Рус Укр
ГоловнаБлогиГромадський протест проти Гонтарєвої та тарифів
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Громадський протест проти Гонтарєвої та тарифів

2911
Четвертий день біля будинку Нацбанку України збираються громадяни на свій своєрідний Майдан, які протестують проти високих житлово-комунальних тарифів, а також вимагають відставки і проведення розслідування щодо діяльності голови Нацбанку Н. Гонтарєвої
Четвертий день біля будинку Національного банку України збираються громадяни на свій своєрідний Майдан, які протестують проти високих житлово-комунальних тарифів (особливо на газ, гарячу воду і тепло), а також вимагають відставки і проведення розслідування щодо діяльності голови Нацбанку Н. Гонтарєвої, через яку, на думку протестуючих, знецінилася гривня, збанкрутувало ряд банків і вкладники лишилися своїх грошей. Слід відзначити, що якщо у перші дні мітингів-протесту тут збиралося 300-400 людей, то 16 листопада їх було вже під дві тисячі. Під час виступів, було чути гостру критику на адресу влади, яка загнала чимало українців у «глухий кут» через низькі зарплати і пенсії, зростання цін на продукти харчування медикаменти і головне на опалення у квартирах.  Стосовно останньої тези  збільшилася ганьба і прокляття на адресу компанії «Київенерго». Люди вимагають змін і підвищення соціальних стандартів життя. Тут у натовпі було чути недоброзичливі вигуки на адресу Президента України і Уряду,  з тим щоб вони виконували свої обіцянки, які давалися під час Революції Гідності і на виборах.  Дехто не без підстав вважає, що обнадійливих прогнозів робити поки не можна.  Влада у розпачі. Може щось і зміниться на краще, після Нового року. Але так думають на протесті, на жаль, лише незначна частина знедолених і ображених.
 
Дивлячись на втомлені, знервовані і подекуди не обнадійливі  погляди людей різного віку, які приходять щодня на мітинги, подумалося ось про що. Безумовно і не без підстав навіть і не досить численні громада має право вважати, що по відношенню до них системно порушується конституція і закони України. Це перша теза. А друге,  вже мислення автора цих рядків, який відчув голос і настрій натовпу. Проголосувавши за «утопістів» і новітніх гендлярів, чи не поставив духовно невизначений народ крапку на своїй історичній долі ? Підсумки виборів – чи не свідчать вони про крах віри ?.. Дві великі небезпеки загрожують людині: недооцінка свободи і надуживання нею. І те й інше – шлях до рабства. Так навчає великий філософ Іван Ільїн. Та чи не запізно засвоювати чужі уроки ? Бо ж крах віри означає – крах людини. Тут треба прямо сказати, що, попри все, в цьому винні і окремі політики, чиновники, депутати з їхніми добре поставленими голосами, але не здатністю до рішучих дій і суто людськими слабкостями. Найприкріше – уже й не відкриття, ні, а усвідомлення як чогось неминучого – вірусом плебейства уражені й ті, кому ми мали необачність повірити, на кого покладалися. Це на їхній совісті гріх поганьблення демократії, а отже, втрати віри в низах, де їх не без підстав зараховують до хапуг і базік. Люди ці не витримали випробування владою і в плані моральному підлягають осуду більшому, ніж президент.
 
Олександр Борщевський
 
Коментарі (4)
Олександр Борщевський
18 Листопада 2016 p. 17:34
Вам, любезный, я бы посоветовал собраться с духом и ленью да и прийти на митинги, послушать людей, поспорить по тем вопросам, о которых Вы упоминаете в комментарии. Может что-то кому-то докажете или пополните себя новыми интересными идеями,напишите свои впечатления на интернет-сайты,в газеты. А вот так прячась, рассуждать в кулуарах и в комментариях, глядя на противостояние граждан за нормальные социальные стандарты жизни со стороны, да и еще со странным смешком, как-то не убедительно, малоэффективно. Или просто хотите повеселить читателей своим новым цирковым аттракционом ? Непристойно, когда в словах человека-высокие убеждения, а в действиях низкие поступки.Прямо как будто для Вас звучат поучения великого Монтеня: "величайшая трудность для тех, кто занимается изучением человеческих поступков, состоит в том, чтобы примирить их между собой и дать им единое объяснение, ибо обычно наши действия так резко противоречат друг другу, что кажется невероятным, чтобы они исходили из одного и того же источника. Вдумайтесь в смысл этих слов. А может что-то и пригодится...
Олександр Борщевський
19 Листопада 2016 p. 12:50
Хамство - мужество тех, кто его не имеет, а лишь много кричит,пытаясь на сайтах ( или из-за кулис реальной жизни) высказывать провокационные и бредовые идеи, рядясь в одежки страждущего. Хамство, как привычная манера поведения, кайф жизни, свидетельство о вашей морали и духовной бедности. "Ура-патриот"пора бы задуматься и остановиться. Оставьте клоунаду для людей с вашими интересами и общественно-политической близорукостью.
Євгенія Хоменко
19 Листопада 2016 p. 13:55
Дивуюсь Вам, пане О.Борщевський, навіщо марнувати свій час для полеміки з цим невігласом, нікчемною людиною ,Константином Константиновичем, якому цілком очевидно наплювати на соціальні інтереси широкого загалу українців, і особливо тих людей, що мерзнуть перед національним банком.Здається не потрібно нікому нічого доводити, не гайте часу, шановний авторе. Він очевидно літературно-інтернетний провокатор. Сміх, та й годі.
Коля Пухов
14 Грудня 2016 p. 22:31
Невже на платіжках не можна відвести достатньо місця спеціально для касового відбитку? Щоб відбиток не накладався на інший текст або рекламу? Чомусь із касовим відбитком у Ощадбанку завжди проблема: або його ставлять на окремому сіренькому папіросному папірці із дірочками майже нерозбірливо, або на квитанції поверх інших записів та нарахувань, - тоді вже нерозбірливими стають також і ці записи.
Блоги