Рус Укр
ГоловнаБлогиВінницький фонтан: цікаві факти
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Вінницький фонтан: цікаві факти

13014
Про вінницький фонтан досі не чув, мабуть, лише глухий, але чи насправді хтось знає, що являє собою конструкція з десятків форсунок, світильників, датчиків та клапанів?

Будівництво фонтану

Будували вінницький фонтан не так вже й довго для подібних конструкцій - півтора року. Більшість витрат, як вже відомо, взяв на себе фонд нашого "шоколадного короля" Петра Порошенка. Паралельно з будівництвом фонтану було також відремонтовано близько 700 м набережної, а в процесі монтажу фонтану довелось розчистити русло річки Південний Буг. Загалом було вивезено 28000 куб.м мулу і різного сміття. Ціна питання - близько 70 мільйонів гривень, від яких, думаю, наш меценат ні в якому разі не збіднів. Згодом і фонтан, і набережну охрестили "Рошен". Все логічно: хто платить, той і замовляє музику.

Фонтан порівнюють з подібним в місті Дубаї, хоча, той і дещо складніший і більший. Вражає ще й той факт, що в Європі аналогів немає, принаймні, так стверджують розробники. Відрізняється вінницький фонтан від саудівського і тим, що в зимовий час його опускають під воду, там він і очікує до весни.

відкриття вінницького фонтану Рошен

Фонтан не має аналогів в Європі

Відкриття вінницького фонтану

На відкриття вінницького фонтану, за офіційними даними, зібралося 70 000 осіб, хоча візуально - близько 20 тисяч (набережна досить вузька, багато народу там не поміститься). Люди стояли аж до вулиці Соборної. Хто спізнився, навіть не пробував "прориватися" ближче - спостерігав за всім з Центрального мосту. Ближче всіх стояли ті, хто прийшов заздалегідь, але я просто не уявляю, як їм вдавалося дихати в такій тисняві.
 

Прямо на набережній змонтували сцену, на якій увечері виступили інструментальний ансамбль Симфоманія, Мандри, народна артистка України Оксана Білозір та гурт "ТІК". Після концерту з промовою вийшов сам Петро Олексійович Порошенко. Після цього з усіма, хто виступав, він рушив через натовп до пульта управління, щоб натиснути на кнопку запуску фонтану. Це виявилося не просто. Кожен хотів дотягнутися до мецената, привітатися, подякувати за такий подарунок. В цей час на екрані запустили годинник з відліком часу. Годинники періодично зупиняли, бо дійти до кнопки запуску так швидко не вдавалося.
 

Вінницікий фонтан фото

Водне та лазерне шоу фонтану приваблює туристів зі всієї країни

Після запуску всі завмерли. Заграла музика і фонтан ожив. Спочатку потроху, а потім все сильніше і сильніше. Видовище було таке, що навіть хліба ніхто не просив. Коли почали проектувати відео, то стало зрозуміло, що гроші витратили не даремно. В кінці з острова Кемп почали пускати салюти і це стало жирною крапкою вечора. Відкриття фонтану транслювали телеканали Euronews, 5 канал, Перший національний, регіональні канали, а також ряд сайтів.

Після відкриття на набережній "Рошен" щовечора збиралися вінничани, щоб подивитися на музичний фонтан. Люди чекали по 3 години, щоб побачити 30-хвилинне шоу. Інтерес до вінницького фонтана не знижувався до самого його закриття.

Зараз фонтан - популярне місце відпочинку для вінничан та гостей міста різного віку. Роботи з благоустрою території все ще ведуться. Восени 2011 на клумбах набережній були висадженни квіти і дерева. Навесні, в період цвітіння завдяки озеленення території це місце набуде ще більш чарівний і екологічно сприятливий вигляд.

За неофіційними відомостями керівництво міста найближчим часом зверне свою увагу і на благоустрій острова Фестивальний (Кемпа). Уже зараз в мережі Інтернет можна знайти вражаючі проекти зі створення цілого ряду об'єктів які можуть перетворити острів у сучасний парк відпочинку. Ці проекти цілком логічно об'єднують острів Кемпа та Вінницький фонтан в один комлекс.

фонтан рошен вінниця фото

Фонтан працює впродовж всього літа, а ввечері починається дивовижне шоу


У 2012 році відкриття фонтану відбулося 22 квітня і гадаю, працюватиме він, як і того року, приблизно до 15 жовтня (якщо раніше не вдарять морози). Після чого конструкцію опустять під воду до весни.

Oksana Boiko
 
Коментарі (0)
Блоги