Рус Укр
ГлавнаяБлогиФінансові можливості розвитку ОСН
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Фінансові можливості розвитку ОСН

2612
Після етапу реєстрації органу самоорганізації населення наступає наступний важливий етап – практична реалізація власних повноважень, передбачених ст. 14 Закону України «Про органи самоорганізації населення».

Враховуючи складну природу цього представницького органу та одне з його основних завдань – створення комфортних умов для проживання на конкретній території, його представники своєю діяльністю мають залучати ресурси з усіх можливих джерел, що сприятиме ефективній реалізації власних повноважень та виконанню поставлених завдань.

Законодавство визначає декілька джерел формування коштів органів самоорганізації населення, а саме: бюджети місцевого самоврядування та позабюджетні джерела, до яких відносяться добровільні внески фізичних та юридичних осіб, а також інші надходження, не заборонені законом.

Якщо кошти, які надаються із бюджету органу місцевого самоврядування, мають цільове призначення і не можуть бути використані ОСН для фінансування діяльності, що не пов’язана з виконанням власних та делегованих повноважень, то залучені позабюджетні кошти можуть використовуватись на вирішення нагальних проблем, розвиток території, навчання представників комітетів, вирішення соціальних проблем тощо.

«Пошук джерел та можливостей залучення додаткових фінансових ресурсів у діяльність ОСН» – саме під такою назвою минулого тижня у м. Луцьку пройшла тематична зустріч із представниками новостворених та діючих комітетів міста. Зустріч була організована Асоціацією підтримки та розвитку ОСББ та ОСН.

Важливим елементом зустрічі стало висвітлення можливості для ОСН взяти участь у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Така позиція у Положенні даного конкурсу з’явилась завдяки адвокаційний діяльності ГО «Інститут місцевої демократії». Наразі ОСН мають можливість спільно із органами місцевого самоврядування змагатись за державне фінансування проектних пропозицій, що спрямовані на розвиток відповідних територій.

Історія створення та діяльності ОСН у м. Луцьку іще зовсім нова. І розпочалась вона практично одночасно із початком реалізації проекту «Створення умов для нового якісного рівня розвитку органів самоорганізації населення у м. Луцьку». Завдяки діяльності цього проекту у м. Луцьку створено та діє Ресурсний центр, одним із завдань якого є надати дієві механізми для здійснення органами самоорганізації населення ефективної діяльності в межах своєї території.

Така діяльність дає можливість поширювати кращі практики роботи, що напрацьовані у містах України, адаптовувати їх до особливостей діяльності ОСН у нашому місті та області, та, найголовніше – сприяти участі жителів у розвитку своєї території та вирішенні нагальних проблем і потреб конкретної території, в межах якої діє орган самоорганізації населення.

Асоціація підтримки та розвитку ОСББ та ОСН
 
Комментарии (0)
Блоги