Рус Укр
ГоловнаБлогиУ Львові пропонують проект організації міні-ринків громад приміських сіл
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

У Львові пропонують проект організації міні-ринків громад приміських сіл

3260
Президенту України Віктору Януковичу запропонували створення комунальних торгівельних майданчиків територіальних громад приміських сіл у містах обласного та районного значення.

Президенту України Віктору Януковичу запропонували створення комунальних торгівельних майданчиків територіальних громад приміських сіл у містах обласного та районного значення.

В якості пілотного проекту, пропонується реалізувати задум спершу у м. Львів. На мою думку, як автора проекту, організація комунальних міні-ринків для реалізації селянами сільськогосподарської продукції власного виробництва забезпечить приміські села роботою, а самих львів’ян недорогими та екологічно чистими продуктами.

Листа з відповідними пропозиціями вже направлено в Адміністрацію Президента. До звернення додалися аркуші з підписами львів’ян. На підтримку звернення, додатково збираються підписи мешканців приміських сіл та листи підтримки голів та депутатів сільських рад.

Робочих місць для селян в містах стає дедалі менше. Багаті перекупщики реалізують сільськогосподарську продукцію на критих добре облаштованих ринках. А власникі великих супермаркетів, завалили полиці імпортною продукцією. Натомість, селянам з приміських сіл ніде навіть притулитися.

Тому, для реалізації сільськогосподарської продукції селянами приміських сіл, я запропонував створити у містах обласного та районного значення комунальні ринки (міні-ринки, торгівельні майданчики) територіальних громад сіл. Щоб земельні ділянки, під такі ринки, знаходилися у довгостроковій оренді територіальних громад сіл. А облаштування цих торгівельних майданчиків для селян, було б вже завданням самих територіальних громад сіл.

Такі дієві заходи, дозволять впорядкувати та врівноважити у містах процес збуту селянами своєї продукції, запобігти утискам та маніпуляціям з боку місцевої влади. Також, будуть забезпечені нові робочі місця для селян, без додаткових витрат на їх професійну орієнтацію. Це в свою чергу, буде стимулювати  розвиток сільських населених пунктів в Україні, позитивно впливати на демографічні показники… Зменшаться потреби у імпорті сільськогосподарських продуктів рослинництва та тваринництва.

Станом на сьогодні, інтереси сільськогосподарських товаровиробників, які здійснюють не оптовий продаж сільськогосподарської продукції  власного виробництва є незахищені. Із виникненням в аграрному секторі ринкових відносин та ліквідацією колгоспів, зникли і колгоспні торгівельні мережі в містах.

Слід також врахувати, що для потреб міст в довгострокове користування вилучаються земельні ділянки сіл. А створення комунальних ринків у містах для селян, врівноважило б порушений баланс інтересів «село – місто». Так, для прикладу, комунальні підприємства Львівської міської ради, мають в довгостроковому користуванні землі приміських сіл. А саме: в Грибовичах – 33,3 га під сміттєзвалище, в Малехові – 5,5 га під ЛКП «Збиранка», під ТЕЦ-2 – 117 га та під очисні споруди – 0,5 га.       

Тому, як громадська організація ГО «СПАС», ми попросили для вирішення питання створення у містах обласного та районного значення комунальних ринків (міні-ринків, торгівельних майданчиків) територіальних громад сіл, надати необхідні доручення прем’єр-міністру України, головам обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій та запровадити пілотний проект створення торгівельних майданчиків територіальних громад сіл у м. Львові.

 

Олег Пилипенко
 
Коментарі (0)
Блоги