Рус Укр
ГоловнаБлогиРозкриття інформації про кінцевих бенефіціарних власників юридичних осіб
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Розкриття інформації про кінцевих бенефіціарних власників юридичних осіб

3816
В Україні в 2014 році було прийнято Закон, що зобов’язав розкривати відомості по кінцевих бенефіціарних власників юридичних осіб (надалі – КБВ)

В Україні в 2014 році було прийнято Закон, що зобов’язав розкривати відомості по кінцевих бенефіціарних власників юридичних осіб (надалі – КБВ). При цьому, встановлені і строки надання такої інформації, а саме:

  1. Компанії, які тільки створені – в процесі чи після державної реєстрації.
  2. Підприємства, які вже ведуть діяльність – до 25 жовтня 2015 року.

В нормативному акті кінцевий бенефіціарний власник визначається, як особа, яка впливає вирішально на діяльність юридичної особи. Це управління здійснюється, як безпосередньо, так і за допомогою інших. Розкривається наступна інформація про бенефіціарного власника 2021:

  • Засновники фірми. Що стосується фізичної особи, то подається наступне: ПІБ, серія, номер паспорту, місце реєстрації та ін. Про юридичну особу подається таке: найменування особи, місцезнаходження, ідентифікаціний код тощо.
  • Вид власності підприємства (виключення складають адвокатські об’єднання, державні органи, політичні партії тощо).
  • Відомості про кінцевого бенефіціара – ПІБ, громадянство тощо.
19 березня 2021 року Міністерство фінансів розробило нормативний акт, в якому зазначено, що відомості пр КБВ необхідно розкрити до 11 жовтня 2021. Треба сказати, що у зв’язку з даним положенням виникла справжня паніка, оскільки всі почали подавати відповідну інформацію. В результаті цього, такого навантаження не витримує реєстраційна система. Тому у підприємців, незважаючи на бажання подати відомості, просто немає такої можливості з об’єктивних причин. З цього приводу Міністерство юстиції заявило, що доки штрафи застосовуватися не будуть. Але, скільки саме це продовжиться, не зрозуміло. Тому, рекомендуємо зараз подавати звіт про кінцевих бенефіціарів 2021. Краще з цим питанням звернутись до юристів. Так, наша компанія Imperium Lux надає якісні юридичні послуги, серед яких детальніше – відомості про кінцевого бенефіціарного власника. У нас працюють виключно досвідчені спеціалісти, які навіть самі складні питання вирішують успішно. Юристи направлені на досягнення оптимального результату, який повністю задовольнить клієнта. За лояльну вартість ви отримаєте якісні правові послуги. Репутація нашої компанії позитивна, тому досить її цінуємо. Серед основних принципів роботи компанії Imperium Lux виступають – надійність, порядність та чесність.
Елена Ланчак
 
Коментарі (0)
Блоги