Рус Укр
ГоловнаБлогиВійськовий стан для енергетики. Кому вигідно і які наслідки?
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Військовий стан для енергетики. Кому вигідно і які наслідки?

2652
Україна на 80% залежна від імпортного бензину, дизпалива і автогазу (пропан-бутану). Від російського палива або того, що йде із Білорусі і виробляється із російської нафти, контролюється Росією – це 60%. Армійська техніка на якому дизелі марширує?
1. Лише поява інформації про воєнний стан привела до призупинення переговорів про участь європейських партнерів в управлінні ГТС України після 2019 року. Якщо воєнний стан буде введено хоч на 30, хоч на 60 днів – це означає, за попередньою інформацією, що відновлення активної фази відбору партнера пересунеться на літо-осінь 2019 року. Це означатиме провал підготовки до нового транзитного договору. І Україну «підвісять» як європейські партнери, так і Росія. І якщо раніше вірогідність транзитної кризи становила 1/3 (30%), то зараз вона зросла до майже 80% (3/4). При цьому варто пам’ятати, що переговори з ЄС про ГТС йшли дуже повільно після того як «Нафтогаз» зірвав процес розділення (анбалдінгу) компанії. Тому у вересні-жовтні 2019 року Україну почнуть пресувати з обох боків із закликами – не дай замерзнути європейцям! І «прикрути» Коболева і «Нафтогазу» тут вже не спрацює.
 
2. Дефіцит електроенергії. Воєнний стан вірогідно приведе до припинення поставок вугілля із Росії. Запасів на складах ТЕС сьогодні – терпимий мінімум. Замінити вугілля з Росії зараз немає чим. Лише завершилась криза навколо Луганської ТЕС, яка переходила на певний час з вугілля на газ. АЕС не витягнуть. Тому провал у поставках з вугілля приведе до віялових відключень. В енергосистемі і так зараз стабільний дефіцит на рівні 1,5 ГВт – стільки споживають три хороші області України.
 
3. Про АЕС. Ядерне паливо на 80% іде із Росії. Половину з того, що Westinghouse продає Україні (тепловиділяючі збірки) – іде на склад, його використати як резерв не вийде. Воєнний стан поставить руба питання стабільної роботи АЕС. До цього часу АЕС мінімально, а практично ніяк не були учасниками конфлікту України і Росії.
 
4. Україна на 80% залежна від імпортного бензину, дизпалива і автогазу (пропан-бутану). Від російського палива або того, що йде із Білорусі і виробляється із російської нафти, контролюється Росією – це 60%. Армійська техніка на якому дизелі марширує? Риторичне питання.
 
І це лише надводний світ. Підводна частина енергетичного айсбергу набагато більша і для слабкого, непідготовленого патріотичного організму може завдати багато шкоди ))
 

Власне, всі новоявлені неофіти української нації, патріоти і ті, хто несподівано згадав українську мову, несамовито слухає українських пісень, танцює українських танців і почав активно носити вишиванки та витирати сльози вишитою хустинкою – не допоможуть енергетиці. Енергетика із тимчасовим політичним пристосуванством немає нічого спільного. 

Юрій Корольчук
 
Коментарі (0)
Блоги