Рус Укр
ГлавнаяБлогиЗаконопроект №3332. Давайте оцінимо що ж там є цікавого?
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Законопроект №3332. Давайте оцінимо що ж там є цікавого?

3294
Добрався до тексту законопроекту №3332 "про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо фінансування капітальних ремонтів багатоквартирних будинків", що розроблений та внесений у ВРУ кількома нардепами від ББП.

Добрався до тексту законопроекту №3332 "про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо фінансування капітальних ремонтів багатоквартирних будинків", що розроблений та внесений у ВРУ кількома нардепами від ББП. Давайте оцінимо що ж там є цікавого? Сама ідея цього з\п непогана - не залишити співвласників БКБ без коштів на капремонти, АЛЕ! Дивимося на сайті ВРУ цей з\п №3332.

Відповідно, і що я пропоную:

1. Доповнення у ст.18 ЖКУ цілком слушне і логічне. Нема питань.

2. Доповнення у ст.184 ЖКУ за цим законопроектом пропонується наступне: «Фінансування затрат на проведення першого капітального ремонту перед передачею спільного майна багатоквартирних будинків співвласникам багатоквартирних будинків відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» здійснюється на умовах співфінансування за рахунок Державного бюджету України, відповідних місцевих бюджетів та міжнародної технічної допомоги, в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України»
Тут виникає питання! Навіщо у тексті слова : «перед передачею спільного майна БКБ співвласникам» ? Яку ще передачу спільного майна передбачає цей новий з\п? Спільне майном вже визначено ст.5 без будь-яких умов її передачі! Крім того, імперативною нормою Закону 417 (п.6) чітко встановлено: до 01.01.16, ВСІМ списати з балансу багатоквартирні будинки. 
Таким чином, якщо вже є бажання внести у ст.184 радянського житлового кодексу України зміни, то потрібно це зробити у такій редакції:
"Фінансування затрат на проведення капітального ремонту багатоквартирних будинків здійснюється на умовах спільного фінансування, за рахунок Державного бюджету України, відповідних місцевих бюджетів та міжнародної технічної допомоги, відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», в порядку встановленому Кабінетом Міністрів України". Крапка.

3.Відповідно вище зазначеному, у ст. 5 закону 417, щодо внесення доповнення у п.7, теж пропонується вже викласти у такій редакції:
"Фінансування проведення капітального ремонту багатоквартирних будинків здійснюється на умовах спільного фінансування, за рахунок Державного бюджету України, відповідних місцевих бюджетів та міжнародної технічної допомоги, відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», в порядку встановленому Кабінетом Міністрів України. 
Замовниками капітального ремонту виступають органи місцевого самоврядування.
До переліку робіт, що підлягають виконанню при проведенні капітального ремонту, в обов’язковому порядку включаються роботи, спрямовані на впровадження енергозберігаючих заходів у багатоквартирному будинку". Крапка. 
п.с. той останній абзац пункту №7 в редакції цього законопроекту щодо проведення обстеження БКБ та складання ПКД за замовленням (тобто за рахунок співвласників) необхідно виключити. Замовник капітального ремонту є ОМС, він і є розпорядником коштів капітального ремонту, в т.ч. і на ПКД, експертизи, тощо.

4. Зміни у ст. 10 ЗУ «Про приватизацію житлового фонду», що передбачаються цим з\п, не вносити взагалі.

Зацікавленим по цій темі пропоную викладати свої зауваження чи пропозиції. А далі можна вже і до авторів звертатися...

Ігор Скоропад
 
Комментарии (0)
Блоги