Рус Укр
ГлавнаяБлогиРеєстр курям на потіху
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Реєстр курям на потіху

5226
Міністерство юстиції України запустило єдиний електронний реєстр боржників за комунальні послуги

         Окрім новин про те, яку іще дурницю утнула  Надія Савченко, сьогодні  всі провідні портали новин повідомили про те, що Міністерство юстиції України запустило єдиний електронний реєстр боржників за комунальні послуги.

Повідомляється, що до бази внесли фізичних осіб і приватні підприємства. Щоб дізнатися розмір боргу, потрібно ввести дані до спеціальної форми: ім'я, прізвище, по батькові, дату народження та номер ідентифікаційного коду або реєстраційний номер облікової картки платника податків.
Приховати заборгованості за комунальні послуги неможливо. Це має допомогти вирішити проблеми, пов'язані з продажем і переоформленням нерухомості.
Також Міністерство планує посилити покарання для боржників. Фізичних осіб хочуть позбавляти водійських прав, а в підприємців забирати ліцензії на ведення бізнесу.
Зважаючи на те, що на кінець 2016 року заборгованість українців за житлово-комунальні послуги становить понад 16 млрд гривень вирішив на практиці перевірити дію цього нового реєстру на собі. Ввів своє прізвище, ім’я, по-батькові та ідентифікаційний код і ось що новий реєстр мені видав.
 
 
      Як бачимо, так званий «єдиний електронний реєстр боржників за комунальні послуги» - це всього лише витяг з Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень, який видає дані про хід виконавчого провадження у відношенні того чи іншого рішення суду про стягнення заборгованості за комунальні послуги. Тобто в ньому відображається лише заборгованість за послуги, яка визнана судами та пред’явлена виконавцями комунальних послуг до органів ДВС для стягнення.
 
     А як бути з тими боржниками,  у відношенні яких в суди не подавали позови? Або з тими боржниками, які з 1992 року не сплачують за комірне, бо звикли, що вода, газ та тепло у совку коштували копійки,  і суди не визнають простроченої дебіторської заборгованості? Яке право тоді оцей витяг витяг з Єдиного державного реєстру виконавчих проваджень стосовно осіб, у відношенні яких відкриті виконавчі провадження, має право називатися Єдиним реєстром боржників за комунальні послуги? Як завжди – гучно заявили, а потім нашвидкуруч щось зробили, а гроші з держбюджету пішли розробникам реєстру, хоча якого там реєстру…так витягу…

 

 

 
Андрій Осадчий
 
Комментарии (0)
Блоги