Рус Укр
ГлавнаяБлогиПорция популизма от НКРЭКУ
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Порция популизма от НКРЭКУ

3441
Останні події, що відбуваються в Україні, тільки підтверджують слова відомого правозахисника, дисидента та психіатра Семена Глушмана про те, що причиною кінця України буде не Путін.

Останні події, що відбуваються в Україні, тільки підтверджують слова відомого правозахисника, дисидента та психіатра Семена Глузмана про те, що причиною кінця України буде не Путін. Україну знищать тотально корумпована система державного управління та тотальний популізм та безвідповідальність наших політиків.

Взяти хоча б питання повірки лічильників води. Останні чотири місяці це на перший погляд суто технічне питання викликало небувалу хвилю істерії, яку розігнали в соціальних мережах, а згодом підхопили і центральні телевізійні канали, стосовно питання так званої «безкоштовної» повірки лічильників води.
І хоча в ст. 17 Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» чітко записано, що періодична повірка засобів вимірювальної техніки (результати вимірювань яких використовуються для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ і воду), що є власністю фізичних осіб, проводиться за рахунок тарифів на електро-, тепло-, газо- і водопостачання, наш український споживач стараннями ляшків, капліних та тимошенків, - такого собі колективу політичних популістів від Бога, - продовжує чекати на те, що комерційна послуга повірки лічильника буде надаватися «безкоштовно».
Коли політики змагаються у популізмі з метою отримання чергових балів у свою рейтингову скарбничку – це зрозуміло і навіть природно, ну любить наш народ таких персонажів, які відновлюють справедливість  з вилами та сокирами.  Але коли таким популізмом та профанацією починає займатися центральний орган державної влади, покликаний неупереджено регулювати відносини між ліцензіатами – суб’єктами господарювання, що надають комунальні послуги, та споживачами – це може трактуватися тільки як злочин.
Мова йде про лист Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) «Про надання роз’яснень щодо повірки квартирних засобів обліку води» від 08.04.2016 року № 1605/19/9-16, підписаний членом комісії Русланом Машляківським.
Надаючи відповіді споживачу на питання за чий же рахунок має все ж таки здійснюватись повірка лічильників холодної води, пан Машляківський, до речі один з не багатьох членів НКРЕКП, що здатний в принципі прагматично та об’єктивно оцінювати стан речей, визнає, що дійсно заяви та розрахункові матеріали водопостачального підприємства для встановлення останньому тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових мереж) з урахуванням витрат  на повірку квартирних засобів обліку холодної води знаходяться на розгляді НКРЕКП, тим самими підтверджуючи що норми ст. 17 Закону № 1314-VII, який набрав чинності з 01.01.2016 року, чітко визначають джерело, за рахунок якого суб’єкти господарювання, що надають послуги з електро-, тепло-, газо- і водопостачання, мають здійснювати повірку обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) засобів вимірювальної техніки. Таким єдиним джерелом є тарифи на електро-, тепло-, газо- і водопостачання, іншого джерела у комунального підприємства просто не має і не може бути.
І тут, в останньому абзаці роз’яснення, пан Машляківський дозволяє собі зауважити, що відсутність встановлених тарифів на зазначені послуги не є підставою для невиконання підприємством вимог Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» в частині зокрема, здійснення періодичної повірки, обслуговування та ремонту засобів вимірювальної техніки споживачів – фізичних осіб за рахунок підприємства.
Ти це чуєш, Карл?!! НА ДУМКУ ПАНА МАШЛЯКІВСЬКОГО ВІДСУТНІСТЬ ВСТАНОВЛЕНИХ ТАРИФІВ НЕ Є ПІДСТАВОЮ ДЛЯ ЗДІЙСНЕННЯ ПОВІРКИ ЛІЧИЛЬНИКІВ ЗА РАХУНОК ПІДПРИЄМСТВА. Тобто, якщо слідувати думці пана Машляківського, водопостачальне підприємство щоб виконати вимоги Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» зобов’язане за відсутності витрат на здійснення періодичної повірки, обслуговування та ремонту засобів вимірювальної техніки споживачів – фізичних осіб в структурі чинного тарифу десь з неба або зі стелі, а точніше із зарплати працівників взяти кошти і робити повірку лічильників води за власний рахунок.
Тоді виникає зустрічне питання до НКРЕКП та пана Машляківського – а НКРЕКП нічого нікому не зобов’язане? Як що до того, що ще 6 листопада 2015 року на офіційному сайті НКРЕКП був опублікований доопрацьований Проект постанови НКРЕКП "Про встановлення тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) суб’єктам господарювання, які є виконавцями цих послуг" , якою з 1 січня 2016 року  планувалося  встановити тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) для 36 суб’єктів господарювання – водопостачальних підприємств. Чогось тоді тарифи не встановили, бо не було затверджено Процедури встановлення. Але якщо Ви такі послідовні, то відсутність Процедури зовсім не позбавляла Вас обов’язку встановити такі тарифи.
А як же бути із Вашим же роз’ясненнями від 16.11.2012 та 22.04.2013 року, згідно яких тоді ще НКРРКП категорично заборонило займатися завідомо збитковими видами діяльності, в тому числі здійснювати за власний рахунок періодичну метрологічну повірку квартирних засобів обліку води, які є власністю фізичних осіб?
Де Ви справжні, панове з НКРЕКП, коли в угоду політичний кон’юнктурі зазначаєте, що відсутність встановлених тарифів на зазначені послуги не є підставою для невиконання підприємством вимог Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність», створюючи  тим самим умови для отримання підприємством додаткових збитків, чи коли казали, що забороняєте повіряти лічильники за рахунок підприємства,  бо це веде до додаткових збитків?
Насамкінець нагадаю Вам, що згідно ст. 219 Кримінального Кодексу України доведення до банкрутства, тобто умисне, з корисливих мотивів, іншої особистої заінтересованості або в інтересах третіх осіб вчинення громадянином - засновником (учасником) або службовою особою суб'єкта господарської діяльності дій, що призвели до стійкої фінансової неспроможності суб'єкта господарської діяльності, якщо це завдало великої матеріальної шкоди державі чи кредитору, - карається штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Просто почитайте та нехай всередині Вас прокинуться відповідальні державні мужі, а не ляшки-капліни-тимошенки…
Лариса Макієнко
 
Комментарии (0)
Блоги