Рус Укр
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Наболіло ...

3882
Якщо вдатися до трактувань, які пропонує економічна теорія, то реформи не завжди ведуть до покращення рівня життя, оскільки основною метою має стати скорочення державних витрат

    З першим наша влада точно не прогадала: ціни на комуналку виростуть, це вже очевидна аксіома. Але про оптимізацію державних видатків поки що не йдеться.

   Обсяги інвестицій, без яких усі потуги реформувати галузь зводяться нанівець, залишаються на критично низькому рівні. На жаль, дефіцит якісних бізнес-проектів, саме бізнес, а не піар-проектів, перекривають шлях грошовим потокам у галузь. Жоден бізнесмен не зайде на ринок, який залежить від зміни політичних еліт, регулюється в основному адміністративними важелями. Виходить, що і плюсів для підприємств, більшість яких сьогодні балансує між зануренням у борги і черговим реверансом з боку держави про списання цих боргів, теж не знайти.

   Тоді для кого ця реформа? Реформа, яка більше скидається на бажання представників влади зберегти хорошу міну при поганій грі. Грошова мілина вимагає поступок для Світового банку, але бажання не втратити електорат диктує свої умови .

   Останні заяви як членів Комісії, так і представників Мінрегіонбуду довели, що єдиної доктрини у них немає. Спочатку лякали єдиними тарифами, тепер їх трансформують у єдиний підхід із розщепленням його на виробництво, транспортування і реалізацію послуги. Останнє не несе в собі нічого нового, велосипед ніхто не винаходив. Єдина формула розрахунку існувала до цього і буде існувати ще дуже довго. Існують затрати підприємства, існують потреби населення і ринкові ціни. Головним завданням для реформи має стати урегулювання відносин саме у цій площині, а не винахід віртуальної панацеї.

   Немає потреби створювати обласні корпорації, які ще більше монополізують ринок, а покращити якість надання послуг вже існуючими підприємствами. На превеликий жаль, на понятті ринкових відносин у нас спекулюють не перший рік, але значних кроків у бік підвищення сервісу не сталося. Мене як споживача обурюють аналогії по типу: хочете кращого, то платіть більше. Але кращого не знайдеш із вогнем.

   Людей виштовхують в ОСББ, але навіть не пояснюють елементарного: хто допоможе їм укласти договір, хто постачатиме воду і вивозитиме сміття, а найголовніше – хто захистить в разі «бракованих» послуг. Ці питання заховані в мішуру сумнівних заяв, поправок до законів і кадрових перестановок, хоча від них залежить, що нас чекає через рік, два чи десятиліття.

   Адже з кожним гучним месседжем, кожним міністерським ноу-хау, це майбутнє набуває все темнішого кольору. Пропоную переходити від кількості до якості: влада має стати більш відкритою для громадськості. Можливо прийшов час нарешті зняти маски і відверто озвучити приховані перспективи, узгодити рішення і слова, знайти спільну мову.    

 

Софи Кремен
 
Коментарі (2)
Михаил3
14 Лютого 2013 p. 13:48
Да, все, что они умеют - это сокращать расходы, при чем не на себя, а на простой народ. Тут Тигипка как первопроходец показал правильный вектор - папередникам и не снилось...
Софи Кремен3
14 Лютого 2013 p. 17:31
Краткие пояснения к причинам побудившим написать даный блог : - чертовски надоели всевозможные сказочники "близнюки" - становится тоскливо при виде обаятельных "повых" - удручают одним своим видом "хивричи" - и вообще настораживают непонятные темники Что объединяет всех этих людей,все они- ВЕЛИКИЕ РЕФОРМАТОРЫ ЖКХ , бывшие ,действующие , все они приходят с лозунгами и обещаниями ,а уходят не с чем , вернее НЕ С ЧЕМ ОСТАЕМСЯ МЫ С ВАМИ ПРОСТЫЕ ОБЫВАТЕЛИ, ЩЕДРО ОПЛАЧИВАЮЩИЕ НЕ ДЕШЕВЫЕ РЕЗУЛЬТАТЫ ИХ "СКРОМНОГО ТРУДА" ... Так что уважаемые друзья наболело , да и НАДОЕЛО ...
Блоги