Рус Укр
ГоловнаБлогиЯк запорізькі ОСББ з міністрами спілкувалися
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Як запорізькі ОСББ з міністрами спілкувалися

3269
На наше звернення за боргами з відшкодування пільг та субсидій відповіла Міністр соціальної політики Наталія Королевська:

Міністерство соціальної політики України на виконання доручення Прем’єр-міністра України Азарова М. Я. від 31.12.2013 № 41-КО-026859/16 розглянуло звернення гр. Шанц Л.М. щодо заборгованості перед ОСББ та ЖБК міста Запоріжжя за надані окремим категоріям громадян пільги та житлові субсидії і повідомляє.

Законом України „Про Державний бюджет України на 2013 рік” передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг у розмірі 7 388,3 млн. гривень. У проекті Закону України „Про Державний бюджет України на 2014 рік” відповідну субвенцію передбачено у такому ж розмірі. Головним розпорядником зазначеної субвенції на центральному рівні визначено Міністерство фінансів.

Постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.02 № 256 затверджено Порядок фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету, відповідно до якого управління праці та соціального захисту населення як головні розпорядники коштів місцевих бюджетів, ведуть облік осіб, що мають право на пільги за соціальною ознакою, і здійснюють розрахунки з постачальниками послуг на підставі отриманих від них щомісячних звітів щодо послуг, наданих пільговим категоріям громадян.

Перерахування субвенції здійснюється відповідно до помісячного розпису асигнувань за механізмом, передбаченим постановою Кабінету Міністрів України від 04.03.2002 № 256, шляхом проведення клірингових розрахунків згідно з порядком, визначеним постановою Кабінету Міністрів України від 11.01.2005 № 20, та грошовими коштами згідно з нормативами, визначеними Мінфіном.

Департамент соціального захисту населення Запорізької обласної державної адміністрації інформує, що за даними Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради у м. Запоріжжі існує понад 450 ЖБК і ОСББ. Станом на 15.12.2013 кредиторська заборгованість з надання пільг та субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг складала 17 243,8 тис. грн. (в т.ч. ЖБК - 1 127,7 тис. грн., ОСББ – 138,0 тис. гривень).

У 2013 році організаціям-надавачам послуг перераховано за надані пільги і субсидії на оплату житлово-комунальних послуг 110 593,8 тис. грн., з яких 101 079,4 тис. грн. - шляхом клірингових розрахунків та 9 514,4 тис. грн. - грошовими коштами. Тобто, рівень надходження відповідної субвенції грошовими коштами у 2013 році становив близько 8,6 відсотка.

Оскільки деякі ОСББ та ЖБК не мають прямих договорів з постачальниками послуг і заборгованості за спожиті енергоносії, вищезазначену заборгованість можливо погасити лише грошовими коштами за рахунок субвенції з державного бюджету.

 

Враховуючи викладене та з метою врегулювання порушеного питання Мінсоцполітики звернулося до Мінфіну з проханням розглянути можливість збільшення відсотку перерахування субвенції грошовими коштами для Запорізької області. 

Людмила Шанц
 
Коментарі (0)
Блоги