Рус Укр
ГоловнаБлогиЯк правильно доглядати за телевізором, щоб він служив довгі роки?
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Як правильно доглядати за телевізором, щоб він служив довгі роки?

4451
Тим, хто шукає дійсно надійний пристрій, варто звернути увагу на телевізори з технологією QLED – гарантує на такі пристрої 10 років і більше.

Згідно з опитуванням, близько 60% українців дивляться телевізор щодня. Сьогодні дійсно складно уявити будинок без телевізора, але чи знаєте ви, як правильно доглядати за ним та прибирати, щоб зберегти якнайдовше?

Середній термін служби телевізора 7-10 років

Середнє напрацювання телевізорів – 100 тисяч годин, простіше кажучи, близько 7-10 років. Хоча більшість телевізорів можуть продовжувати працювати без збоїв після закінчення терміну придатності, вони іноді видають спотворене відео або звукові перешкоди. Також може бути так званий ефект «пропалювання», коли на екрані тьмяніє фрагмент зображення, що відображається.

Тим, хто шукає дійсно надійний пристрій, варто звернути увагу на телевізори з технологією QLED – гарантує на такі пристрої 10 років і більше.

З появою телевізорів QLED багатьом людям стало цікаво, що вони відрізняються від OLED? В OLED-телевізорах використовуються органічні речовини, які створюють вищезгаданий ризик ефекту вигоряння, у той час як у QLED-телевізорах використовуються пікселі з квантовими точками, які є неорганічними, міцними, стабільними і забезпечують відмінне перенесення кольорів і яскравість. Нове покоління телевізорів Neo QLED ще більш просунуте, ніж його попередники, і краще відтворює деталі в темних областях відеозображення.

Використання та довговічність

Для правильної роботи телевізора важливо знати, які фактори можуть завдати шкоди пристрою. Імовірність того, що телевізор працюватиме менше часу або виникнуть певні несправності, зросте, якщо пристрій зберігатиметься в приміщенні з дуже високою температурою або вологістю.

Низькі температури та різкі їх перепади теж можуть пошкодити телевізор, він може втратити яскравість, періодично пропадатиме звук. Не менш важливо утримувати рідкокристалічний телевізор у чистому приміщенні та постаратися захистити його від пилу та вологи.

Ще один дуже важливий аспект – не допустити перегрівання телевізора. Одна з основних причин перегріву – телевізор увімкнений довгий час. Ще одна причина – телевізор використовується у приміщенні із недостатньою вентиляцією. Якщо ви не можете перемістити телевізор, забезпечте хорошу вентиляцію повітря.

Запобіжні заходи слід також дотримуватися тим, у кого є маленькі діти або домашні тварини. Кішки люблять лежати на вузьких предметах, тонкий екран телевізора не виняток, тому іноді падіння та поломка неминучі. Щоб цього не сталося, можна закріпити телевізор на стіну.

Правильний догляд убереже від додаткових витрат

Експерти запевняють, що правильне обслуговування вашого телевізора може продовжити його термін служби, і дають деякі з найважливіших порад з обслуговування, які захистять ваш телевізор та гаманець.

Найпоширеніша робота, яку необхідно виконати, - це очищати екран телевізора, оскільки згодом накопичується пил або стає видно відбитки пальців на дітях.

Ми досі звикли чистити побутову техніку та електронні пристрої всім, що буває під рукою. Не рекомендується чистити екран телевізора хімічними або спиртовмісними речовинами. Мікрофібра - безпечний і ефективний засіб для чищення. Також можна використовувати спеціальну рідину для очищення екрану, яка видаляє весь бруд, не залишає плям і має антистатичний ефект.

Одна з найпоширеніших помилок при чищенні телевізора – використовувати губку для миття посуду або паперовий рушник. В останніх грубіша поверхня, від якої на екрані можуть залишитися подряпини.

Також не варто забувати про задню вентиляційну решітку телевізора та забезпечити її чищення сухою тканиною.

Елена Ланчак
 
Коментарі (0)
Блоги