Рус Укр
ГоловнаБлогиНебезпечна гра із платниками комунальних послуг
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Небезпечна гра із платниками комунальних послуг

3599
«Головна хитрість диявола – переконати нас, що його не існує» (Шопенгауер)

Так, так – саме небезпечну гру з Конституцією і законами України, а також з платниками житлово-комунальних  послуг, веде тривалий час чиновницька братія Київської державної адміністрації, підвідомчих їй підрозділів та органів виконавчої влади в районах столиці.  Тому нормальна соціальна людина ніколи не зможе примиритися з цим фактом. Дискомфорт психологічний, періодичний внутрішній і зовнішній протести - реакція на кричущий (узаконенний) бандитизм, владну байдужість до потреб людини ..               

Стало вже поганою традицією, коли державна влада в міських чи районних адміністраціях дуже неквапливо ставиться до нагальних потреб громадян. Особливо, коли це стосується функціонування ліфтів. Знаходяться десятки причин, на які посилаються чиновники-держиморди, щоб якось виправдати свій непрофесіоналізм, подекуди тупість,  чи хитрість. 

Про необхідність виконання ними конституції і законів України взагалі не йдеться. Це найслабкіший, здається, ланцюжок державної служби. Тут суцільні проблеми і порушення…Тисячі ліфтів у будинках столиці України потребують заміни чи капітального ремонту. Із року в рік це відкладається прі різних президентах і мерах, міністрах і депутатах. Немає ані бажання, ані фінансування, знаходяться інші поважні і неповажні причини. Але весь цей хаос відрізняється одним: ніхто не думає про нагальні потреби людей, а також про те, що подальша експлуатація старих чи несправних ліфтів становить загрозу для життя і здоров’я мільйонів людей. Це злочин проти громадян і держави. От про що давно потрібно подумати.

Схоже, що і в Деснянській райдержадміністрації Києва давно звикли ухилятися від відповідальності і конкретних справ в інтересах громадян. Який же орган місцевої державної влади, коли періодично тут простежується відверта байдужість та безвідповідальність?...Факти річ, як кажуть, вперта. Приміром, мешканці другого парадного 16-ти поверхового будинку по вулиці Драйзера 14/33, протягом 9 днів чекають, коли ж  нарешті запрацює вантажний ліфт. І певно марно, бо гарантій від ЖЕК-306 і компанії «Майстерліфт» не чути. Люди у занепокоєнні, адже на верхніх поверхах проживають 9 інвалідів і 25% пенсіонерів, а останні три місяці лихоманить й роботу пасажирського ліфту. Вони як заручники лиха і майже щоденно шукають підтримки, звертаючись на гарячі телефонні лінії Кабінету Міністрів України та Київської міської держадміністрації. Сподіваються  й на підтримку мера столиці Віталія Кличка. За словами комунальників, вантажний ліфт у будинку не працює через крадіжку якихось деталей з нього. Цікаво, що такі «крадіжки» відбуваються двічі на рік. А хто ж, як не посадові особи ЖЕК-306 і компанії «Майстерліфт» мають його зберігати? Чому немає ефекту від поліцейських протоколів, адже грабіжники безкарно діють щороку, і причому не тільки в одному будинку? Деснянська райдержадміністрація, куди бідолахи неодноразово зверталися із листами та скаргами займає роль стороннього спостерігача за цим небезпечним процесом. Драматичну, але хибну роль, яка не добавляє рейтингу місцевій владі, а лише ганьбить її.

Пригадалися слова відомого українського письменника Володимира Базилевського, який в одному з номерів «Літературної України» дуже своєрідно і відверто відзначив: «Горе тій державі, де хам на вершині будь-якої піраміди. Тоді бидло править бал. Тоді сваволя, корупція, здирство розповсюджуються із швидкістю інфекції. Тоді особистість кинута  напризволяще у штормове море  повсякдення. Справедливість стає фікцією. Особиста безпека – ілюзією. Честь і достоїнство – ганчіркою, об яку витирають ноги. Порятунку чекати нізвідки. Життя стає проблематичним».

Олександр Борщевський
 
Коментарі (1)
Nina Demchenko1
22 Серпня 2016 p. 16:32
Константин Константинович ·уточните пожалуйста собственникам многоэтажек каким образом следить за сохранностью оборудования??? Многолетний опыт сотрудничества с обслуживающей компанией Майстерлифт (Киев), сотрудники которого единственные имеют доступ к инженерному оборудованию лифтовых кабин - сами это оборудование и воруют, а потом компания на платной основе его же и восстанавливает, потому как простому человеку не просто разобраться в инженерных хитросплетениях без специального образования.....не говоря уже о том знать что там стоит того что-бы воровать...
Блоги