Рус Укр
ГоловнаБлогиБоротьба з МАФами в м. Києві триває, далі буде…
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Боротьба з МАФами в м. Києві триває, далі буде…

3017
Цього разу святошинський район міста Києва

В ніч з 30 на 31-ше грудня 2012 року мною, громадським інспектором благоустрою міста Києва, та групою журналістів було зафіксовано факт встановлення малої архітектурної форми (далі по тексту – МАФ) по проспекту Перемоги біля зупинки «метро Святошин» по стороні руху в бік виїзду з міста.

Вимогу надати дозвільні документи на встановлення було проігноровано, а встановлення МАФу було продовжено далі. Дані особи відразу запропонували домовитися на місці і нікого не викликати. Після такої пропозиції ми відразу здійснили дзвінок по спец лінії «102» та викликано наряд міліції. Громадяни, що встановлювали МАФ, одразу зникли в невідомому напрямку. Хоча весь час вони комусь телефонували і говорили, що їх «накрили невідомі з відеокамерою» (посвідчення громадського інспектора та посвідчення журналістів було надано). Працівники міліції (Святошинське районне управління) зафіксували дану подію, їм було надано пояснення та заяву, експерт здійснив фото фіксацію МАФу та авто, що здійснювало його встановлення. Хоча не можу не відзначити те, що на виклик міліція приїхала дуже «швидко» – всього через годину, а оперативна група через півтори години. Якби когось грабували чи вбивали, то мабуть допомога правоохоронців і не знадобилася б уже, але це не тема на сьогодні. Після того, як міліція прийняла мою заяву, один із представників опер групи мені тихенько прошепотів: «Роман Миколайович ви ж розумієте, що я не зможу зараз прибрати цей МАФ… ну ви ж розумієте…». Ці слова в мене викликали не тільки посмішку але й здивування!

Варто зауважити, що громадяни, які здійснювали встановлення даного МАФу, неодноразово наголосили, в т.ч. під відеозапис, що виконують дані роботи за прямою вказівкою Начальника Головного управління контролю за благоустроєм м. Києва і що їм за це нічого не буде, а законні вимоги громадського інспектора контролю за благоустроєм м. Києва вони виконувати не будуть.

Це могли бути прості слова, а може й ні, судити не буду, проте такі слова насторожують та потребують перевірки.

З цією метою та керуючись ст. 41 Закону України "Про благоустрій населених пунктів" я, як громадський інспектор благоустрою міста Києва, 09 січня 2013 року (дав можливість держаному органу посвяткувати) направив відповідне звернення до Начальника Головного управлінняконтролю за благоустроєм м. Києва. Тепер чекаємо реакції та відповіді. Відео даної події в найближчий час викладу в мережу, аби кожен з вас міг на власні очі пересвідчитись в зазначеному.

Багато хто запитує навіщо мені це, хтось говорить, що я божевільний, хтось – що я воюю з міською владою, хтось що – за це я отримую кошти. А насправді ж я просто хочу щоб в столиці був порядок, щоб не було хаотичного руху МАФів, які просто знищують красу міста, і з цією метою я буду допомагати будь-якій владі, якщо вона проявить бажання працювати на благо розвитку міста та на благо громади. Я завжди відкритий і готовий до співпраці з кожним не залежно від політичної окраски! А головне те, що я за це не отримую ніяких коштів, а навпаки витрачаю свої кошти та свій час, бо в мене є громадянська позиція, яку я втілюю в життя.

Тож друзі, бій триває, далі буде… 

Роман Хорольський
 
Коментарі (7)
streltsov3
10 Січня 2013 p. 13:55
Так Маф демонтировали после этого, или оставили? Если оставили, они же через час вернутся и закончат установку)
Роман Хорольський3
10 Січня 2013 p. 14:23
все правильно.... зранку чи коли вже там... його довстановили... проте відкритися він не зміг, так як матеріали в міліції і порушники ховаються, тепер черга за Головним управлінням демонтувати його... це вже їх функції
Валентин 3
10 Січня 2013 p. 14:10
Гражданская позиция-это хорошо. Но что толку от этого? Сколько таких мафов вы в день накрываете?
Роман Хорольський3
10 Січня 2013 p. 14:26
Толк звісно ж є, кожного дня громадяни по моєму прикладу самі пишуть скарги, заяви не тільки до мене а й до уповноважених на те органів, які вже вимушені реагувати на це і зупиняти дію незаконно встановлених МАФів... точної цифри не має, бо МАФи ростуть як гриби - а це швидше аніж їх демонтують, проте не потрібно опускати руки, потрібно йти далі, і тільки разом ми зможемо їх подолати!
Михаил2
10 Січня 2013 p. 14:30
круговорот бабла в природе. Вот что такое борьба с мафами в Киеве. Ты заплатил людям, поставил киоск. Через 2 месяца его убрали, но свято место никогда не опустеет. через неделю заплатит кто-то другой и тот же маф вернется на свое место, но возможно с другими хозяевами. Как когда-то на Левобережной было, около макдональдса. Освободили ровно на 2 недели, после чего там начали появляться новые киоски
Роман Хорольський3
10 Січня 2013 p. 14:47
все вірно.... ось тому громада і має об"єднатися та направити це все в законне русло, нехай сплачуть до бюджету, а ми (громада) отримаємо від цього користь... порушив закон то неси відповідальність...!!!
SERGEY1
10 Січня 2013 p. 23:11
Абсолютно правильная гражданская позиция , но к сожалению при текущем уровне корупции органов местного самоуправления все сведется к борьбе с ветрянными мельницами , к сожалению ....
Блоги