Рус Укр
ГоловнаБлогиПро норми споживання газу без лічильників
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Про норми споживання газу без лічильників

3291
Люди справедливо обурилися поверненням норм споживання газу з 90-х років - 9,8/18,3 м3/місяць на особу. Ці норми очевидно суттєво завищені.
Люди справедливо обурилися поверненням норм споживання газу з 90-х років - 9,8/18,3 м3/місяць на особу. 
 
Ці норми очевидно суттєво завищені.
 
Як це перевірити, а скільки в дійсності споживають люди без лічильника? Взяти показники споживання в людей з лічильниками було б не зовсім коректно, бо такі люди мають мотивацію економити.
 
Чому б не використати дані встановлених загальнобудинкових лічильників газу!? Хоч оплата газу за їх показами під сумнівом, але з точки зору технічного обліку це найбільш об'єктивні показники!
 
На малюнку результати майже півторарічного аналізу споживання газу в багатоквартирних будинках із загальнобудинковим лічильником. В квартирах газ використовується лише на плиту та є централізоване гаряче водопостачання. І це аналіз виконано самим облгазом!
 
 
 
 
Що бачимо? Середньорічне споживання біля 4 м3/місяць на особу. Це більш ніж в 2 рази менше ніж за нормами.
 
А скільки ж це газу можна списати "наліво" за завищеними нормами? На 3 млн абонентів - щонайменше на 5 млрд грн на рік. Де вони осідають? В облгазі!
 

І, о диво! По всій країні різко почали виходити з ладу загальнобудинкові лічильники газу. Облгази замітають сліди! А як у вас? 

Олексій Хабатюк
 
Коментарі (2)
Коля Пухов
28 Січня 2019 p. 21:44
Будинкові лічильники газу обмежують можливість олігархам обкрадати населення. Зараз би вони, збільшивши нормативи, накинули б на будинок вдвічи більше кубів, ніж спалюється згідно лічильника. Тому зараз влада розповсюджує міф, наче усі хотять індивідуальні лічильники, бо , на відміну від будинкових, індивідуальні лічильники не перешкоджають обманювати та обкрадати населення.
Коля Пухов
02 Лютого 2019 p. 00:31
Якщо ви встановите у своїй квартирі індивідуальний лічильник газу, то ваша квартира перетвориться у прохідний двір для різноманітних посадовців псевдогазових служб. Вони будуть приходити зненацька і у самий непідходящий час, і не дуже покладаючись на дверний дзвінок, будуть з усієї сили рвати і викручувати дверну ручку або просто бити у двері. Крім нервів, дверні замки і ручки вони вам попсують - це точно.--------------------------------------------------------------------Отже, зробіть вибір: загальнобудинковий лічильник газу і об"єктивність нарахувань чи індивідуальний лічильник і безкінечні шахрайства і обмани помножені на безкінечні візити всіляких контролерів.
Блоги