Рус Укр
ГлавнаяБлогиГоловне зрозуміти, що саме ховається за словом «монетизація»
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Головне зрозуміти, що саме ховається за словом «монетизація»

2609
Політики, урядовці, МФО, НГО, експерти казали, що монетизація житлових субсидій дуже важлива. І це дійсно важливо!
Політики, урядовці, МФО, НГО, експерти казали, що монетизація житлових субсидій дуже важлива. І це дійсно важливо!
 
Але головне зрозуміти, що саме ховається за словом «монетизація», бо на них піде 70-80 млрд грн на рік, як-не-як.
 
Нарешті Мінфін оприлюднив для публічного обговорення проект відповідного рішення Уряду, яке довго блукало «владними коридорами».
 
Про що ж це рішення?
 
Як на мене, то воно:
 
1. Про монетизацію на рівні газзбутів/ТКЕ – грошей люди не отримують.
 
2. Про казначейські спецрахунки – гроші не вийдуть за межі Держказначейства.
 
3. Про те, як ТКЕ отримати без оплати газ за зниженою ціною – жодних запобіжників для вчасного фінансування субсидії із бюджету.
 
Чим це принципово краще клірингу? Для мене загадка. Можна багато разів сказати «цукор», але солодко не стане. Так і тут.
 
А як мало б бути?
 
1. Монетизація на рівні споживачів – отримав субсидію, сплатив за послуги, а що зекономив – твоє. Є стимули до ощадного споживання, а не «спалити» все, що нарахували.
 
2. Субсидіант має бути в тих самих умовах, що й споживачі, які платять за послуги за власний кошт.

3. Всі учасники (держава, зокрема і в першу чергу, бо стоїть на початку ланцюга розрахунків!) мають нести відповідальність за своєчасність та повноту розрахунків. 

Олексій Хабатюк
 
Комментарии (2)
Коля Пухов
06 октября 2017 г. 22:48
Українські гроші постійно знецінюються, тому монетизація можлива тільки у доларах. Але долари не є засобом платежу в Україні. Отаке виходить замкнене коло.
Коля Пухов
06 октября 2017 г. 22:50
Тенденцію постійного знецінення українських національних грошей було закладено ще напочатку 1992 року. В 1992 році замість радянського рубля був запроваджений український купонокарбованець, який спочатку прирівняли до рубля, і з 1992 року по 1996 рік цей купонокарбованець знецінився у сотні тисяч разів! У 1996 році купонокарбованець обміняли на гривню по курсу: сто тисяч купонокарбованців за одну гривню, і з 1996-го року по 2014-й рік гривня знецінилась приблизно у 20 разів. А починаючи з 2014 року швидкість знецінення гривні значно зросла і зараз вже наздоганяє швидкість знецінення купонокарбованця . Отже, загалом від початку незалежності українські національні гроші знецінились у мільйони разів! ------------------------------Знецінення національних грошей , тобто інфляція -- це не що інше як масовий тихий грабунок людей владою. Уявіть, що за певну кількість гривень ви могли купити певну кількість товарів і послуг; ви не витратили ці гроші з метою економії, але через деякий час з"ясувалося, що тепер за цю кількість гривень ви зможете купити лише частину від того, що могли купити раніше. Фактично це означає, що вас просто обікрадено, причому без ніякої вашої вини. А хто ж крадій? Мабуть той, хто друкує ті гроші-папірці.
Блоги