Рус Укр
ГоловнаБлогиПро розрахунки за холодну воду між КП «Кременчукводоканал» та ПАТ «Полтаваобленерго»
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Про розрахунки за холодну воду між КП «Кременчукводоканал» та ПАТ «Полтаваобленерго»

2925
Про розрахунки за холодну воду між КП «Кременчукводоканал» та ПАТ «Полтаваобленерго»

На сьогодні у м. Кременчук відповідно до Закону України про житлово-комунальні послуги ст.19, п.4 виконавцями послуг з централізованого опалення та послуг з постачання гарячої води є ПАТ «Полтаваобленерго» та КП «Теплоенрего». Відносини водоканалу з теплопостачальними організаціями повинні відбуватися згідно Правил користування системами централізованого комунального водопостачання та водовідведення в населених пунктах України затверджених в Міністерстві юстиції України 07 жовтня 2008 року №936/15627. Схема роботи між підприємствами наступна: для виготовлення гарячої води теплопостачальним організаціям потрібно купувати холодну воду у водоканалу, адже саме він є її виробником. Для цього постачальники тепла повинні укласти договори з водопостачальною організацією та обов’язково встановити комерційні прилади обліку на вході у кожному центральному тепловому пункті (ЦТП). Це дасть можливість купувати холодну воду та розраховуватися за неї з КП «Кременчукводоканал» відповідно до показань приладів обліку.

 
З грудня 2014 року по такій схемі КП «Теплоенерго», який має 7 центральних теплових пунктів та 2 котельні, почав співпрацювати з КП «Кременчукводоканал». Вже станом на 1 жовтня 2015 року  проаналізовано, що виставлені рахунки з урахуванням показань приладів обліку, які встановлені на вході в ЦТП, збільшилися в середньому на 60% від того, коли прилади обліку були відсутні.
 
Ситуація ж з ПАТ «Полтаваобленерго» складається іншим чином. Теплопостачальна організація відмовляється встановлювати прилади обліку у теплових пунктах, чим порушує чинне законодавство, тим самим перекладає на плечі водоканалу значні збитки, які виникають через втрати гарячої води у мережах ПАТ «Полтаваобленерго» від центрального теплового пункту до споживача. Але найсумнішим є той факт, що навіть не маючи приладів обліку ПАТ «Полтаваобленерго» без будь-яких підстав відмовляється сплачувати рахунки виставлені водоканалом за використані послуги.
 
Порівнюючи розрахунки КП «Теплоенерго» та ПАТ «Полтаваобленерго», можна сміливо стверджувати, що при встановленні приладів обліку у теплових пунктах ПАТ «Полтаваобленерго» буде сплачувати рахунки приблизно на 50-60% більше від тих, які надходять сьогодні. Тільки різниця в тому, що вищезазначена теплопостачальна організація має на балансі 41 тепловий пункт, на відміну від КП «Теплоенерго». Якщо перевести ці відсотки у грошовий еквівалент, водоканал мав би змогу отримувати додаткові кошти, для своєчасного розрахунку за електроенергію, а також витрачати кошти на технічні потреби підприємства.
 
Наразі, з вищезазначених питань, триває судовий процес між ПАТ «Полтаваобленерго» та КП «Кременчукводоканал», який проходить на користь водоканалу. В постанові Харківського апеляційного господарського суду, яка набрала чинності 8 липня 2015 року зазначено, що ПАТ «Полтаваобленерго» повинно розраховуватися за надані послуги з водоканалом згідно укладеного договору. Після цього КП «Кременчукводоканал» звернувся до Господарького суду Полтавської області з проханням примусово стягнути заборгованість з ПАТ «Полтаваобленерго».
 
КП «Кременчукводоканал» звертає увагу громадськості міста на те, що ігнорування чинного законодавства та неналежне виконання договору зі сторони ПАТ «Полтаваобленерго» − загроза для нормального функціонування водоканалу, сталого забезпечення жителів міста послугами водопостачання та водовідведення, та пропонує надалі  будувати взаємовідносини виключно на основі діючого законодавства.
КП Кременчукводоканал
 
Коментарі (0)
Блоги