Рус Укр
ГоловнаБлогиЦікава арифметика встановлення дитячих майданчиків по-львівськи
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Цікава арифметика встановлення дитячих майданчиків по-львівськи

4949
Директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Олег Березюк, надав відповідь на запит стосовно якнайповнішої інформації про дитячі майданчики, встановлені за останніх 9 місяців Львівською міською радою.

Директор департаменту гуманітарної політики ЛМР Олег Березюк, надав відповідь на запит стосовно якнайповнішої інформації про дитячі майданчики, встановлені за останніх 9 місяців Львівською міською радою.

В громадській організації цікавилися: хто виступає підрядником, яка вартість робіт, конфігурацією майданчиків.

Проте, аналіз вартості встановлення дитячих майданчиків викликав подив у громадських активістів.

Ми зробили запит на ім’я міського голови Львова Андрія Садового, стосовно надання нам якнайповнішої інформації про встановлені Львівською міською радою дитячі майданчики за останні 9 місяців. Саме за цей період часу - в останніх 9 місяців, керувати профільним департаментом гуманітарної політики Львівської міської ради став Олег Березюк. Посадовець, якого дуже поважає та вважає за професіонала у всіх галузях місцевого самоврядування чинний мер Львова Андрій Садовий.

Попередньо, ми поцікавилися умовами та ціновою політикою у  однієї з відомих фірм з встановлення дитячих майданчиків. Ми провели своєрідне дослідження цього питання. Зателефонували на підприємство, отримали прайси, поцікавилися гарантіями, вартістю доставки та встановлення дитячих майданчиків.

Із змісту відповіді з Львівської міської ради ми дізналися, що дитячі майданчикі встановлювалися трьох конфігурацій.

Перша конфігурація : балансир, пісочниця, гойдалка одинарна на металевих стійках; лавка – 2шт., ігровий комплекс «Малюк», ігровий комплекс «Чемпіон» - вартість 49 000 грн.

Друга конфігурація: балансир, пісочниця, гойдалка подвійна на металевих стійках – 2шт., ігровий комплекс «Дві Вежі», карусель – вартість 43 590 грн.

Третя конфігурація: балансир, пісочниця, гойдалка одинарна на металевих стійках, лавка, ігровий комплекс «Малютка» - вартість 27 265 грн.

Після проведеного активістами ГО «СПАС» перерахунку вартості відповідно до вказаних конфігурацій, отримано наступні цифри: перша конфігурація – 25 750 грн; друга конфігурація – 30 950 грн; третя конфігурація – 14 770 грн.

Відомо, що вартість встановленних дитячих майданчиків включає в себе і вартість транспортної доставки і самої інсталяції елементів майданчика. За даними підприємств, які спеціалізуються на дитячих майданчиках, ця цифра складає орієнтовно 10-15 % від загальної вартості встановленого майданчика.

Проте, для Львіської міської ради умови схоже менш привабливі. В першій конфігурації доставка та установка склала – 47,4 % від загальної вартості майданчика, в другій конфігурації – 29%, а в третій – 45,8 %.

Відповідно до поданої департаментом гуманітарної політики інформації, підрядниками із встановлення дитячих майданчиків, в зазначений період часу виступили ТОВ «Центр дитячого та спортивного обладнання» та ТОВ «Європейський парк».

Отож, над цікавою арифметикою дитячих майданчиків у Львові тепер доведеться попрацювати у прокуратурі. ГО «СПАС» готує відповідне звернення. І закликає підрядників та посадовців Львівської міської ради, більш уважно ставитися до міських коштів. Оскільки кошти міського бюджету в своїй переважній частині формуються з відрахувань від заробітної плати самих львів’ян.

 

Олег Пилипенко
 
Коментарі (0)
Блоги