Рус Укр
ГоловнаБлогиЗабезпечення столиці теплом та електроенергією під загрозою?
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Забезпечення столиці теплом та електроенергією під загрозою?

2943
… чи можна сподіватися, що Київська влада знайде час для надання вичерпних відповідей на низку важливих також для членів територіальної громади міста Києва питань…,-В.Хабібуллін

 Забезпечення столиці теплом та електроенергією під загрозою?

… чи можна сподіватися, що Київська влада знайде час для надання вичерпних відповідей на низку важливих також для членів територіальної громади міста Києва питань…,-В.Хабібуллін
 
 
Приймаючи участь у спільному засіданні Федерації роботодавців міста Києва, Київської міської організації роботодавців, Київської міської асоціації роботодавців за участі керівництва Федерації роботодавців України та керівників київських підприємств – столичних роботодавців цікавим виявився виступ Голови Наглядової ради ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» Івана Плачкова.
 
Відомий політик заявив, що значний рівень ЗАБОРГОВАНОСТІ бюджетних установ та організацій за спожиту електроенергію та тепло перед ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» (а це близько 4,5 млрд. грн.) ставить під серйозну ЗАГРОЗУ стабільне та безперебійне забезпечення столиці України ТЕПЛОМ та ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЄЮ.
 
За словами Івана Плачкова, СТОЛИЧНА ВЛАДА ТА КИЇВСЬКІ РОБОТОДАВЦІ в ситуації гарячого громадянського конфлікту МАЮТЬ ОБ’ЄДНАТИ СПІЛЬНІ ЗУСИЛЛЯ щодо забезпечення нормальної життєдіяльності столиці України в умовах соціально-політичної кризи.
 
Також цікавим виявився виступ на захист Київських підприємств.
 
Голова Ради Федерації роботодавців міста Києва Андрій Антонюк зазначив, що проект нової Територіальної угоди з КИЇВСЬКОЮ ВЛАДОЮ передбачає положення, з якими київські роботодавці в сьогоднішніх важких економічних реаліях, на жаль, НІЯК НЕ ЗМОЖУТЬ ПОГОДИТИСЯ. Зокрема, серед іншого - зменшення протягом 2014 рівня безробіття та передбачення в колективних договорах підвищення рівня середньомісячної заробітної плати працівників, не менше, ніж на 15% (до попереднього року).
 
За словами Андрія Антонюка, київські роботодавці, будучи РЕАЛІСТАМИ, не зможуть взяти на себе такі зобов’язання в ситуації загострення економічної кризи, коли спад промислового виробництва в місті Києві за 2013 року склав більше 10 %. На жаль, таким чином, вперше за 23 роки Незалежності, столиця України опинилася на ПЕРЕДОСТАННЬОМУ місці за рівнем промислового виробництва серед регіонів України.
 
Не можна не погодитись на акцентуванні уваги, що ряд невирішених питань, які на жаль тягнуться роками, наклали свій негативний відбиток на діяльність столичних роботодавців та їх працівників. «Зокрема, це корупція, збільшення адміністративного тиску на бізнес, переплата податків, невідшкодоване ПДВ, визнання угод нікчемними, збільшення орендної плати за землю в 2013 році тощо. Все це є тими причинами, які суттєво заважають працювати бізнесу. Саме це є причинами різкого спаду об’єму промислового виробництва, збільшення рівня безробіття в столиці України та неможливості підвищення рівня оплати праці», про що також заявив Голова Ради Федерації роботодавців міста Києва Андрій Антонюк.
 
Надихає також те, що виступаючи перед учасниками спільного засідання, Голова Ради Федерації роботодавців міста Києва Андрій Антонюк зазначив: «Незважаючи на те, що столиця України опинилася в центрі соціально-економічної кризи, в деяких місцях відбуваються сутички, столичні роботодавці ПРОДОВЖУЮТЬ ЕФЕКТИВНО ПРАЦЮВАТИ, виробляють продукцію та надають послуги, сплачують податки та збори, вчасно ВИПЛАЧУЮТЬ ПРАЦІВНИКАМ ЗАРОБІТНУ ПЛАТУ.
 
Однак ті тривожні події, які відбуваються в країні та м. Києві протягом останнього часу, та ряд невирішених питань, які на жаль тягнуться роками, НАКЛАЛИ СВІЙ НЕГАТИВНИЙ ВІДБИТОК на діяльність столичних роботодавців та їх працівників.
 
Як не прикро, але сьогодні деякі потужні київські підприємства – столичні роботодавці, які вже досить довго НЕ МОЖУТЬ ОТРИМАТИ свої зароблені кошти від розпорядників бюджетних коштів, і відповідно, на жаль, мають з таких об’єктивних причин ЗАБОРГОВАНІСТЬ ПО ВИПЛАТІ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ, стоять перед нелегким вибором: ПЛАТИТИ ПОДАТКИ ДЕРЖАВІ ЧИ ЗАРПЛАТУ ПРАЦІВНИКАМ?.
 
Тож чи можна сподіватися, що Київська влада в особі Голови КМДА Володимира МАКЕЄНКА та Секретаря Київради Галини ГЕРЕГИ знайдуть час для зустрічі київських роботодавців з на якій мають обговорити та надати вичерпні відповіді на низку важливих також для членів територіальної громади міста Києва питань, серед яких також:
 
-         Який фінансово-економічний стан м. Києва станом на сьогодні?
-         Чи є загрози функціонування київських підприємств в умовах  фінансової та соціально-економічної кризи?
-         Чи є загрози забезпеченню життєдіяльності м. Києва під час соціально-політичної кризи?
-         В разі тривалого продовження або загострення соціально-політичної кризи, що може загрожувати КИЯНАМ (перебої з тепло- та водо- постачанням, з електроенергією, перебої в роботі транспорту тощо)?
-         Що можна та потрібно зробити для унеможливлення в подальшому виникнення будь-яких нештатних ситуацій у забезпеченні нормальної життєдіяльності м. Києва?
 
 
З великою повагою і сподіванням виявитися корисним,
 
Вадим ХАБІБУЛЛІН
Голова Громадської ради
при центральному органі виконавчої влади,
член Ради голів Громадських рад  
Вадим Хабібуллін
 
Коментарі (0)
Блоги