Рус Укр
ГоловнаБлогиКиїв: вибори без вибору?
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Київ: вибори без вибору?

2830
На виборах в міську раду столиці знову будуть партійні списки, а не бажання киян!

Загальновідомо, що 25 травня 2014 року в столиці заплановано проведення не тільки вибори Президента України, а й вибори мера та міської ради.

Очевидно, що столиця з радістю сприйняла таку звістку, бо вже тривалий час була без керівника міста, а щодо легітимності Київради точилося багато дискусій та суперечностей. Проте чи зможуть ці вибори дати Києву ту владу, яку хочуть самі кияни – це питання, причому дуже гостре.

На сьогодні, відповідно до ст. 35 Закону України «Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» право висування кандидатів у депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, обласної, районної, міської, в тому числі міст Києва та Севастополя, районної у місті ради реалізується виборцями у відповідних багатомандатних, одномандатних мажоритарних виборчих округах через місцеві організації партій у порядку, передбаченому цим Законом.

              Що це значить для Києва киян!?

А це значить, що виборці знову будуть обирати кота в мішку, партійні бренди, красиву агітацію, прізвища лідерів партій, ну і ніяк не будуть обирати тих, хто дійсно готовий та бажає працювати для киян та заради розвитку рідного міста.

Загальновідомо, що партійна система не тільки в столиці й у всій державі за часи незалежності довела те, що партії – це приватні підприємства (хоч так і не вказано в законі), в яких з легкістю продаються за певну суму коштів прохідні місця в списку.

Практично всі вибори в державі довели, що списки партій приводять до влади в більшій мірі для виборців не зрозумілих людей, тих хто потім не працює на своїх виборців, а тільки відстоює та лобіює власні інтереси чи інтереси своїх спонсорів.

Переконаний, що ці вибори за такою системою приведуть до влади тих хто лобіює здебільшого власні бізнесові інтереси, бо вони готові витратити на це певну суму коштів, адже знають, що вони їм повернуться з міського бюджету щонайменше вдвічі більше.

В столиці я особисто знаю дуже багатьох громадських активістів, які на безоплатній основі багато років працюють на благо киян та Києва, проте вони не партійні та не підтримують політичні партії, а ще не мають декілька мільйонів на те щоб купити місце в партійному списку.

От і виходить, що Київ на сьогодні залишається вчергове без вибору. Виправити це могла б Верховна Рада України шляхом внесення відповідних змін до згадуваного вище закону, передбачивши висування не тільки партіями, а й самими громадянами, тобто само висуванцями. Проте очевидно це не цікаво новій владі, яка навіть і не обговорює таку можливість, бо партії не отримають прибутку, а головне вони не витримають конкуренції.

Це не було цікаво ні попередній владі ні новій. І на сьогодні це вже доведений факт.

До виборів залишається трохи більше двох місяців, а це означає, що у влади є шанс показати, що вона готова працювати для людей, а у славетного Києва є шанс отримати ту владу, яку вона сама захоче, а не яку їй нав’яже будь-яка партія.  

Роман Хорольський
 
Коментарі (0)
Блоги