Рус Укр
ГлавнаяБлогиГройсмана просять стати аудитором Львівської міської ради
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Гройсмана просять стати аудитором Львівської міської ради

2841
До віце-премєр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Гройсмана Володимира Борисовича звернулись із проханням забезпечити повну усебічну перевірку фінансового стану Львівської міської ради

 

Громадських активістів цікавить, які заборгованості та перед ким існують, які цільові кредити бралися і як використовувалися та чи існувала пряма потреба, які були серії запозичень та як використовувались, інше…

Нагадую, оприлюднена раніше депутатом Львівської міської ради, голови постійної комісії з питань фінансів та планування бюджету Яромиром Самагальським у ЗМІ цифра загального боргу міста Львів -  становить 600 мільйонів. А справжня цифра боргу на сьогодні громадськості не відома взагалі, оскільки Львівська міська рада або не надає повної інформації на такі запити, або ігнорує та не відповідає взагалі, - вважають активісти.  Саме тому, просять забезпечити проведення усебічної перевірки фінансового стану Львівської міської ради за період 2006-2014, але перш за все в період з 2010 до 2014р.

Хочу нагадати, що відповідно до ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», Бюджетного кодексу України, Конституції України, оскільки територіальна громада володіє всім майном (в тому числі і тим, що йде в заставу під кредити) і бюджетом і має виступати гарантом повернення боргів – самостійно без врахування думки громади Львівська міська рада брати не може. Оскільки про гарантії громаду ніхто не питав та сама громада не скористалася своїм правом з 1996 року щоб організуватись, створити юридичну особу та створити органи місцевого самоврядування. Саме тому, львівська громада не брала жодного запозичення протягом періоду 2006 – 2014 роки і не може гарантувати повернення боргів.

Більше того, як представники громади, ми можемо стверджувати, що за борги міста, власною кишенею за таких обставин мають віддавати посадові особи Львівської міської ради. Зокрема в першу чергу сам міський голова Львова Андрій Садовий, його заступники, секретар міської ради, директор департаменту економічної політики та начальник управління фінансів Львівської міської ради. Ми стояли і стоїмо на цій позиції, про яку з кожним днем дізнаються та висловлюють свою підтримку дедалі більше львів’ян!

Олег Пилипенко
 
Комментарии (0)
Блоги