Рус Укр
ГоловнаБлогиГромадськість спільно з Держпідприємництвом займеться проблемами МАФів
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Громадськість спільно з Держпідприємництвом займеться проблемами МАФів

2194
Громадська рада при Держпідприємництві України звернеться до органів влади з вимогою усунути невідповідності Рішень Київської міської ради чинному законодавству

 Громадська рада при Держпідприємництві України звернеться до органів влади з вимогою усунути невідповідності Рішень Київської міської ради чинному законодавству, в тому числі Наказу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 № 244 "Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності".

"На підставі звернень підприємців ми ініціювали громадське обговорення проблем щодо організації роботи тимчасових споруд на території Києва за участю представників Київської обласної державної адміністрації та суб'єктів господарської діяльності. За його результатами будуть сформовані пропозиції від громадськості з приводу можливих шляхів вирішення проблем малого та середнього бізнесу, зайнятого в цій сфері", - заявив голова Громадської ради Павло Міхайліді на нараді в Держпідприємництві 3 липня. 

В обговоренні взяли участь заступник Голови Держпідприємництва України Олег Шейко, головний спеціаліст Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Анатолій Дяков, головний спеціаліст відділу надання адміністративних послуг Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Олексій Сторояновський, лідери громадських об'єднань бізнесу Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України В'ячеслав Биковець та Спілки орендарів і підприємців України Віктор Хмільовський, а також громадських організацій "Правозахист" Геннадій Черевко та "Громадянський корпус" Олександр Кудря.

Підприємці підняли питання помилкового внесення їх тимчасових споруд у список порушників і попросили надати їм можливість отримати довідку про оплату пайової участі в 2013 році. У 2012 році Київською міською радою їм було відмовлено в отриманні довідки, не дивлячись на наявність всіх необхідних документів і систематичну сплату орендної плати. Відповідно, до з'ясування питання їх робота блокується, а більшість тимчасових споруд включені до списку на демонтаж з огляду на їх відсутність у списку дозволів.

"Я пережила вже три демонтажа. При цьому на цій же вулиці поруч стоять п'ятнадцять кіосків: п'ять бочок пива, парасолі, речі та інше. А мені відмовляються продовжувати дозвіл, тому що там, нібито, проводяться комунікації. І це не поодинокий випадок, ми вже не знаємо куди звертатися зі скаргами, тому що в Київській міськраді нас не чують", - виступила підприємець Оболонського району Леся Вискочіл.

У результаті наради було прийнято рішення просити Голову Держпідприємництва України Михайла Бродського звернутися до Президента України з приводу порушення Київською міською радою курсу на розвиток підприємництва, і з проханням видати розпорядження Генеральній прокуратурі України провести комплексний моніторинг ситуації з розміщенням тимчасових споруд на території міста Києва.

Додатковий лист буде підготовлено щодо можливості накладення мораторію на демонтаж МАФів, власники яких мають не більше одного-двох тимчасових споруд, встановлених до прийняття Рішення КМР про відкликання повноважень районних рад у місті Києві щодо надання в оренду земельних ділянок для встановлення малих архітектурних форм, і на які були оформлені всі необхідні на той час документи.

Найближчим часом Громадська рада планує провести розширену нараду з цього питання з керівництвом Держпідприємництва, КМДА та підприємців Києва.

Павло Міхайліді
 
Коментарі (1)
Михаил1
04 Липня 2013 p. 14:48
Местные власти всегда делали бабки на МАФах, и будут продолжать это делать. Это же бесконечная кормушка. И никакими посиделками тут делу не поможешь.
Блоги