Рус Укр
ГлавнаяБлогиВсе-таки нардепи від "Слуги народу" живуть в іншій реальності!
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Все-таки нардепи від "Слуги народу" живуть в іншій реальності!

2319
Все таки нардепи від "Слуги народу" живуть в іншій реальності зі своїми помічниками та помічницями. От взяти хоча б поданий позавчора законопроект № 3767 "Про реструктуризацію заборгованості за житлово-комунальні послуги".
Все таки нардепи від "Слуги народу" живуть в іншій реальності зі своїми помічниками та помічницями. От взяти хоча б поданий позавчора законопроект № 3767 "Про реструктуризацію заборгованості за житлово-комунальні послуги".
 
Я звичайно розумію, що де-факто передвиборча кампанія до місцевих рад вже стартувала,тому у всіх політичних сил почало "підгорати" що називається.
 
Тому тема боргів за житлово-комунальні послуги знову в тренді передвиборчих гасел . Ну звісно ж, не піаритися ж на здобутках (яких не має), будемо бити лежачого (це я про ЖКГ в Україні загалом).
 
Так ось. Подаючи законопроект № 3767 група нардепів "слуг народу" хочуть врегулювати питання боргів та комуналку визначаючи їх як заборгованість з квартирної плати (плати за утримання житла) та плати за комунальні послуги (водо-, тепло-, газопостачання, послуги водовідведення, електроенергія, вивезення побутового сміття та рідких нечистот).
 
Трясця! Да невже не можна перш ніж готувати цей законопроект відкрити Закон України "Про житлово-комунальні послуги" і просто почитати його.
 
Не має у нас квартирної плати. Не має вже років 15.
 
Згідно Закону (ст. 5) до житлово-комунальних послуг належать:
 
1) житлова послуга - послуга з управління багатоквартирним будинком.
 
Послуга з управління багатоквартирним будинком включає:
  • утримання спільного майна багатоквартирного будинку, зокрема прибирання внутрішньобудинкових приміщень та прибудинкової території, виконання санітарно-технічних робіт, обслуговування внутрішньобудинкових систем (крім обслуговування внутрішньобудинкових систем, що використовуються для надання відповідної комунальної послуги у разі укладення індивідуальних договорів про надання такої послуги, за умовами яких обслуговування таких систем здійснюється виконавцем), утримання ліфтів тощо;
  • купівлю електричної енергії для забезпечення функціонування спільного майна багатоквартирного будинку;
  • поточний ремонт спільного майна багатоквартирного будинку;
2) комунальні послуги - послуги з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами.
 
Немає квартплати, немає плати за утримання житла, немає вивезення побутового сміття та рідких нечистот.
 
Це є побутові назви послуг, якими користується "простий народ", але ж хіба нардепи при написанні законопроектів можуть використовувати мову "баби Параски" чи "тьоті Вєри"???
 
Ні, законопроекти мають бути професійними, їх можуть писати лише професіонали, а не колишні фотографи та ведучі корпоративів.

Волосся дедалі більше сивіє від такого "законотворчества" від "слуг народу".  

Андрій Осадчий
 
Комментарии (10)
Коля Пухов
03 июля 2020 г. 16:38
Від кожного багатоквартирного будинку виходять на вулицю 2-3 загальнодоступні точки розбору холодної води. Влітку вода з них ллється майже безперервно: кожен бажаючий може відкрити кран, під"єднати шланг і полити тротуари та газони. У спекотні дні поливають переважно ввечері.--------------------------------------------- Потім за цю витрачену на полив воду платять мешканці лише тих квартир, у яких немає індивідуальних лічильників води. Це очевидна несправедливість. Чому усІ цІ поливання - виливання води на вулицю не за рахунок УСІХ мешканців будинку?
Коля Пухов
03 июля 2020 г. 16:39
Взагалі, усі побічні витрати води ( а вони завжди є, і не тільки влітку) треба розподіляти на УСІ квартири будинку; а не так як зараз - лише на квартири без лічильників.
Коля Пухов
11 июля 2020 г. 20:05
Отже, плата за воду для квартир без лічильників має нараховуватись згідно норм споживання, а не за так званим будинковим лічильником.
Коля Пухов
13 июля 2020 г. 18:24
А хто повинен встановлювати лічильники води у квартирах?-------------------------Вимірювання кількості проданого кожному покупцеві товару ( а ком. послуга - це товар) покладається на продавця, а не на покупця. Тобто, лічильники води у квартирах має встановлювати надавач ком. послуги, а не споживач.
Коля Пухов
14 июля 2020 г. 16:41
Бо зараз так: якщо споживач не встановив у своїй квартирі лічильники води (звісно, за свої гроші), то плата за воду для сім"Ї з 4-ох осіб становить приблизно 2500 грн. за місяць. Дві з половиною тисячі тільки за воду! А усі казки про субсидії - це неправда, бо субсидій немає вже більше двох років.
Коля Пухов
23 июля 2020 г. 18:03
2500 грн. за місяць - це за холодну і гарячу воду разом.
Коля Пухов
23 июля 2020 г. 17:39
Тепер  діє   нове  правило:  якщо  гарячу   воду   відключають  для   гідровипробувань,  то  оплата  за  неї   все  одно  нараховується  у  повному  обсязі.-----------   Це  навіть  дивно  -  послуга  не  надається,  але   плата   за  неї  нараховується,  як  за  фактично  надану.
Коля Пухов
01 августа 2020 г. 12:13
А що таке, взагалі, субсидія?  Cубсидія - це не що інше як часткова компенсація державою знецінення  гривні. Бо насправді не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші, лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів.   Тобто,  припиніть  знецінювати   гривню  і  не  треба  вже  буде  ніяких  субсидій. ---------------------- І  скільки  працівників  так  званого  соцзахисту  відразу  вивільниться!   Але  куди  ж  їх  потім  прилаштувать ,  адже   виробництва  немає,  тому   немає  і  робочих  місць? 
Коля Пухов
03 сентября 2020 г. 21:50
Є спостереження, що при досить помірному посадовому окладі керівні працівники держустанов регулярно, щомісяця отримують премії, що у декілька разів (!) перевищують їх посадовий оклад. Тому є пропозиція для Мінсоцполітики, щоб при розрахунку пенсій таким керівним працівникам їхні регулярні премії не бралися до уваги. Крім того, треба переглянути вже призначені пенсії бувшим керівним працівникам , і перерахувати їх без регулярних премій. Це дасть суттєву економію держбюджету і зменшить соціальну напругу у державі.
Коля Пухов
09 сентября 2020 г. 16:46
Уточнення-----------------Керівні працівники держустанов - це, наприклад, головбухи Управлінь освіти м.Києва. Про них точно відомо, що вони щомісяця отримували премії, що у декілька разів перевищували їх посадовий оклад. Скоріше всього, подібних керівних посад у державі досить багато, і кожне з них на цій посаді проїдає бюджет за п"ятьох....
Блоги