Рус Укр
ГлавнаяБлогиПоговоримо про «легкі» гроші
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Поговоримо про «легкі» гроші

2828
Сьогодні поговоримо про "легкі" гроші. Ні я не буду вчити Вас як заробляти в інтернеті чи закликати стати агентом Ейвону. Будемо говорити про мікрокредитування та ризики, які супроводжують такі займи.
На фото мої улюблені актори "Вар'яти-шоу" Валентин Сергійчук та Володмимр Жогло в образі Тараса і Сави рекламують займи від "Манівео".
 
Дійсно, взяти кредит у цій компанії дуже легко - заповнив заявку на сайті і вуаля - гроші в тебе на картці. А от коли приходить час віддавати ці гроші...
 
За типовим договором з Манівео нарахування процентів за користування Кредитом здійснюється у розмірі 0,01 процентів від суми Кредиту за кожний день користування Кредитом починаючи з першого дня перерахування суми Кредиту до закінчення строку Кредиту. Позичальник сплачує Товариству проценти за користування Кредитом за фактичний час користування Кредитом з розрахунку 3,65 (три цілих шістдесят п`ять сотих) відсотків річних.
 
У разі порушення Позичальником своїх зобов'язань щодо погашення суми Кредиту та/або процентів за користування ним, Товариство має право нараховувати Позичальнику пеню у розмірі 3% (три відсотки) від залишку суми Кредиту за кожний день прострочення повернення Заборгованості.
 
І далі ще купа санкцій включно із зміною кредитної ставки...в кінцевому результаті отримуємо: брали 2500 грн. займу, повинні віддати 4500 грн. без прострочення, і 14 000 з простроченням платежу.
 
І якщо до останнього часу "Манівео" для вибиття боргів користувалися послугами виключно колекторів типу "Європейська агенція з погашення боргів", які просто виносили мізки боржнику та його родичам телефонними дзвінками у будь-який час доби, то з січня 2020 року тенденція змінилася і Манівео почали подавати позови в Печерський районний суд міста Києва про стягнення заборгованості з горе - позичальників. Я нарахував 126 судових позовів Манівео за неповний січень 2020 року.
 
Чому так? А в п. 4.5. їхнього договору прописано, що місцем виконання Договору є місце знаходження ТОВ "Манівео" м. Київ, вул. Лейпцизька, буд.15, що є територією підсудності Печерському районному суду міста Києва.
 
Справи розглядаються в спрощеному провадженні без виклику сторін. Тож боржники в більшості своїй навіть не знатимуть про дату і час розгляду, повістка їм не прийде.
 
Стосовно того, що боржник при укладанні договору його власноруч не підписував суди зазначають наступне.
 
Нормою статті 11 Закону України «Про електронну комерцію» передбачено, порядок укладення електронного договору. Проще кажучи - заявка на отримання кредиту і є власне згодою клієнта на отримання кредиту.
 
Правила надання грошових коштів у кредит ТОВ «Манівео швидка фінансова допомога» визначають порядок і умови надання Товариством грошових коштів у кредит. Правила розміщені на сайті Товариства за посиланням: https://moneyveo.ua у загальному доступі для ознайомлення всіх зацікавлених осіб і є публічною офертою Товариства до укладення договору. Згідно п.4.1 Договору невід`ємною частиною цього договору є Правила надання грошових коштів у позику, в тому числі на умовах фінансового кредиту продукту «Смарт» Товариства з обмеженою відповідальністю «Манівео швидка фінансова допомога». Уклавши цей Договір, позичальник підтверджує, що він ознайомлений, повністю розуміє, погоджується і зобов`язується неухильно дотримуватись Правил, текст яких розміщений на сайті Товариства: www.moneyveo.ua/
 
Тільки по сумі пені Киїівський апеляційний суд зазначає, що у договорах про споживчий кредит пеня за невиконання зобов`язання щодо повернення кредиту та процентів за ним не може перевищувати подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня, та не може бути більшою за 15 відсотків суми простроченого платежу.
 
Тому суму пені зменшують до межі 15 % від суми простроченого платежу. Але про прощення чи списання борги і нших штрафних санкцій і мови бути не може - судді їх стягують безумовно.
 
Що робити?
  • Уважно читати договори.
  • Прохати першому розтрочку платежу, якщо прострочив.
  • Завжди бути на зв'язку із установами які дають мікрокредити.
  • Якщо прострочив - уважно слідкувати на сайті Печерського районного суду міста Києва про розклад засідань та призначення справ.
  • Вчасно звернутись до адвоката за оскарженням рішення суду про стягнення боргу і застосуванні надто великих штрафних санкцій.

Пильнуйте себе!  

Андрій Осадчий
 
Комментарии (0)
Блоги