Рус Укр
ГоловнаБлогиПідвищення базового тарифу на електрику не гарантує забезпечення електрикою
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Підвищення базового тарифу на електрику не гарантує забезпечення електрикою

368
До того, таке огульне підвищення призведе до невдоволення населення через зростання тарифу одночасно з продовженням практики відключень узимку.
Загальне підвищення базового тарифу на електрику не вирішує ні питання гарантованого забезпечення, в умовах дифіциту потужностей генерації, ні зниження навантаження на енергосистему в пікові години споживання.
 
Більше того, таке огульне підвищення призведе до невдоволення населення через зростання тарифу одночасно з продовженням практики відключень узимку. 
 
А відключення будуть. 
 
Фізично відновлення зруйнованих зараз потужностей генерації не гарантує від повторної руйнації взимку по вже "пристріляних" агресором об'єктах. Поява 15-20 комплексів ПРО до зими мало ймовірна. А відновлення без негайного розгортання повноцінного захисту від ракет нагадує зусилля Сізіфа.
 
Другим негативним моментом від зростання базового тарифу буде те, що населення припинить добровільне самообмеження електроспоживання у години пікових навантажень на систему. Так влаштована людська психологія, якщо я плачу стільки скільки мене змусили платити, то я використовуватиму все як вважаю за потрібне і коли вважаю за потрібне.
 
Висновок - необхідне не загальне підвищення тарифу, а підвищення тарифу в пікові зони споживання електрики за рахунок введення підвищення загороджувального коефіцієнта до базового тарифу для цих годин.
 
Ввести для всіх, хто має потужність приєднання більше 10 кВт та/або встановлений багатотарифний лічильник. Усі електронні лічильники мають бути перепрограмовані на три зони споживання. Можливо на чотири, з урахуванням вихідних. 
 

Ці заходи дозволять вже зараз вплинути на найпотужніших споживачів серед населення, на яких припадає максимальний обсяг споживання електрики населенням. Економічними методами почати керувати споживанням. Як полюбляють ліберали. А загально підвищувати базовий тариф без розуміння наслідків, це не ліберальний підхід, це ринковий тоталітаризм. 

Ігор Черкашин
 
Коментарі (0)
Блоги