Рус Укр
ГоловнаБлогиПорятунок неприбуткового статусу ОСББ та ЖБК
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Порятунок неприбуткового статусу ОСББ та ЖБК

3179
Збір підписів в підтримку Законопроекту №1892 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування деяких неприбуткових організацій"

Згідно з оновленим Податковим кодексом, що набув чинності з 1.01.2015, оподаткуванню підлягатимуть доходи вищезазначених організацій, включаючи внески співвласників багатоквартирних будинків на капітальний ремонт і заходи з енергоефективності в їхніх будинках. Фактично, це означає вилучення державою частини коштів, які співвласники добровільно акумулюють для цільового спільного використання. Законопроект №1892 пропонує повернути ОСББ та ЖСК статус неприбутковості. Просимо поставити підпис на підтримку законопроекту. https://www.change.org/p/zbir-pidpysiv-v-pidtrymku-zakonopr…

Законопроект №1892 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування деяких неприбуткових організацій", який підтримано ініціативою «Реанімаційний пакет реформ», може відвернути цю загрозу - він повертає ОСББ і ЖБК до переліку неприбуткових організацій. Критично важливо прийняти його до кінця звітного періоду (31 березня 2015р.)

Олена Бабак, народний депутат України, співавтор законопроекту 1892, зазначає: «У діяльності ОСББ немає ознак комерційної діяльності. Так, поточні внески мешканців можуть перевищувати поточні витрати, але це не можна трактувати як прибуток, це ресурс для ремонту будинків тощо. Отже, немає підстав для віднесення ОСББ та ЖБК до переліку платників податків».

«Реалізація законопроекту №1892 не потребує додаткових коштів, вона фактично повертає попередній стан речей. Реалізація положень проекту усуне негативні наслідки виключення ОСББ і ЖБК з переліку неприбуткових організацій, забезпечить їх подальше належне функціонування та попередить наростання соціальної напруги в суспільстві», - зазначає Вікторія Погорєлова, голова правління ОСББ «Мотор», член Національної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків при Кабінеті Міністрів України.

Людмила Шанц
 
Коментарі (0)
Блоги