Рус Укр
ГлавнаяБлогиБайдужість чиновників та прокуратури знищила «ЛАЗ»
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Байдужість чиновників та прокуратури знищила «ЛАЗ»

2741
Рада ветеранів львівського автобусного заводу продовжує відстоювати підприємство. Попереду не легкі перемовини з губернатором Львівської області Олегом Синюткою, повідомив прес-службу ГО «СПАС» член Ради Роман Пак.

Рада ветеранів львівського автобусного заводу продовжує відстоювати підприємство. Попереду не легкі перемовини з губернатором Львівської області Олегом Синюткою, повідомив прес-службу ГО «СПАС» член Ради Роман Пак.

"Сім років Рада ветеранів львівського автобусного заводу, з рішеннями 4х інстанцій судів в Києві про незаконність приватизації  ВАТ «ЛАЗ» і про те, що викуп 70,41 % акцій відбувся за злочинно набуті кошти на руках, -  не може домогтися витребування із незаконного володіння всього комплексу майна ВАТ «ЛАЗ». Наші звернення до 2х Президентів України, до практично усіх прокурорів України  починаючи від Потибенька, до Верховної Ради України, КМУ, до Вищої ради юстиції, до управляючого з прав людини в Україні були переадресовані для розгляду по суті і прийняття рішення до Львівської обласної прокуратури. Наші звернення подавались до усіх голів Львівської обласної адміністрації, починаючи від п.Олійника", - говорять в Раді ветеранів ЛАЗу.

"Розглядались наші звернення і у Львівській обласній раді. Власні шанси забрати ЛАЗ від російського «інвестора», а фактично – диверсанта, втратила і наша обласна рада, більшість якої складає ВО «Свобода». В 2013 р. при ухваленні рішення про повернення  ЛАЗу до державної власності, в обласній раді побоялась навіть в тексті записати, як твердить Генпрокуратура, що викуп акцій відбувся за злочинно набуті кошти. В лютому 2013 року Львівська міська рада своє рішення у зверненні до Президента України Верховної, Генерального прокурора і до Верховної  Ради України додатково надіслала усім депутатам ВРУ від Львівщини. Але жоден депутат за два роки у ВРУ так і не спромігся  підняти питання про ЛАЗ, про незаконність його утримання громадянином Росії Чуркіним. Ми сподівались, що ВО «Свобода» маючи свого представника Кошулинського заступником голови ВРУ все ж зуміє прийняти Постанову ВРУ про повернення ЛАЗу до державної власності, але цього не сталося. Тепер обласна рада знову піднімає питання про ЛАЗ. Ніби це питання ініціювали депутати обласної ради від партії Народний Фронт. Але ж рада ветеранів ЛАЗу під час виборчої компанії 2012 р. на зустрічі з п. С.Кубівим передала йому повний комплект докуменів, які свідчать про незаконність володіння майном ЛАЗ громадянином Р.Ф. Чуркіним. Але до сьогодні ніхто нічого не зробив. А ми впевнені, що п. С.Кубів мав розмову з п.А.Яценюком про ЛАЗ і про відновлення робочих місць та робочого процесу на заводі", - оповів член Ради ветеранів ЛАЗу Роман Пак.

Сьогоднішні заяви ЛОРади більше схожі на піар напередодні виборів до місцевих рад, вважають ветерани заводу. За останні роки у Львівській обласній раді не мали бажання створити навіть комісії для вивчення усіх документів і висунення вимог до Львівської обласної прокуратури про надання звіту щодо своєї роботи по захисту закону і рішень суду, які вісім років тримались від акціонерів та всіх львівян в суворій таємниці.

"Ми сподівалися, що після Революції Гідності, Львівська прокуратура належним чином поставиться до вирішення питання ЛАЗу. Але з березня 2014 року, результуючою наших звернень, зустрічей і перемовин залишилась повна байдужість, як це вже було про Пшонці і Януковичу. Нашу надію сьогодні, покладаємо на нового голову ЛОДА п.О.Синютку, до якого маємо намір потрапити наближчим часом. У голови ЛОДА і Президента України який його призначив, вдосталь владних повноважень до вирішення долі ЛАЗу. Хотілося б також нагадати, що ЛАЗ був не лише одним з потужних локомотивів вітчизняної промисловості, а і має бомбосховище на 5,5 тисяч чоловік. Що під час сучасних викликів і загроз повномаштабної війни в країні, -  може мати для безпеки міста вирішальне значення!", - зазначив член Ради ветеранів ЛАЗу  Роман Пак.

«Як на мене, ситуацію необхідно розглядати відразу в двох площинах. Перше, необхідно обстоювати законність, покарати винних та повернути місту підприємство. Я маю на увазі його націоналізувати, а не реприватизувати. Бо реприватизація потягне за собою цілий клубок фінансово-матеріальних непорозумінь, доведеться виплачувати кошти власникам заводу, а у підприємства є ще й кредитори і не задоволені замовники.

Друге, у Львові ще є якісні кадри і спеціалісти, з числа колишніх працівників Львівського автобусного заводу. І у Львова є ім’я промислового міста, виробників машинобудівної галузі.

Вважаю що доцільно створити новий державний або комунальний львівський автобусний завод. Оскільки пересуди щодо ЛАЗу триватимуть ще довго, а існуючі можливості та потенціал можливо і необхідно використовувати вже», - прокоментував заступник голови ГО «СПАС»  Олег Пилипенко.

 

 

Олег Пилипенко
 
Комментарии (0)
Блоги