Рус Укр
ГлавнаяБлогиНовий порядок надання субсидій не працює
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Новий порядок надання субсидій не працює

3336
Новий порядок надання субсидій не працює, - висновок Робочої групи Парламенту

 У Парламенті та Уряді констатують, що новий порядок надання житлових субсидій у тому вигляді, в якому він зараз існує, не працює. Досі, з моменту першого засідання Робочої групи, Мінсоцполітики не внесло зміни до постанови, які запропонували депутати щодо вдосконалення програми субсидій.

Сьогодні відбулося друге засідання Робочої групи щодо стану виконання рекомендацій Парламенту стосовно призначення субсидій, участь у якій взяли народні депутати від фракцій, представники профспілок та роботодавців, Громадської ради при Комітеті з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення та інші.

Хочу зазначити, що з 1 травня до органів соціального захисту населення звернулося 814 тис. осіб, з яких лише 221 тис. отримали житлову субсидію. Велика кількість людей ще досі не отримали субсидію. Вони роблять багато помилок під час заповнення заяв та декларацій. Дехто просто боїться подавати документи, адже в разі подання у неповному обсязі або недостовірних відомостей люди отримують покарання у вигляді необхідності повернення надміру перерахованої суми житлової субсидії у подвійному розмірі.

Загалом, Робоча група підготовила 19 проблемних питань, які необхідно було вирішити для того, щоб люди могли безперешкодно отримати субсидії. Окрім того, проведено вибіркове таємне інспектування управлінь соцзахисту та аналіз статистики надання субсидій.

Потрібно вирішити ще низку питань, які з’явилися після запровадження нової системи субсидій. Зараз існує практика, коли люди, які не можуть показати свої доходи, почали масово виписуватися зі своїх квартир, щоб інші члени помешкання змогли оформити субсидію.

Заступник Міністра соціальної політики Віталій Мущинін повідомив, що на минулому тижні під головуванням Прем’єр-міністра відбулося засідання щодо внесення змін до постанови про призначення субсидій, на якому були розглянуті пропозиції Комітету. Протягом цього тижня Мінсоцполітики підготує проект та найближчим часом прийме його на засіданні Уряду.

За словами народного депутата України від фракції «Батьківщина» Олександри Кужель, Робоча група провела дослідження по всім напрямам та виявила серйозні проблеми при отриманні субсидій селянами, безробітними; людьми, які мають борги по заробітній платі; переселенцями, які проживають в орендованих квартирах, та учасниками антиторористичної операції, яким через банківські рахунки оплачується дороговартісне лікування, про що вони повинні вказувати у декларації, та ін.

Окрім того, вона звернула увагу на те, що необхідно змінити умови призначення житлової субсидії для осіб, яким з 1 квітня 2015 року відповідно до норм діючого законодавства відмінено або зменшено пенсію. Виходить, що людина подає декларацію з більшими доходами, а зараз вона отримує набагато менше. Всі ці зауваження необхідно приймати якнайшвидше, адже люди чекати не будуть.

За результатами обговорення було вирішено, що Робоча група рекомендуватиме Парламенту дати термінове доручення Уряду врахувати всі напрацювання та протягом 10 днів внести необхідні зміни.

Хочу зазначити, що депутати висловили подяку Прем’єр-міністру Арсенію Яценюку за його чітку позицію щодо врахування пропозицій. Сподіваюся, що Парламент спільно з Урядом швидко вирішать всі питання, і люди зможуть безперешкодно отримувати допомогу держави.

Людмила Денісова
 
Комментарии (3)
Читатель5
04 июня 2015 г. 12:14
Ну вот. "Хотели как лучше, получилось как всегда"
Санечка В.4
04 июня 2015 г. 12:22
очередной эксперимент над народом. сволочи.
Сергій Бовикін3
04 июня 2015 г. 12:48

Госпожа Денисова ваша модель субсидий созданная на размере дохода семьи Идеальна! за это я вам очень благодарен! Лучшей модели в мире не существует. И то что сама система назначения и контроля за субсидиями сегодня плохая - точно. Но тут недочеты есть и у вас! Потому что еслибы вы все предусмотрели в вашу каденцию то Розенко оставалось бы просто поплевывать в потолок. А так сегодня дела обстоят так, что я уже 13 лет на социальной помощи малообеспеченому которую украли за год и ни Министерство ни милиция ни суд меня не защитили. Я по уходу за стариками уже больше 10 лет и у меня украли субсидию за три года! И никто меня не защитил! и вот сегодня ищут любую причину чтобы мне не платить супсидию осовываясь на том что япродаю свои подержанные вещи в Интернете! Вдумайтесь нам не чем покупать лекратсва для больной мамы и 90 летнгей бабушки! А эти сволочи ищут причину чтобы отобрать субсидию! Это все потому что у нас мер города гомосексуалист и они здесь все такие и создали такую систему только для нас. Так что вы правы! я вас поддерживаю Но если вы снова станиет министром то пожалуйста верните мне все что у меня украли! В том числе мои родительские права!

Блоги