Рус Укр
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Граблі ЖКГ

2786
В Україні розпочався новий опалювальний сезон і як завжди уряд його проспав.

Втім, в Україні підготовка до опалювального сезону завжди починається із запізненням, приказка "Готуй сани влітку" - це не про наших політиків. Але в одному уряд досяг успіху - він заздалегідь підготувався до підвищення тарифів, адже з 1 липня в Києві значно підвищилися тарифи на гарячу воду та опалення. Слідом за Києвом тарифи на воду і тепло підвищилися по всій Україні. Але, на подив, подбати про холодну зиму і проблеми опалення вони не в силах. Адже це питання актуальне щороку, а рівень надання послуг ЖКГ не підвищується, а стає все гірше і гірше. Так куди йдуть гроші українців?
Підвищення тарифів - це як ознаменування приходу нової влади. Адже і в 2012, і в 2014, при приході нового уряду тарифи знову переглядаються, і не в кращу сторону для населення.

Але підвищення тарифу на 40%, як на мене, - це перебір! І це не кінець, планується поступове підвищення ще на 20%. Тобто в сумі за два роки тарифи зростуть на 60%. Невтішна цифра.

Адже проблеми людей не в тому, що немає газу в країні. Проблема в тому, що влада не може домовитися про прийнятну ціну на блакитне паливо.

Якби рівень заробітньої плати і пенсій підвищувався пропорційно тарифами ЖКГ - люди не звертали б на це увагу.

І як би не кричав Яценюк на своїх підлеглих, як би не загрожував їм кримінальною відповідальністю і позбавленням посад за віялові відключення енергосистеми, про проблему в енергетичному секторі країни знали давно. І якщо проблеми з газом з'являються з періодичністю раз на рік, то проблема з альтернативним паливом - вугіллям, нова для України. Адже підконтрольні збройним силам з ДНР шахти не хочуть давати Україні вугілля в борг, попросту боячись кидка. Для поставок необхідна передоплата. Закупівля вугілля за кордоном - не вихід. Адже на це також потрібні гроші, але грошей в бюджеті на це немає. І в той час, коли ДНР почали поставляти вугілля в Крим, наш уряд продовжує шукати кошти для проведення опалювального сезону. Як вихід, Сєня Яценюк запропонував підвищення тарифів. Легко і просто.

Яценюк підняттям тарифів підміняє поняття реформування ЖКГ. Коли мова заходить про реформи, то в першу чергу йдеться про гроші, на які реформування і проводитиметься, тому піднімаються тарифи, як наслідок платиться більше податків до бюджету, з якого потім виділяються кошти на утеплення будинків українців, а також вирішуються питання енергозбереження та енергоефективності. Тобто за рахунок простих людей реформи і проводяться.

Головне, що підвищення тарифів ЖКГ відбувається на тлі різкого падіння рівня життя в країні. Згідно Держстату України, зниження доходів населення прогнозується на рівні 17-18% за підсумками року. В свою чергу, рівень інфляції до кінця літа досягло 17,5%, зростання інфляції у вересні склало 2,9%. Це найвищий показник за останні 4 місяці, а в жовтні її рівень досяг 18%.

Настільки сумні цифри - це заслуга антикризового управління Яценюка. А поряд з падінням рівня життя для простих українців розкішшю стають колись такі буденні речі, як гаряча вода і отопленіе.А нещодавно нам обіцяли зовсім інше ...

Юрий Вакуленко
 
Коментарі (0)
Блоги