Рус Укр
ГоловнаБлогиЗвернення мешканців будинку "Riviere Riverside"
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Звернення мешканців будинку "Riviere Riverside"

3584
Фіктивне ОСББ "Раїси Окіпної, 18" поступатися не збирається

Незважаючи на позитивні зміни у нашій країні та суспільстві, які відбулися завдяки «революції гідності», свавілля столичних забудовників триває, навіть прогресує.

Нещодавно, в інформаційних джерелах всесвітньої мережі Інтернет, висвітлювалася інформація щодо протиправної діяльності компанії-забудовника (ТОВ "Д.І.А. Девелопмент"), пов’язаної із незаконним створенням Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «РАЇСИ ОКІПНОЇ, 18».

Свого часу незаконна діяльність ТОВ "Д.І.А. Девелопмент" мала неабиякий резонанс серед контролюючих органів та громадськості, а також набула гучного розголосу в засобах масової інформації, оскільки фактично, використовуючи повноваження забудовника, ТОВ «Д.І.А. ДЕВЕЛОПМЕНТ» позбавило права власників квартир на управління й розпорядження своїм майном. При цьому ТОВ «Д.І.А. ДЕВЕЛОПМЕНТ» протиправно вимагало від кожної із 183 сімей, що проживають в багатоквартирному будинку, по 80 000,00 гривень за вступ до незаконно створеного й повністю контрольованого ним ОСББ «РАЇСИ ОКІПНОЇ, 18».

Власники багатоквартирного будинку в розпачі, оскільки компанія-забудовник нав'язала мешканцям договір про створення ОСББ та взяла на себе функції з обслуговування будинку, в наслідок чого збільшила розмір тарифів на його утримання у кілька разів, порівняно з реальними витратами. У 2013 році, об’єднавшись спільними зусиллями, за участю прокуратури і громадськості, співвласники будинку отримали першу перемогу у нерівній боротьбі з компанією-забудовником ТОВ «Д.І.А. ДЕВЕЛОПМЕНТ», діяльність якої безпосередньо пов’язується із колишньою «злочинною» владою та окремими екс-членами політичної партії, які її обслуговували. Так, 30 жовтня 2013 року, Апеляційний суд міста Києва ухвалив рішення на користь власників квартир вказаного будинку. Судом було встановлено факт незаконного створення ОСББ «Раїси Окіпної, 18» забудовником і двома фізичними особами, що не мали на це прав. Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку «Раїси Окіпної, 18» визнано таким, яке створене без відома власників квартир та з порушенням норм закону, а тому скасовано його державну реєстрацію. Законність рішення апеляційного суду про скасування реєстрації ОСББ «РАЇСИ ОКІПНОЇ, 18» підтвердив Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ, відхиливши касаційні скарги ТОВ «Д.І.А. ДЕВЕЛОПМЕНТ» та ОСББ «РАЇСИ ОКІПНОЇ, 18» і відмовивши у допуску справи до провадження Верховним Судом України.

На даний час, нехтуючи всіма можливими нормами права і моралі, ТОВ «Д.І.А. ДЕВЕЛОПМЕНТ» продовжує реалізувати свій незаконний план щодо протиправного отримання можливості управляти багатоквартирним будинком та незаконно вимагати від власників квартир сплати грошових коштів. Зі спливом понад півроку з моменту відхилення касаційних скарг ТОВ «Д.І.А. ДЕВЕЛОПМЕНТ» та ОСББ «РАЇСИ ОКІПНОЇ, 18», пов'язаний із вказаними юридичними особами громадянин КОГУТ Дмитро Іванович, 16.07.2014 р. звернувся до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ із касаційною скаргою на рішення Апеляційного суду міста Києва від 30 жовтня 2013 року. Станом на сьогодні, суддя ПИСАНА Таміла Олександрівна, за невідомих підстав, відкрила касаційне провадження у цивільній справі № 6-29797ск14 за касаційною скаргою КОГУТА Д.І., зупинила виконання рішення суду апеляційної інстанції та витребувала із Дніпровського районного суду міста Києва матеріали справи.

Мешканці будинку занепокоєні, оскільки з їх слів вбачається, що з метою досягнення протиправних цілей ТОВ «Д.І.А. ДЕВЕЛОПМЕНТ» постійно вдається до різних незаконних дій, які навіть містять у собі ознаки корупційних діянь. У зв’язку з цим деякі власники квартир у багатоквартирному будинку № 18 по вулиці Раїси Окіпної в місті Києві, стверджують, що мають усі підстави для сумнівів в об’єктивності та неупередженості розгляду у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ касаційної скарги Когута Д.І. Перемога у судових процесах в Апеляційному суді міста Києва та Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ, рішеннями яких захищені права та охоронювані законом інтереси власників квартир у багатоквартирному будинку № 18 по вулиці Раїси Окіпної в місті Києві, здобута досить нелегко, в результаті довготривалої та кропіткої роботи низки юристів, громадськості та інших небайдужих осіб, оскільки судовий розгляд справи відбувався при попередній «злочинній владі», представники якої безпосередньо мають відношення до ТОВ «Д.І.А. ДЕВЕЛОПМЕНТ».

Власники квартир у багатоквартирному будинку № 18 по вулиці Раїси Окіпної в місті Києві сподіваються, що судове свавілля в нашій оновленій країні відсутнє та надіються на справедливий і судовий захист.  

Людмила Кондратенко
 
Коментарі (0)
Блоги