Рус Укр
ГлавнаяБлогиПро штрафи за порушення карантину
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Про штрафи за порушення карантину

2139
Знову про штрафи за порушення карантину. На чому хочеться наголосити.
На чому хочеться наголосити.
 
1. Протокол - це документ, який фіксує факт порушення законодавчих норм, однак протокол не є нормативно-правовим актом чи правовим актом індивідуальної дії, за ст. 44-3 вирішує чи притягати до відповідальності, чи ні виключно суд. Тому складання на Вас протоколу - це ще не привід витягати з кишені 17 тисяч гривень і платити державі.
 
2. За ст. 44-3 протокол мають право складати виключно посадові особи органів внутрішніх справ, органів охорони здоров’я, органів державної санітарно-епідеміологічної служби, посадові особи, уповноважені на те виконавчими комітетами сільських, селищних, міських рад.
 
Сюди не входять так звані "Громадські формування по забезпеченню порядку" та "Муніципальні варти". Складені ними протоколи є поза законом.
 
3. Протокол є офіційним документом і до нього висуваються певні вимоги. Вимоги до протоколу про адміністративне правопорушення визначені ст.256 КУпАП та Інструкцією з оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення в органах поліції, затвердженої наказом МВС України від 06.11.2015 №1376 .
 
У поліцейських є спеціальні бланки протоколів, але і в тих бланках вони умудряються косячити (креслити, виправляти). Але їм це заборонено п.7 розділу ІІ Інструкції №1376.
 
Заборонено також унесення додаткових записів після того, як протокол про адміністративне правопорушення підписано особою, стосовно якої його складено.
 
Тому отакий "закреслений" протокол не може бути підставою для притягнення до відповідальності.
 
4. Не нехтуйте поясненнями та ніколи не відмовляйтеся від підпису протоколу. "Порушення не вчиняв, з протоколом не згоден, пояснення будуть надані в суді" - ось так має бути зазначено.
 
5. Прийдіть в суд із заздалегідь заготовленими поясненнями, а краще з клопотанням про закриття провадження у справі про адміністративне правопорушення, яке може підготувати професійний адвокат.
 
6. Постанова про накладення штрафу - не остаточна. Її можна і треба оскаржити в апеляційному порядку.
Зі ст. 44-3 "не всьо так адназначна".
 

Пильнуйте себе! 

Андрій Осадчий
 
Комментарии (1)
Коля Пухов
19 мая 2020 г. 19:28
Відключення  гарячого  водопостачання  під час  епідемії  та  карантину - це надто  небезпечно, і  може  призвести  до  збільшення  кількості  хворих.------------------------------Дублюючи  цей  комент  ви  допомагаєте  зупинити  захворюваність  в  Україні.  Бо  відключивши  гарячу  воду  монополісти  збираються  зекономити  газ  за  рахунок  здоров"я  населення.
Блоги