Рус Укр
ГоловнаБлогиПублічна відповідь одній розумній людині, яка все чудово розуміє, але думає одне, робить інше, а мету має третю
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Публічна відповідь одній розумній людині, яка все чудово розуміє, але думає одне, робить інше, а мету має третю

4381
З’явився «псевдоаналіз» з претензією на сенсацією із елементами розслідування із звинуваченнями - «Брудний» газ для українців за завищеним тарифом

З’явився «псевдоаналіз» з претензією на сенсацією із елементами розслідування із звинуваченнями - «Брудний» газ для українців за завищеним тарифом (http://uainfo.org/blognews/1430393082--brudniy-gaz-dlya-ukrayintsiv-za-zavishchenim-tarifom.html)

Основний меседж «псевдоаналізу» - Якість природного газу для населення в Україні не відповідає навіть мінімальним вимогам до газу в європейських країнах. Та зроблено такий висновок «Загалом європейці отримують газ із середньою калорійністю 40 МДж, що на 30% вище за наші норми».

Висновки «псевдоаналізу» базуються на ось цій таблиці:



Аналіз «псевдоаналізу» по пунктах:
1. У таблиці наведено дані щодо ВИЩОЇ питомої об’ємної теплоти згорання природного газу. Разом з тим, в Україні, як і в Європі, визначено стандартами використовувати НИЖЧУ питому об’ємну теплоту згорання природного газу. Для перерахунку вищої в нижчу Міжнародним енергетичним агентством рекомендовано застосовувати коефіцієнт 0.9. Таким чином середнє значення нижньої межі нижчої питомої об’ємної теплоти згорання природного газу за даними наведеним в талиці дорівнює 33.2 МДж/м3 (при 15 С).
2. У таблиці вища теплота згорання приведена до температури 15 С. У ГОСТ 5542-87 нижня межа нижчої об’ємної теплоти згорання приводиться до температури 20 С. З високим ступенем точності привести дані наведені при 15 С до умов 20 С можна з викосриатнням коефіцієнту (273.15+15)/(273.15+20). Таким чином середнє значення нижньої межі нижчої питомої об’ємної теплоти згорання природного газу за даними наведеним в талиці дорівнює 32.6 МДж/м3 (при 20 С).
3. Відповідно до ГОСТ 5542-87 нижня межа нижчої об’ємної теплоти згорання дорівнює 31.8 МДж/м3 (при 20 С)
4. Порівняння значень в п. 2 та п. 3 дозволяє зробити висновок, що середнє значення нижньої межі нижчої питомої об’ємної теплоти згорання природного газу наведене авторами більше від нижньої межі нижчої об’ємної теплоти згорання за ГОСТ 5542-87 на 2.6%. 
5. Таким чином автори «псевдодослідження» зробили помилкові висновки. 

На мою думку, написане ГО «Публічний аудит» є нічим іншим, як псевдоаналізом. Але автору статті здалося цього замало та він вирішив, що в нього в запасі є «вбивчі аргументи», які він і виклав в блозі «Аналіз «псевдоаналізу» опонента» (https://ukr.media/+2606/236430/). Але ось, що з цього вийшло.

Останій блог можна розбирати по пунктах та аналізувати, що там брехня на брехні. Але брехня починається із цієї фрази "1.1 По-перше, в таблиці наведено реальні показники як вищої, так і нижчої теплоти згорання природного газу, який отримують споживачі Європи".

Таблиця, яка наведена вище, взята із публікації «LNG and Natural Gas Quality Standards».

В оригіналі вона виглядає так, як на доданому фото. Кожен може прочитати сам.

Ця таблиця НЕ містить «РЕАЛЬНІ показники … НИЖЧОЇ теплоти згорання природного газу, який отримують споживачі Європи».

Пояснення: В таблиці наведено нижню та верхню МЕЖУ допустимих значень ВИЩОЇ теплоти згорання та числа Воббе для окремих країн Європи. В таблиці НЕ має показників нижчої теплоти згорання. Наведені в таблиці показники НЕ є реальними показниками, а лише діапазоном значень, з якими природний газ допускається постачати в газотранспортну мережу.

Далі можна було б пройтися по тому, як автор не зміг розібратися чим відрізняється нижча теплота згорання від вищої, не зміг розібратися, як переводити властивості із одних фізичних умов в інші, переплутали стандарти ...

Олексій Хабатюк
 
Коментарі (2)
Владимир6
14 Травня 2015 p. 14:39
Хоть один умный !
SERGEY4
14 Травня 2015 p. 19:03
Автору respect , добавить нечего .
Блоги