Рус Укр
ГоловнаБлогиКомунальна катастрофа
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Комунальна катастрофа

2631
З настанням перших холодів Україну чекає перша хвиля невдоволення громадян по всій країні, тому що жодне місто в країні на сто відсотків не готове до опалювального сезону.

І я говорю не тільки про мільйонні міста і обласні центри, увага до яких і так прикута. В областях загроза набагато вище, але там люди не перший рік боряться з цією проблемою самостійно, давно змирившись з байдужістю влади.

Цього року підготовка пройшла повз нашої влади в зв'язку з іншими проблемами в країні - чудова відмовка, яка з року в рік безвідмовно працює. Але, що більш ймовірно, про підготовку напросто забули.

Комунальні служби в той час, як повинні були перевіряти системи опалення по всій країні, займалися іншими важливими питаннями - як мені сказала начальник нашого районного управління ЖКГ: "У нас роботи цілий рік достатньо". Я думаю не тільки в мене в місті настільки зайнятий ЖЕК.

Показовою для України може стати ситуація в столиці - де з літа в деяких районах Києва немає теплої води. Не очікується її і найближчим часом у зв'язку з економією газу. А що вже говорити про теплі батареї - система опалення досі порожня.

Слідом за Києвом проблеми з водою почалися в іншому мільйонному місті - Харкові. Тут вже два рази відключали воду в семи районах міста. І це тільки початок, тому що через проблеми з корупцією влада міста не може розібратися з боргами перед водоканалом.

А якщо згадати торішню ситуацію з водопостачанням Дніпропетровська, то розумієш, що проблеми у сфері ЖКГ не поодинокі випадки, а закономерность..І це тільки початок! ...

А якщо врахувати той факт, що з першого липня в Україні вирасло тарифи: на водопостачання в середньому на 84%, на водовідведення (стоки) - на 105%, на водоспоживання (вода і стоки) - на 93%, то задаєшся питанням, за що платити більше, якщо якість послуг погіршується з року в рік. З такими високими тарифами люди незабаром стануть перед вибором, оплачувати послуги ЖКГ і голодувати або ухилитися від оплати і годувати сім'ю.

Цієї зими країну очікує справжня комунальна катастрофа. Адже якщо у людей буде холодно вдома - вони почнуть одягатися потепліше і включати різні обігрівальні прилади. Це спричинить перевантаження електромереж по всій країні. І до проблем з опаленням на голову ЖКГ впаде ще проблема з енергозабезпеченням будинків. Наші жеки з однією проблемою іноді не в силах впоратися, а дві - це вже занадто і робота господарств просто зависне. Наші комунальні господарства не те що не оновлювалися з часів СРСР, а за 23 роки стали повністю непридатними для нормальної праці. І щорічно величезні гроші витрачаються не на їхню модернізацію, а на ремонтні роботи. Якщо так продовжуватиметься з року в рік. то незабаром настане день, коли і ремонтувати нічого буде. Міста ростуть, навантаження щорічно збільшується, а комунікації залишаються на тому ж рівні.

Про дану проблему, я думаю, знають в найвищих органах влади. Але відкладають її на потім, бо у нас в країні всі чиновники зайняті вирішенням проблеми поліпшення ситуації, але тільки не зрозуміло чиєї - своєї або людей

Юрий Вакуленко
 
Коментарі (0)
Блоги