Рус Укр
ГоловнаБлогиПро дії профспілкових організацій у зв’язку з наступом на права трудящих
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Про дії профспілкових організацій у зв’язку з наступом на права трудящих

3446
Лист ЦК Профспілки керівникам територіальних організацій

 

         

 

01033

ЦЕНТРАЛЬНИЙ КОМІТЕТ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА, МІСЦЕВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ,ПОБУТОВОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ НАСЕЛЕННЯ УКРАЇНИ

01033, Київ, вул. Шота Руставелі, 39-41, факс (044) 289-18-57

Поштова адреса 01019, Київ, вул. Шота Руставелі, 25 а/с 197

E-maIL  prcom@fpsu.org.ua

12.12.2014  № 01-214 

          Керівникам  територіальних організацій

                                                                                                Профспілки

Про дії профспілкових організацій    

у зв’язку з наступом на права

трудящих

 

Шановні колеги !

 

Як стало відомо, в процесі підготовки Програми дій Уряду на 2015-2017 роки її розробники пропонують внести зміни до законів та провести низку реформ, реалізація яких значно обмежить соціальні права, гарантовані Конституцією України, зокрема, на гідну оплату праці, освіту, пенсійне забезпечення. За останній час доходи населення України, у тому числі і наших спілчан, скоротилися в 3 рази, зростає заборгованість із виплати заробітної плати.

Урядом проігноровані вимоги профспілок, висунуті на Всеукраїнській попереджувальній акції, яка відбулася у жовтні 2014 року.

        У своїй заяві Федерація профспілок України від 11.12.2014 року зазначила, що профспілки з розумінням ставляться до серйозних проблем, які виникли в державі у зв’язку з військовим конфліктом на Сході України, але вважають неприпустимим перекладати увесь тягар виключно на плечі працюючого населення, що «антикризові» ініціативи розроблені з грубим порушенням законодавства та Генеральної угоди, без участі соціальних партнерів, без урахування позицій профспілок.

        Більшої частини непопулярних обмежень влада могла б уникнути, зменшивши витрати на управлінські структури та змусивши поділитися надприбутками олігархів, отриманих ними в основному за підтримки колишнього режиму.

      ФПУ зажадала від Уряду використовувати цивілізований, європейський шлях при формуванні державних рішень – невідкладно розпочати консультації з профспілковою стороною та роботодавцями, разом проаналізувати наявні в економіці ресурси, приступити до детінізації понад 200 мільярдів гривень заробітної плати, що може дати не менше 100 мільярдів гривень додаткових надходжень до бюджету, пенсійного та інших соціальних фондів.

       Для галузевої Профспілки важливою також є пропозиція ФПУ щодо прийняття цільової програми розвитку та модернізації інфраструктури із залученням до її виконання виключно вітчизняних підприємств.

      Усі ці питання були обговорені 11.12.2014 р. на засіданні Координаційної ради при голові ФПУ, де було прийнято рішення про проведення на місцях з 15 по 20 грудня 2014 р. низки заходів у зв’язку з наступом на права трудящих, а 23 грудня 2014 року провести Всеукраїнську профспілкову акцію протесту у        м. Києві.

        На виконання цих рішень необхідно:

- проінформувати профактив та спілчан на нарадах, семінарах, через ЗМІ про наміри Уряду та загрози, пов’язані з прийняттям «анткризових» заходів ;

- за результатами обговорення визначити свою позицію щодо участі в солідарних діях профспілок на місцевому та національному рівнях ;

- організувати масові звернення, заяви, вимоги від профорганізацій та членів Профспілки до усіх гілок влади щодо порушення прав людини на гідний життєвий рівень.

Просимо терміново підтвердити участь профактиву, очолюваної Вами територіальної організації Профспілки, у Всеукраїнській акції протесту профспілок 23.12.2014 р. у м. Києві, надати інформацію про кількість учасників цієї акції, а також повідомити про інші проведені заходи щодо захисту прав та інтересів спілчан.

 

 З повагою

 Голова ЦК Профспілки України                            О.І. Романюк

 

Романюк Олексій
 
Коментарі (0)
Блоги