Рус Укр
ГоловнаБлогиЕнергомікс на 5 років - який він?
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Енергомікс на 5 років - який він?

1618
Багато читачів моєї сторінки під час проведеного минулого тижня опитування запитали, яким я бачу майбутнє розвитку енергетичної галузі. Енергомікс на 5 років - який він?
Багато читачів моєї сторінки під час проведеного минулого тижня опитування запитали, яким я бачу майбутнє розвитку енергетичної галузі. Енергомікс на 5 років - який він? 
 
Найоптимальніший мікс - це збереження і навіть збільшення за рахунок оптимізації ремонтної кампанії та можливої добудови блоку 3 Хмельницької АЕС частки виробництва електроенергії АЕС, введення додатково 2-2,5 ГВт високоманеврових генерації і до 2 ГВт систем накопичення (з урахуванням ГАЕС), а також  поступове еволюційне зниження як встановленої потужності, так і обсягів виробництва електроенергії напівпіковими вугільними електростанціями.
 
Але «в гонитві за декарбонізацією» потрібно пам'ятати про власну енергетичну безпеку.
 
Так, за даними НЕК «Укренерго» для покриття прогнозованого попиту на електричну енергію в ОЕС України до 2030 року має залишатися в робочому стані не менше 12 ГВт напівпікових потужностей теплових електростанцій. Причому тих, які глибоко модернізовані та відповідають всім жорстким європейським нормам щодо викидів СО2, пилу, сірки й азоту.
 
Що стосується відновлюваної енергетики, то потрібно трансформувати структуру її встановленої потужності, надаючи більший пріоритет біоенергетиці (стабільне виробництво) і вітроенергетиці (і офшорної також), генерація якої в Україні вища саме в зимовий період, коли зростає попит на електричну енергію. 
 
Впровадження аукціонної системи підтримки відновлюваної енергетики якраз і дозволить забезпечити таке регулювання шляхом квотування по окремим технологіям ВДЕ. 
Ольга Буславець
 
Коментарі (0)
Блоги