Рус Укр
ГоловнаБлогиЯк депутат Дригало намагається уникнути сплати штрафів
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Як депутат Дригало намагається уникнути сплати штрафів

4397
Вже давно створено стандарти і на питну воду, і на характеристики стічних вод, які б давали певну надію на те, що їх зливання у водотоки не завдасть надто великої шкоди населенню і довкіллю.

І ми б мали чисті річки, якби кожне підприємство забруднювач міг похвалитися нормальним сучасними локально очисними спорудами. Є підприємства, які взагалі не мають локально очисних споруд. Крім того, є підприємства,які створюють екологічні катастрофи: навмисні нічні викиди і зливи шкідливих стоків.

34 підприємства міста Біла Церква скидають стічні води в каналізаційну мережу, крім того, є десятки підприємств,які скидають стічні води не дотримуючись норм по концентраціям забруднюючих речовин. Хіміко-бактеріологічна лабораторія контролює якість скидів, що потрапляють у каналізаційну мережу, але є багато підприємств забруднювачів, стічні води з яких призводять до порушень технології очищення. Це підприємства харчової промисловості, автомийки, кафе, ресторани, торгівельні комплекси, цеха напівфабрикатів та інші. Деякі керівники підприємств заощаджують на якісній системі очисних споруд, тому час від часу трапляються інциденти зі скиданням неочищених відходів. А це призводить до того, що очисні споруди міста одного дня можуть не впоратися й вийти з ладу. Що тоді? Місто залишиться без каналізації, а  це в свою чергу призведе до екологічної катастрофи.

Одними з  таких забруднювачів є низка підприємств депутата Білоцерківської  міської ради: Людмили Дригало. Людмила Борисівна власниця фабрик,магазинів,ресторанів, автомийок і навіть салону краси та здоров’я. Бізнес інтереси широкі й дуже різноманітні,але пані Дригало любить лише заробляти гроші і в жодному разі не віддавати свої кровні.

Колишнє ПП «Дригало», а зараз ТОВ «Долівенко», постійно скидає стоки з перевищеннями допустимих концентрацій. І ці порушення тривають роками. Щоб не бути голослівними, наведемо декілька результатів аналізів за останні роки, для того щоб показати: від того хто надає послуги з водопостачання та водовідведення,комунальне підприємство чи концесіонер, та відбирає аналізи стічних вод, не залежить якість стічних вод підприємств  Л. Дригало.

Виходячи з вище викладеного видно, що справа не в упередженому ставленні ТОВ «БІЛОЦЕРКІВВОДА» до  Дригало, а зовсім навпаки.Щоб  уникнути сумнівів  наведемо докази. Стоки підприємств відбираються раз на квартал,а по результатам аналізів виставляються штрафи.

Історія штрафів ПП Дригало по двох об’єктах (авто мийка та фабрика напівфабрикатів) за скид наднормативних забруднень зі стічними водами у міську каналізацію:

-лютий 2011 року - КП БМР «Білоцерківводоканал» виставив штраф на суму 9 787,39;
-травень 2011 року –  сума штрафу 14 964,38;
-листопад 2011 року – на суму 10 725,82;
-лютий 2012 року – 3 712,70;
-травень 2012 року -11 438,63;
-липень  2012 року – 10 738,62;
-лютий 2013 року -14 368,61
-квітень 2013 року -27 378,36
-грудень 2013 року -  24 053,03
-травень 2014 року -26 255,90
-жовтень 2014 року -48 138,36

Крім того, в березні 2014 року від ТОВ «Долівенко» надійшов лист:

«Прошу Вас провести неодноразовий аналіз стічних вод, з промислових майданчиків ТОВ «Долівенко», в зв’язку з виконанням заходів, спрямованих на усунення наднормативних забруднень стічних вод».

Але віз і нині там…

Причина всіх штрафів одна: скид наднормативних забруднень зі стічними водами. Причина: відсутність локальних очисних споруд на об’єктах. Вихід: побудувати сучасні локальні очисні споруди, тим самим уникнути штрафів та припинити скидати забруднені стоки.

Ось як виглядають «локальні очисні споруди» на ТОВ «Долівенко»:

Нажаль, пані Дригало продовжує скидати забруднені стоки,замість того,щоб побудувати ЛОС. При цьому їй вистачає  совісті паплюжити ТОВ «БІЛОЦЕРКІВВОДА» в соціальних мережах, і нічого не робити для покращення проблеми зі стоками своїх підприємств.

В березні  2015 року ТОВ «Долівенко» знов виставлено штраф за скид наднормативних забруднень зі стічними водами у міську каналізацію по двом об’єктам на загальну суму: 32792,96 грн.

Розрахунок березень 2015р.

Цікаво те, що 16 березня 2015 р. ТОВ «БІЛОЦЕРКІВВОДА» направило розрахунок плати за скид наднормативних забруднень  ТОВ «Долівенко», а вже 17 березня 2015 р. Людмила  Дригало направила звернення на урядову гарячу лінію з прохання перевірити  хіміко  – технологічну лабораторію  стічних вод,мовляв та не має ліцензії. Але дана інформація хибна.  Хіміко-технологічна лабораторія стічних вод є структурним підрозділом ТОВ «БІЛОЦЕРКІВВОДА», організована для контролю за якістю очистки стічних вод і обробітку осадів на каналізаційних очисних спорудах та за якістю стічних вод, що скидаються в каналізаційну мережу міста із застосуванням спеціального обладнання, затверджених методик і кваліфікованих спеціалістів. Лабораторія атестована на право проведення вимірювань у сфері поширення державного метрологічного нагляду. Свідоцтво про атестацію №70А-98-13 від 17.12.2013 року, в ньому чітко зазначено, що лабораторія відповідає критеріям атестації на проведення вимірювань у сфері поширення державного метрологічного нагляду. Свідоцтво чинне до 17.12.2017 року. При цьому,  Л. Дригало представилась підприємцем, керівником!!! ТОВ «Долівенко»  (по факту керівник ТОВ «Долівенко» Дригало  О.В.). Тобто твердження Л. Дригало по даному зверненню, що вона є керівником ТОВ «ДОЛІВЕНКО», не відповідає дійсності.

Користуючись тим, що Людмила Дригало є депутатом Білоцерківської міської ради, вона постійно незаконно втручаєтьсь в роботу підприємства «БІЛОЦЕРКІВВОДА», заважає працювати, погрожує розірвати договір з концесіонером та маніпулює  свідомістю мешканців Білої Церкви. Все це Людмила Борисівна робить лише з однією метою: уникнути плати за скид наднормативних забруднень  зі стічними водами у каналізацію міста, про яке вона начебто так піклується.

БІЛОЦЕРКІВВОДА
 
Коментарі (0)
Блоги