Рус Укр
ГоловнаБлогиА права людини комунальників не стосуються?
Опитування всі опитування
ЩО ПЕРЕШКОДЖАЄ ВАМ ВЧАСНО СПЛАЧУВАТИ РАХУНКИ ЗА ПОСЛУГИ ЖКГ?
Занадто високі тарифи
Регулярне підвищення квартирної плати
Низька якість послуг або їх повна відсутність
Не дотримання виконавцями термінів з вивезення сміття
Бездіяльність ЖЕКу
Нічого, я завжди вчасно сплачую
Я не вважаю за потрібне платити за комунальні послуги


УК  NEW Роз'яснення, щодо розрахунку розміру житлової субсидії

УК  NEW Житлова субсидія: хто має право на її отримання

УК  При призначенні субсидії враховуються доходи подружжя, незалежно від їх реєстрації

УК   Категорії громадян, які втратили право на отримання субсидії

УК  П'ять основних питань та відповідей про субсидію на оплату ЖКП

 



 

 



 

 

 

А права людини комунальників не стосуються?

3209
Або роздуми про те, що Конституція і Закони України у нас писані не для всіх. Маємо мовчки чекати кінця цьому лиху чи спільними зусиллями будемо протистояти йому?
Розум – благо, але й покара. Потрапляючи в тупики примх життя, він рятується роботою чи громадсько-політичною діяльністю. Добре, якщо вона не суперечить моральним принципам. Та чи достатньо чиєї очевидності, щоб вважати її співучастю в Божих справах ? Українська людина впродовж відпущеного їй часу постійно натикається на мури нерозв’язаних проблем, які нерідко пережаються у спадок від покоління до покоління. Людина хоче вірити у краще і не може. Її боротьба із безаконням та безправ’ям час від часу  переходить у хронічну форму. Морок душевний аніяк не вичерпується мороком державним. Але як наслідок мороку державного легше піддається мотивації.
 
Боротьба громадян за свої конституційні права, нормальне людське існування і  сучасний рівень житлово-комунальних послуг – заняття, яке забирає багато нервів і часу.  І мабуть, особливо вражає мозок і психологію людини, коли на законні вимоги та звернення владні представники не реагують, або ж  надсилають знущальні чиновницькі відписки чи брехливі обіцянки. Така ситуація вимотує і пригнічує  людей , відтворює у них почуття неповноцінності. Справедливість стає фікцією, честь і достоїнство ганчіркою, об яку чиновникові можна витерти свої нахабні ноги. Людина з обмеженими потребами навіть не здогадується про існування належних йому по праву належних речей, яких можна вимагати і за які треба боротися. Тому нерідко наш світ виглядає, як фальшивомонетник. Фальшивомонетний механізм глобалізованого світу діє безперебійно. Людина існує в середовищі підмін та несправедливості.
 
Розповім про одну знакову історію. Вона не тільки має житлово-комунальний відтінок, вона має всі ознаки чиновницького злочину проти громадян і реально порушує їх конституційні права.
 
У 16-ти поверховому будинку по вулиці Теодора Драйзера 14/33 в м.Києві (Деснянський район) проживають 10 інвалідів і 35% пенсіонерів- ветеранів праці. Здебільшого на верхніх поверхах.…Майже 5 років йдуть нескінченні листування громади цього житлового будинку з ЖЕК-306, Деснянською районною і Київською міською держадміністраціями. Пишуть люди і в інші владні структури. Йдеться про те, що в їхньому  будинку - 31 рік не було справжнього капітального ремонту: на сходових клітинах вікна та двері чи не найгірші у Києві, стан їх просто жахливий, як до речі і батарей. На 3 і 4 поверхах зі стін вкрадено батареї, протягом цього року неодноразово викрадалися ліфтове обладнання, лічильник виміру теплопостачання, демонтовано великий козирьок з алюмінію над парадними будинку. Ніхто з комунальників не притягнутий до відповідальності за свою безпорадність та безвідповідальність, ніхто не звільнений. На першому поверсі другого парадного жеківцями давно зроблені незаконні перегородки і туалет для двірника. І це у під’їзді житлового будинку !.. Ліфтам понад 30 років, вони відпрацювали свій термін й потребують заміни. Їх подальша експлуатація реально загрожує життю і здоров’ю мешканців. На разі вони більше не працюють і люди вимушені неквапливо йти багато поверхів пішки, проклинаючи при цьому владу. Справжній життєво-комунальний і владний колапс !.. А судді хто?..Чому пасе задніх Київська міська державна адміністрація?
 
Із року в рік на численні письмові та усні звернення громадян будинку, представники Київської міської держадміністрації і Деснянської райдержадміністрації (далі РДА) надсилають здебільшого бюрократичні відписки, але й періодично звідти йдуть  і деякі ілюзорні обіцянки з обнадійливою тональністю. На жаль, не допомагає навіть й те, що у громадській приймальні Адміністрації Президента України вищезгадані порушені проблеми взято на контроль, а також є  розуміння й підтримка з Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики Мінрегіонбуду України. От тільки реального виходу з цього бюрократичного болота люди так і не простежують. Ніяких зрушень, один тільки негатив. Жахливо  читати  на цю тему й бачити кілька десятків  брехливих і непереконливих чиновницьких відписок. Подумалося: невже у владних структурах залишаються ще стільки багато безбарвних, безвідповідальних і однолінійних людей? І лінія, яку вони ведуть, явно суперечить духові відродження Києва і нашої держави.  За що боролися ?...Невже мер В.Кличко не може й досі поставити позитивну крапку у цій резонансній історії?.. Дивує й інше. Тривалий час Деснянську РДА доручено тимчасово очолювати В.Крохмалюку, який давно не в змозі впоратися із численними житлово-комунальними проблемами. З різних причин, але не може. Не дуже відрізнявся цей чиновник наполегливістю і дотриманням конституційних прав людей, коли вірою і правдою служив в цій райдержадміністрації ще в часи президентства Януковича. Його «бурхлива діяльність» і тоді, і зараз суперечить положенням Конституції і Законам  «Про державну службу» і «Місцеві державні адміністрації». Невже Президент України П.Порошенко не знав про такі факти, коли підписував призначення чиновникові В.Крохмалюку? Чи він дійсно для керівництва держави такий незамінний?  Не хочеться вірити у таке. Проте, ці помилки чи прорахунки не пізно й виправити. Можна не сумніватися, що чимало громадян Деснянського району тільки вітатимуть такі довгоочікувані кадрові рішення. Якщо мовчати і на порушену тему не дискутувати -легко втратити віру у справедливість, наші закони, моральні принципи та цінності владної політики.
 
Філософ Франк очевидно мав рацію, коли стверджував, що «найдосконаліший державний устрій не здатен забезпечити Рай на землі. Функція держави полягає в тому, щоб убезпечитися від створення пекла». А як буде у нас?...
Олександр Борщевський
 
Коментарі (0)
Блоги