Рус Укр
ГлавнаяБлогиВід сепаратиста до справжнього патріота: шлях одного директора
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Від сепаратиста до справжнього патріота: шлях одного директора

3163
співробітники СБУ затримали колишнього керівника Луганськводи Сергія Махуренка, який тісно взаємодіяв з ватажками самопроголошеної Луганської народної республіки

 …Подивилась в неділю свіжий випуск програми "#@)₴?$0 з Майклом Щуром" (в миру – журналіст Роман Вінтонів, якого я вважаю чи не найкращим ведучим українського ТВ) і мною заволоділа непозбувна бентега.

Результати розслідування резонансних справ наводять на думку, що Україна – це країна фантастичних чудес, неймовірних історій та надзвичайних подій.
До такого висновку можна прийти після того, як нардеп Пашинський посеред ночі стріляє у людину, і виявляється невинним. Перший заступник голови фракції партії "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко зустрічається у Відні з міністром екології епохи Януковича Злочевським, і через тиждень ГПУ закриває проти останнього розслідування. Коли син бізнесмена Толстошеєва на дорогому позашляховику збиває на смерть на тротуарі жінку, і він невинен, адже в нього виявили епілепсію, симптомів якої не було ні до, ні після аварії. І все це – неймовірні збіги.
І як мені не вірити, що це нормально, коли в країні так часто трапляються неймовірні збіги. Коли щоразу у резонансній справі невинними виявляються Пашинський, Аваков, Кононенко, Злочевський, Толстошеєв, а постраждалими – люди, чиї прізвища нікому нічого не говорять. Якась одна із цих випадковостей може бути збігом. Але щоб усі? Так, я усвідомлюю, трапляються абсолютно неймовірні збіги. Все, квота на збіги вичерпана, – заявив в кінці програми Майкл Щур.
Але відкривши в понеділок вранці Єдиний реєстр судових рішень я зрозуміла, що квота на такі неймовірні збіги аж ніяк не вичерпана.
19 серпня 2015 року прес-центр Служби безпеки України повідомив, що в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні №22015130000000270 співробітники СБУ затримали колишнього керівника Луганськводи Сергія Махуренка, який тісно взаємодіяв з ватажками самопроголошеної Луганської народної республіки. Повідомлялося, що у Луганську зловмисник встановив контакти з представниками фейкового "міністерства ЖКГ ЛНР", а також з іншими керівниками незаконних утворень самопроголошеної "республіки. Отримані від населення гроші за водопостачання спрямовувалися на фінансування діяльності сепаратистів. Сергію Махуренку було  повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи участь у ній) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід - утримання під вартою.
Вже 30 листопада 2015 року на розгляд до Сватівського районного суду Луганської області (підсудність якому цієї справи визначена Апеляційним судом Луганської  області) надійшов обвинувальний акт по обвинуваченню Сергія Махуренка  за ч.1 ст. 258-3 КК України.
Зі змісту обвинувального акту вбачається, що у травні 2014 року у громадянина України Сергія Махуренка , який на той час обіймав посаду генерального директора ОКП «Компанія «Луганськвода», виник злочинний умисел, направлений на сприяння діяльності терористичної організації «ЛНР». Реалізуючи вказаний умисел, Сергій Махуренко в період часу з травня 2014 року по 16 серпня 2015 року, зловживаючи своєю посадою, знаходячись в м. Луганську, здійснював діяльність, спрямовану на сприяння вказаній терористичній організації. Так, Сергій Махуренко зареєстрував ОКП «Компанія «Луганськвода» в т.зв. податковій «ЛНР», узгодив діяльність компанії на непідконтрольній українській владі території із т.зв. «Міністерством юстиції «ЛНР» та відкрив рахунок у т.зв. «Державному банку «ЛНР».
06 березня 2015 року розпорядженням голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Москалем Г.Г. звільнено із займаної посади. Однак, до 16 серпня 2015 року Сергій Махуренко продовжував надавати вказівки щодо діяльності підприємства «Луганськвода» від імені генерального директора ОКП «Компанія «Луганськвода», а також брав участь у засіданнях уряду самопроголошеної «ЛНР» у якості директора ОКП «Компанія «Луганськвода». Крім того, з метою координації вказаної діяльності Сергій Махуренко  перебуваючи на території м. Луганська, встановив та підтримував контакти, у тому числі у телефонному режимі, із представниками незаконно створених органів влади «ЛНР».   
Коротше кажучи, на думку прокуратури Луганської області, Сергій Махуренко виявися мало того, що 100% сепаратистом, так іще і гроші за надані послуги водопостачання і водовідведення перераховував бойовикам ЛНР.
Судовий розгляд справи по обвинуваченню Сергія Махуренка  тривав до 8 листопада 2016 року, весь цей час пан Махуренко знаходився під вартою в СІЗО м. Старобільськ. І чим би ви думали закінчилося це гучне кримінальне провадження?
