Рус Укр
ГоловнаБлогиВтаємничені тарифи на послуги ЖЕК № 10
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Втаємничені тарифи на послуги ЖЕК № 10

3127
Скажіть, а за що ж платимо?

Останнім часом дуже вже хвилює мене одне питання: за що я маю кожного місяця сплачувати гроші ЖЕК, якщо при цьому не маю жодної гарантії виконання цією конторою її ж таки обов’язків? Щоб трохи прояснити це питання звернувся з запитом на інформацію до Кіровоградської міської ради. Серед ряду питань просив повідомити мені й наступне:

1) яким нормативно-правовим актом встановлені або затверджені розміри тарифів на послуги з утримання  будинків і споруд та прибудинкових територій ЖЕК № 10?

2) перелік обов’язкових послуг, що надаються ЖЕК № 10, та інформацію про нормативно-правовий акт, яким вони визначені або затверджені, докладну інформацію про вартість таких послуг та періодичність їх надання.

Також я просив надати мені копії зазначених вище нормативно-правових актів.

І ось я отримав відповідь на запит за підписом заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія Поліщука. З цієї відповіді я можу зробити лише один висновок – інформацію надавати дуже не хочуть.

У відповіді вказано, що тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій для ЖЕК № 10 встановлено рішенням виконавчого комітету Кіровоградської міської ради від 12.12.2012 року  № 1040, перелік послуг затверджено рішенням виконкому  від 02.08.2011 року № 742. І все. Про вартість, періодичність надання  послуг – жодного слова.  Копій вказаних рішень мені теж не надано, але люб’язно вказано, що я можу ознайомитись з ними на офіційному сайті Кіровоградської міської ради.

Ось офіційний сайт Кіровоградської міської ради http://www.kr-rada.gov.ua/. Як бачите там є цілий розділ «Тарифи на комунальні послуги». Тиснемо і бачимо… бачимо, що тарифів на послуги ЖЕК № 10 там просто немає. Зображення сторіночки спеціально зберіг.

Але не тільки у відсутності тарифів на сайті справа. Справа ще й в тому, що частиною 2 статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» чітко визначено наступне: відповідь розпорядника інформації про те, що інформація може бути одержана запитувачем із загальнодоступних джерел, або відповідь не по суті запиту вважається неправомірною відмовою в наданні інформації. 

Стаття 212-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність за неправомірну відмову в наданні інформації, несвоєчасне або неповне надання інформації, надання інформації, що не відповідає дійсності, у випадках, коли така інформація підлягає наданню на запит громадянина чи юридичної особи відповідно до законів України "Про інформацію", "Про доступ до публічної інформації", "Про звернення громадян", "Про доступ до судових рішень" та "Про засади запобігання і протидії корупції", або на адвокатський запит, запит кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, її палати або члена відповідно до Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність".

Заява разом з копією запиту та відповіді направлена в прокуратуру, чекаємо реакції.

 

Геннадій Нікішов
 
Коментарі (0)
Блоги