Рус Укр
ГоловнаБлогиМої очікування від Прем'єр-міністра в ситуації з вивезенням ТПВ зі Львова
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Мої очікування від Прем'єр-міністра в ситуації з вивезенням ТПВ зі Львова

2905
Оскільки Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вирішив не відповідати на офіційні листи щодо екологічної загрози у Львові, а давати мені поради у Фейсбуці, то скористаюсь принаймні цим каналом для спілкування з головою нашого Уряду.
Наскільки Ви знаєте, за поданням прокуратури суд заборонив використання Грибовицького полігону, який був єдиним полігоном, що обслуговував Львів та чотири наколишні райони області. Зробивши це, державні органи влади не запропонували місту альтернативний полігон. Будь-які наші спроби налагодити тимчасове вивезення ТПВ на інші полігони наштовхуються на системний та організований опір.
 
Чого я очікую від Прем'єр-міністра та інших державних очільників в цій ситуації:
 
1. Припинити створення штучних перешкод для вивезення ТПВ зі Львова на альтернативні полігони (кримінальні справи, погрози та негайні масові перевірки навіть власників приватних полігонів, які погоджувались працювати зі Львовом.) В офіційних відповідях ми отримуємо відмови від прийому будь-якої, навіть найменшої, кількості ТПВ. Це вже сотні таких відповідей. В неофіційних нам прямо кажуть: "Заборонили". Власник полігону в Покровську взагалі публічно заявив про погрози сім'ї. Якась реакція поліції після цього була?!
 
2. Дати команду голові ЛОДА припинити блокування сортувально-брикетувальної лінії в індустріальній зоні "Рясне-2" за допомогою контрольованої ним “громадськості”. Запуск лінії дозволить зменшити об'єм сміття зі Львова у 6 (!) разів. Ви пишаєтесь тим, що у Вінниці біля полігону є сортувальна лінія? У нас запуск пресувальної лінії (при чому значно сучаснішої) блокують. За чиєю вказівкою - мені невідомо. Я не керую ані СБУ, ані поліцією.
 
3. Пришвидшити процес виділення кредиту Європейського інвестиційного банку для проекту комплексного вирішення проблеми ТПВ у Львові. Перша угода між Кабміном та ЄІБ була підписана майже 2 (!) роки тому, задовго до підпалу на Грибовицькому полігоні, а згодом надовго застрягла в міністерських коридорах. Львів був одним з ініціаторів цієї угоди, до якої зрештою долучились багато інших українських міст. Коли сталась біда ми розраховували, що традиційа українська бюрократія принаймні цього разу працюватиме оперативно, враховуючи надзвичайну ситуацію.
 
4. Виділити реальну ділянку в межах області для нового сміттєпереробного комплексу. Ваша попередня і єдина на сьогодні пропозиція - територія колишнього заводу "Яворівська сірка" - була забракована експертною комісією на чолі з академіком Юхновським та місцевими органами самоврядування. Місто Львів 26 (!) років звертається з таким проханням до обласної державної влади. Я не маю повноважень розпоряджатись землями поза межами Львова! Коли мені говорять про міфічних інвесторів, які щось там хотіли збудувати для Львова, то я питаю - де вони це мали збудувати? І в якому іншому українському місті вони щось таке збудували?
 
5. Припинити слухати ваших політичних радників, які вам щось там кажуть про "рейтинги Садового". В цій ситуації не переможе ніхто! Ви граєтесь життям і здоров'ям реальних людей а не стовпчиками в діаграмах рейтингів. Керована вами система має достатньо інструментів боротьби зі мною і ви це вже активно використовуєте. Не рухайте людей!
 
6. Припинити кримінальні справи щодо голандських інвесторів. Мова йде про відому компанію CTP, яка має намір збудувати сучасний індустріальний парк у "Рясне-2". Справа не має прямого стосунку до теми ТПВ, але ця ганебна ситуація це прямий сигнал всім іноземним інвесторам - в Україні і далі прокурори визначають, кому можна працювати і заробляти а кому ні.
 
Я не відкидаю свою вину. Вона полягає в тому, що я виставляв інші пріоритети. У 2006 році я прийшов в місто, в якому не було води, нормального теплопостачання, доріг, транспорту і тд. Це були мої пріоритети, цього хотіли львів'яни і підтверджували це на виборах 2006, 2010 і 2015 років.

Я готовий нести відпровідальність за визначення саме таких пріоритетів. Ви все ще маєте можливість не довести до невідворотніх наслідків свою помилкову стратегію - нищення уявних конкурентів через нищення міста та його мешканців. 

Андрій Садовий
 
Коментарі (0)
Блоги