Рус Укр
ГоловнаБлогиЯка кількість аварійного житла у Києві
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Яка кількість аварійного житла у Києві

3119
Хто і що мають робити із ветхим житлом. Якщо не розробити програму з реконструкції чи зносу аварійного житла, то треба чекати аварій, а не хотілося б...

 За даними житлово-комунальної інфраструктури КМДА, які були надані в ексклюзивному коментарі одному із найавторитетніших спеціалізованих інтернет ресурсів ринку нерухомості, у Києві на даний час є 99 житлових будівель які знаходяться у ветхому та/чи аварійному стані.

Перелік будівель був люб’язно опублікований у мережі internet та знаходиться у вільному доступі.
 
Уважно придивившись до конкретних адрес можна побачити, що усі адреси – це найбажаніші місця розташування під нову забудову чи будівництво елітних приватних помешкань. Є адреси, місці яких для девелоперів ринку нерухомості просто як валер’янка для котів, на яких є можливість будувати сучасні багатосекційні багатоповерхові житлові комплекси з власною інфраструктурою та закритою територією.
І хоча Поділ і є одним із найстаріших районів столиці, чиновники виділили найсмачніші адреси. Чото тільки варті такі адреси як Андріївський узвіз, вул. Сагайдачного, Верхній та Нижній Вали, вул. Хорива, та ін. А в Шевченківському районі – 8 адрес на вул. Дмитрівській.
Звичайно, проти дійсно кепського технічного стану будівель аргументи відсутні, тому як у житловому фонді проживають люди, і немає нічого найважливішого ніж життя людини, як мінімум, цьому нас вчили з дитинства. Хочеться вірити, що так звані «хрущовки» та «сталінки» все ще кріпкі старички і їх черга ще не прийшла.
До чого це все я?
 
Не так давно пройшла інформація що мер столиці нашого північного сусіда оголосив про програму, метою якої є знесення п’ятиповерхівок, так званих «хрущовок». Що мені подобається у цьому підході, так це те, що даною програмою передбачається принцип переселення мешканців будинків, що підлягають знесенню у сучасні будівлі в межах одного і того ж мікрорайону. Друге – житлова площа у нових квартирах таких переселенців – не менша ніж є у них в «хрущовках», при цьому нежитлова площа квартир буде набагато більша за рахунок площ кухні, санвузлів, коридорів та ін. і найголовніше, що це дійсно програма, яка передбачає, що в неї можуть попасти 25 мільйонів квадратних метрів житла, в яких мешкають 1,6 млн чоловік. І на останок: знос ветхого житла буде можливим лише за згодою усіх мешканців кожного окремого будинку. Масштабно та по-державницькі. Браво!
 
Наші західні сусіди, минулі побратими по соціалістичному табору вже давно вирішили питання реконструкції та модернізації житла, побудованого в епоху "стрімкого руху до комунізму".
 
Звичайно, піклуватися про життя та здоров’я своїх громадян це обов’язок державних мужів, одначе хочеться щоб окрім виділення аварійного житлового фонду, наші відповідні державні інститути мислили масштабніше, створювали та втілювали у життя довгострокові програми, направлені на розбудову нашої європейської столиці.
 
P.S. за неофіційними даними у Києві від 2 до 3 тис п'ятиповерхових будинків, що потребують реконструкції чи модернізації.
Олег Приходько
 
Коментарі (2)
Коля Пухов
21 Березня 2017 p. 22:08
У 2010-2013 роках усі державні свята супроводжувались у Києві грандіозними по кількості та потужності вибухів святковими салютами, дію яких можна було порівняти з дією невеликого землетрусу. Люди, у тому числі і ветерани , неодноразово скаржилися до колл-центру, що результатами цих салютів стають пошкодження будівельних конструкцій внаслідок ударної хвилі, а саме: утворення тріщин в стінах, особливо у хрущовках, аварії водопроводу і каналізації. Натомість, колл-центр навіть не реєстрував ці звернення, пояснюючи ветеранам, що ці вибухи у їх честь і від них розгерметизації будинків бути не може. Однак, насправді зараз майже усі будинки Києва розгерметизовані по причині святкових "землетрусів" 2010-2013 років.
Коля Пухов
21 Березня 2017 p. 22:09
Крім розгерметизації , святкові "землетруси" 2010-2013 років привели до значного зменшення строку служби житлових будинків. А чим менший строк служби житлового будинку , тим вигідніше для держави, адже звільнене від старого будинку місце можна знову продати під нову забудову. Та й забудовникам вигідно...
Блоги