Рус Укр
ГоловнаБлогиЗаклик не включати законопроект № 3306 до Порядку денного ВР
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Заклик не включати законопроект № 3306 до Порядку денного ВР

2584
Президенту України Януковичу В.Ф. Прем'єр-міністру України Азарову М.Я. Голові Верховної Ради України Володимиру Рибаку : Заклик не включати законопроект № 3306 до Порядку денного ВР

Ми, представники Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та громадяни України обурені ініціативою парламентаріїв Верховної Ради Петра Симоненка і Спірідона Кілінкарова, які є авторами Законопроекту № 3306 «Про житлові товариства» та вимагаємо не включати цей законопроект до Порядку денного ВР.

Вважаємо, що зазначений законопроект «Про житлові товариства» суттєво порушує права власників багатоквартирних будинків та саботує Загальнодержавну програму реформування житлово-комунальної галузі України – пріоритетним напрямком якої є створення ОСББ. Його ухвалення викличе сильні суспільні хвилювання та призведе до значних масових протестів оскільки прийняття законопроекту «Про житлові товариства» в цілому призведе до зриву реформи ЖКГ України.

Відповідно до офіційної статистичної інформації в Україні створено 17 тис. ОСББ,  які об’єднують понад 5 млн. громадян України. Це не пасивні споживачі комунальних послуг, а відповідальні власники, які власними діями вносять вклад у розвиток країни та підтримку реформ і готові відстоювати свої права.

Останнім часом стало дуже модно шукати альтернативи. Можна знайти  альтернативу і для ОСББ але немає альтернативи процесу формування власника житла, тому що краще, ніж він, ніхто не зможе утримувати будинок і керувати ним.

Законопроектом пропонується перенайменування організаційно-правової форми господарювання Об’єднань співвласників багатоквартирного будинку на Житлове товариство. В пояснювальній записці це обумовлено тим, що цивільне законодавство не містить такого визначення, як «співвласники багатоквартирного будинку» але законодавство яке регулює цивільно-правові відносини не містить і такого визначення як «житлові товариства». Крім того безліч норм зазначеного законопроекту суперечать один одному, а деякі взагалі суттєво  обмежують існуючі права мешканців багатоквартирних будинків. Саме це наводить на думку, що у даному законопроекті завуальоване прагнення знищення інституту ОСББ та зриву реформи ЖКГ України. Закладена в законопроекті концепція управління багатоквартирним будинком без створення юридичної особи буде сприяти створенню корупційного середовища у сфері житлово-комунальних відносин.

Ми закликаємо всіх небайдужих приєднатися до нашої петиції. Наша солідарність є потужною зброєю щодо захисту своєї власності. 

Ірина Сінделі
 
Коментарі (0)
Блоги