Рус Укр
ГоловнаБлогиБлагоустрій по Святошинськи, або як районна влада бореться з МАФами!
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

Благоустрій по Святошинськи, або як районна влада бореться з МАФами!

2895
Перед адміністрацією МАФи зникають, але в районі їх кількість стрімко збільшується.

Щодня до мене, як громадського інспектора з благоустрою міста Києва, звертаються кияни за допомогою у боротьбі з МАФами. То тротуари заставлені ними, що не можна пройти, то прибудинкові території, то виходи з метро і так до безкінечності.

Спільно з Департаментом міського благоустрою та збереження природного середовища Київської міської державної адміністрації частіше за все вдається демонтовувати незаконно встановлені МАФи. Хоч і не з першого разу, хоч інколи з затягуванням часу, проте ж результат є і підтвердженням цього є численні подяки від мешканців столиці.

Щодо районних адміністрацій – то не всі з них можуть похвалитися тим, що стають на бік інтересів громади та наводять порядок в районі.

Всім нам відомо, що щоразу коли підводять підсумки роботи райдержадміністрацій міста, то Святошинська РДА завжди займає останні місця практично по всіх показниках, а особливо у сфері благоустрою. Воно й не дивно і зараз обґрунтую чому.

На початку серпня до мене звернулися мешканці району з проханням допомогти їм з розчищенням зупинки автотранспорту та тротуару на бульварі Кольцова в межах будинків № 7-15. Оскільки мені як громадському інспектору представники розташованих в цьому місці МАФів дозвільних документів не надали, я відразу звернувся до відповідного департаменту КМДА з проханням провести спільну перевірку. Департамент направив мого листа до Святошинської РДА з вимогою вчинити всі необхідні дії та виконати мої прохання в листі, а саме організувати перевірку, залучити до перевірки мене, за результатами перевірки вчинити всі необхідні дії та повідомити про результати мені письмово.

І от пройшло майже 2 місяці і я отримав відповідь. Її навіть банальною відпискою назвати не можна. А головне те, що за цей час в тому місці з’явилося ще кілька нових МАФів.

Що це може означати?!

Перше це те, що незаконне розміщення МАФів покриває відповідний відділ Святошинської РДА.

Друге – анонсована керівництвом району боротьба з порушниками благоустрою провалюється з тріском і окрім словесного піару нічим не підтверджується.

Третє – відповідний відділ райдержадміністрації не хоче співпрацювати з громадськістю і ховається від неї.

Окрім зазначеного, зауважу, що Громадська рада при КМДА, представником якої я є, ініціювала проведення спільних рейдів на предмет дотримання нормативно-правових актів у сфері благоустрою міста та природоохоронного законодавства у всіх районах міста.

Святошинська РДА єдина адміністрація, яка проігнорувала пропозицію про проведення таких рейдів.

От друзі і не дивно тепер чому Святошинська адміністрація займає останні місця в рейтингах районів міста. Така поведінка районних чиновників з благоустрою здивувала навіть керівництво міського департаменту.

За результатами такої відповіді надіслав ще одного листа Голові районної адміністрації Бондарю Ю.І. з вимогою усунути недоліки. Якщо в чергове проігнорують, то тоді ініціюю прокурорську перевірку, бо для мене захист прав та інтересів киян, а особливо святошинців, стоїть на першому місці.

 Тож, бій триває, далі буде….

Роман Хорольський
 
Коментарі (0)
Блоги