Рус Укр
ГоловнаБлогиХто пригледів собі "Львівспецкомун-транс"?
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Хто пригледів собі "Львівспецкомун-транс"?

2461
В жовтні 2014 року ЛКП "Львівспецкомун-транс" виповнилося 105 років. В 1909 році, підприємство мало назву «Заклад для чищення міста» і пройшло дуже складний і багатогранний шлях. А от вже 2015 рік, може стати останньою сторінкою в історії підприємства. Рі

В жовтні 2014 року ЛКП "Львівспецкомун-транс" виповнилося 105 років. В 1909 році, підприємство мало назву «Заклад для чищення міста» і пройшло дуже складний і багатогранний шлях. А от вже 2015 рік, може стати останньою сторінкою в історії підприємства. Річ в тому, що  роботу підприємства планують «оптимізувати».

Когнетивність львівського мера Садового, під терміном оптимізація роботи не дозволяє розуміти нічого іншого, окрім скорочення чисельності і штату працівників. І слідом за рятівною оптимізацією прийде прощавальна сонація. Прощавай тоді і техніка, прощавай і робочі місця, прощавай і 3 гектари привабливої земельки громади Львова.

Сигналом комунальникам послужив лист колишнього в.о. директора департаменту ЖКГ та інфраструктури Олійника В.Р. Трудовий колектив вважає такі дії другою хвилею спланованої акції керівництва міськради щодо розвалу єдиного комунального підприємства Львова з надання послуг з вивезення твердих побутових відходів (ТПВ) та рідких нечистот з міста і доведення його до процедури банкрутства.

Раніше підприємство вже поневірялося з кабінетів міськради. Але завдяки спільним зусиллям громадськості, профспілки, депутатів і особистому контролю господарської діяльності першим заступником мера Олегом Синюткою підприємство збереглося. Впродовж 2011-2012 років, всі борги було погашено, а саме підприємство стало прибутковим.

Становище підприємства сьогодні багато в чому нагадує минулу ситуацію. Зявилися борги перед ЛКП «Збиранка» і фірмою «ТОТ», «Техносервісом» та «Укрресурсом». Кризу доповнює заборгованість по заробітній платі, несвоєчасна і непрозора її виплата. Почався процес розірвання договорів з суб’єктами, які є замовниками вивезення ТПВ, відтік кваліфікованих працівників.

Отож, хто замахнувся поласувати земелькою і основними фондами ЛКП "Львівспецкомун-транс"? І чому впродовж останніх років, у Львові, який начебто розвивається і розбудовується, дивує своїм комфортом та благоустроєм туристів -  постійно зникають комунальні підприємства? Де опиняється комунальна власність і куди зникає львівська земля?

 

Олег Пилипенко
 
Коментарі (0)
Блоги