Рус Укр
ГлавнаяБлогиВідмовляючись від використання електрочайником - зменшуємо навантаження на енергосистему
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Відмовляючись від використання електрочайником - зменшуємо навантаження на енергосистему

1815
Скрізь, де домогосподарства газифіковані, потрібно діставати старі добрі традиційні чайники. Або купувати їх у господарство.
Ситуація з електропостачанням вимагає відмовитися від деяких звичних домашніх електроприладів великої потужності зменшення навантаження на енергосистему, особливо у години ранкового і вечірнього піків.
 
І першим у списку на відмову у використанні стоїть електрочайник!
 
Так, він зручний. Так, практично всі вже навчилися наливати для кип'ятіння стільки води, скільки потрібно зараз, а не до країв. Але в поточній ситуації різкі та масовані включення електрочайників призводять до навантажень для енергосистеми країни.
 
Адже кожен такий пуск одразу вимагає 2 – 2,5 кВт потужності. Помножте на 15 млн. домогосподарств і ви оціните які резерви потрібні енергосистемі для забезпечення філіжанки чаю на хвилинку. Ніякі вимкнені лампочки та комп'ютери це не перекриють!
 
Таким чином скрізь, де домогосподарства газифіковані, потрібно діставати старі добрі традиційні чайники. Або купувати їх у господарство.
 
Що при цьому варто знати?
 
1. Чайник повинен мати максимально широку основу, таким чином, все тепло від газової плити буде йти на розігрів води, а не нагрівання стінок чайника. Цьому сприяє форма у вигляді усіченого конуса, а не кулі або циліндра. Тому будь-які інші дизайни залиште поза увагою.
 
2. Чайник повинен мати носик, що закривається, зі свистком. Це дозволить не втрачати тепло під час нагрівання та почути, що треба вимикати плиту, як тільки чайник почне кипіти. Крім того, ця конструкція дозволить довше мати теплу воду у чайнику після відключення газу.
 
3. Зверніть увагу на ручку, краще, коли вона безпечна і не лягає набік. Це убезпечить від опіків.
 
Правило наливати стільки води, скільки потрібно зараз, а не під зав'язку залишається в силі. Це дозволить заощаджувати газ.
 
Для тих, хто не має газу в квартирі. Співчуваю. Є два варіанти для вас.
 
Перший, замінити потужний електрочайник на потужність, що регулюється. Так, він довше закипає, але несе у п'ять-шість разів менше навантаження на мережі.
 
Другий варіант, кип'ятіння води вночі після 23 і до 06 годин із заливкою окропу у великий термос, який забезпечить вас на день. Рекомендую для цього старі добрі термоси зі скляною вакуумною колбою. Носити його не треба, на столі з ним нічого не буде, а тепло він тримає набагато краще за модні сучасні.
 

Бережіть себе та енергосистему країни! Віримо у ЗСУ!  

Ігор Черкашин
 
Комментарии (0)
Блоги