовано в межах населеного пункту, а інший — на відстані lj.
 
В цьому випадку показник Ef дасть нам ще більш неадекватні оцінки, оскільки в чисельнику ми не зможемо врахувати додаткові обсяги робіт в фазах 3 та 4 при будівництві об'єкту на відстані, що перевищує відстань щоденної транспортної доступності від головної бази.
 
Тобто, у випадку будівельного виробництва також бачимо, що показник Ef, пропонований Мінрегіоном, не дає адекватних оцінок раціональності використання енергії. 
 
 

Початок обговорення можно прочитати за посиланнями: 

 
 
 

Обговорення проекту Закону «Про енергетичну ефективність». Про визначення «енергоефективності». Ч.3(б) 

Обговорення проекту Закону «Про енергетичну ефективність».Про визначення «енергоефективності». Ч.3(в)

Обговорення проекту Закону «Про енергетичну ефективність». Про визначення «енергоефективності». Пропозиції. Ч.1

Обговорення проекту Закону «Про енергетичну ефективність». Про визначення «енергоефективності». Пропозиції. Ч.2

Обговорення проекту Закону «Про енергетичну ефективність». Про визначення «енергоефективності». Пропозиції. Ч.3

Обговорення проекту Закону «Про енергетичну ефективність». Про визначення «енергоефективності». Пропозиції. Ч.4(3.2)

Обговорення проекту Закону «Про енергетичну ефективність». Про визначення «енергоефективності». Пропозиції. Ч.5(3.2.2)

Дмитро Задорожний
 
Комментарии (0)
Блоги