Ухвалою колегії суддів Сватівського  районного суду Луганської області від 8 листопада 2016 року к кримінальній справі № 426/6241/15-к в складі  головуючого судді Рекки А.С., суддів Юрченка С.О., Половинки В.О. було вирішено  звільнити Сергія Махуренка від кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого ч. 1ст. 258-3 КК України на підставі ч. 2 ст. 258-3 КК України, а кримінальне провадження за обвинуваченням Сергія Махуренка у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України закрити.
Сергія Махуренка цієї ухвалою було звільнено  з-під варти безпосередньо в залі суду негайно та повернуто йому арештований слідчими легковий автомобіль марки «MERCEDES-BENZ» модель «ML 350», 2012 року випуску.
При винесенні цієї ухвали суд керувався тим, що обвинувачений Сергій Махуренко  у судовому засіданні хоча і визнав, узгодив діяльність компанії із так званим «Міністерством юстиції «ЛНР» та відкрив рахунок у так званому «Державному банку «ЛНР», дійсно брав участь у нарадах та спілкувався із представниками незаконно створених органів терористичної організації «ЛНР», але робив це виключно з метою створення належних умов для забезпечення водопостачання під час проведення активної фази АТО у 2014 р. до середини 2015 р. та задля запобігання екологічній катастрофі.
Також Сергій Махуренко вказав, що він добровільно звернувся до правоохоронних органів і повідомив про свою діяльність по забезпеченню водопостачання на території, тимчасово непідконтрольній українській владі, сприяв розкриттю діяльності терористичної організації «ЛНР», не є організатором або керівником вищевказаної терористичної організації, інших злочинів не вчиняв.
Прокурор Забара М.А. вказав, що Сергій Махуренко дійсно добровільно звернувся до правоохоронних органів із заявою щодо діяльності терористичної організації «ЛНР», співпрацює із оперуповноваженими управління СБУ в Луганській області щодо викриття злочинів, які вчиненні у зв’язку із створенням та діяльністю зазначеної терористичної організації, не є організатором та керівником терористичної організації.
Чи відчуваєте Ви когнітивний дисонанс, любі українці??? Я його відчуваю всіма клітинами, атомами та нейронами свого організму, який відмовляється розуміти, як таке може бути. В серпні 2015 року  співробітники СБУ заявляють, що затримали Сергія Махуренка який тісно взаємодіяв з ватажками самопроголошеної Луганської народної республіки. Про те, що він сам прийшов до слідчих і написав явку з повинною не повідомляється. В обвинувальному акті теж нічого не сказано про щиросердечне зізнання Сергія Махуренка. Але прокурор Забара М.А. та колегія суддів в складі  головуючого судді Реки А.С., суддів Юрченка С.О., Половинки В.О. переконані в іншому – Махуренко сам здався «СБУшникам» і продовжував переганяти гроші в  «Державний  банк «ЛНР», з якого фінансувалися бойовики, які вбивали наших хлопців, з виключно благих намірів – щоб у мешканців «ЛНР» була можливість змити після себе унітаз...
О, велика і безпристрасна Феміда, коли ти вже візьмеш свій меч правосуддя та почнеш відрубувати голови українським суддям, які торгують своїм внутрішнім переконанням так само, як майонезом в супермаркеті, перекручують факти досудового слідства та розвертають справу на 360 градусів…
До речі, про вартість внутрішнього переконання простого українського судді районного суду. Суддя Сватівського районного суду  Луганської області Юрченко Станіслав Олександрович в своїй е-декларації за 2015 рік вказав, що разом зі своєю дружиною Юрченко Світланою Іванівною він володіє житловим будинком площею 163,30 кв. м., садовим (дачним) будинком площею 101,60 кв. м., окрім цього дружині належить приміщення магазину площею 188,70 кв. м. Окрім цього, дружина чесного та безпристрасного судді Юрченка – справжня латифундиста. Їй належить земельні ділянки площею 416 кв. м. та 881 кв .м. в Сватовому, земельна ділянка площею 12 517 кв. м. в селищі Новоселівське Сватівського району. Крім того, в оренді в подружжя Юрченків – земельні ділянки площею 2157 кв.м. та 91457 кв.м. в с. Підкуйчанськ Сватівського району.
Суддя Юрченко має у власності автомобіль KIA Sportage 2012 року , орендує СФГ Агродар (засновником якого за неймовірним збігом обставин є дружина) Mitsubishi L200 2011 року, а дружина катається на Lexus RS350 2010 року.
І все це на 245116 грн. річної зарплати чесного судді…
Таки правий ти, Майкле Щур, Україна – це країна фантастичних чудес, неймовірних історій та надзвичайних подій. Тільки у нас за короткий час із сепара ти можеш перетворитися на патріота руками чесних та непідкупних суддів.
Де тепер мешкає і чим займається чистий перед законом та палко люблячий Україну Сергій Махуренко достеменно не відомо, але я б особисто порадила йому переїздити до Полтави, там кажуть у місцевому водоканалі дають притулок всім колишнім «ЛНРівцям»…
 
 
Лариса Макієнко
 
Комментарии (0)
Блоги