Рус Укр
ГлавнаяБлогиКомунальний тероризм
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Комунальний тероризм

3777
Вже другий місяць з усіх телевізійних каналів, Інтернету, листівок, які роздають в метро та біля базару, зомбують, свій електорат, своїх майбутніх виборців, висловлюваннями на кшталт «підвищення тарифів на газ та опалення для населення – геноцид нації»
Стаття 113. Диверсія
 
Вчинення з метою ослаблення держави вибухів, підпалів або інших дій, спрямованих на масове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їхньому здоров'ю, на зруйнування або пошкодження об'єктів, які мають важливе народногосподарське чи оборонне значення, а також вчинення з тією самою метою дій, спрямованих на радіоактивне забруднення, масове отруєння, поширення епідемій, епізоотій чи епіфітотій, -
карається позбавленням волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.
 
Стаття 219. Доведення до банкрутства
 
Доведення до банкрутства, тобто умисне, з корисливих мотивів, іншої особистої заінтересованості або в інтересах третіх осіб вчинення громадянином - засновником (учасником) або службовою особою суб'єкта господарської діяльності дій, що призвели до стійкої фінансової неспроможності суб'єкта господарської діяльності, якщо це завдало великої матеріальної шкоди державі чи кредитору, -
карається штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
 
Стаття 258. Терористичний акт
 
Терористичний акт, тобто застосування зброї, вчинення вибуху, підпалу чи інших дій, які створювали небезпеку для життя чи здоров'я людини або заподіяння значної майнової шкоди чи настання інших тяжких наслідків, якщо такі дії були вчинені з метою порушення громадської безпеки, залякування населення, провокації воєнного конфлікту, міжнародного ускладнення, або з метою впливу на прийняття рішень чи вчинення або невчинення дій органами державної влади чи органами місцевого самоврядування, службовими особами цих органів, об'єднаннями громадян, юридичними особами, або привернення уваги громадськості до певних політичних, релігійних чи інших поглядів винного (терориста), а також погроза вчинення зазначених дій з тією самою метою -
караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.
 
            Саме за цими статтями Кримінального кодексу України, як на мене, правоохоронними органам слід відкривати кримінальні провадження у відношенні деяких представників колишньої «злочинної влади», які називають себе опозицією, хоча насправді нею не є, представників теперішньої влади, які начебто входять до парламентської коаліції, а насправді – чиста опозиція, представників нікому раніше не відомих громадських майданів, мобілізацій, ініціатив, платформ, які як гриби після дощу почали з’являтися під місцеві вибори. 
            А як інакше вчиняти з людьми, які вже другий місяць поспіль з усіх телевізійних каналів, FM-радіостанцій, Інтернет – видань, листівок, які роздають в метро та біля базару, зомбують, а по іншому і не скажеш, свій електорат, своїх майбутніх виборців, висловлюваннями на кшталт «підвищення тарифів на газ та опалення для населення – геноцид нації», «місячні норми тепловитрат в Україні встановлені на тому ж рівні, що і в Якутії», «нові тарифи на газ завищені на 180%», «монополіст украв не менше трьох міліардів гривень» тощо.
            При цьому робляться ці гучні заяви без жодних висновків незалежних аудиторів, без рішень Окружного адміністративного суду м. Києва про визнання постанов НКРКП, якими встановлюються тарифи на комунальні послуги, протиправними та їх скасування, без рішень про зловживання своїм монопольним становищем на ринку комунальних послуг суб’єктів господарювання – надавачів таких послуг, без обвинувальних вироків судів у відношенні посадових осіб монополістів за зловживання своїм посадовим становищем та внесення неправдивих даних до розрахунків економічно обґрунтованих витрат на виробництво комунальних послуг.
Але відсутність фактичних реальних доказів порушення житлово-комунальними підприємствами законодавства України не зупиняє цих політиків та так званих «громадських активістів». Активно використовуючи брудні інформаційні технології, такі як маніпуляція, навіювання, перекручування, примус, ці особистості чітко і послідовно намагаються досягти своєї головної мети перед виборами до органів місцевого самоврядування, які скоріш за все таки відбудуться восени, - негативної реакції більшої частини населення на подорожчання вартості житлово-комунальних послуг та стійкої асоціації з таким подорожчанням дій нової влади.
В листівках, заявах та петиціях, які пропонують ці громадські платформи, ініціативи та майдани заповнити виборцю міститься по суті одна вимога до органів виконавчої влади – знизити тарифи на комунальні послуги, бо виборцю:
а) вони не подобаються,
б) рівень тарифів не є пропорційним доходам, який отримує виборець,
в) виборець вказує, що при встановленні тарифу використали не той нормативний акт, який би мав бути застосований.
Кожна адекватно мисляча людина розуміє, що жодного дієвого результату від заповнення такого листа, звернення, петиції не буде і не може бути, бо жодного реального обґрунтування його зміст не містить. Але якщо подати все це красиво, за правилами передвиборчого піару, з безмежною любов’ю та турботою про простих українців – це 100% гарантує Вашій політичній успіх на майбутніх місцевих виборах.
А самий, як кажуть, цимес, цієї ситуації полягає в тому, що навести лад у ЖКГ та надавати по руках ненажерливим монополістам обіцяють колишні прем’єр –міністри, віце-прем’єр міністри, міністри, народні депутати минулих скликань, які перебували у владних кріслах останні 20 років, які перебуваючи у владі не зробили по великому рахунку нічого для сталого розвитку ЖКГ. 50% втрат в мережах опалення, кажете? Погана якість води? Природний газ з низькою калорійністю? Друзі політики, а чи не Ви останні 20 років незаконно забороняли підвищувати тарифи на комунальні послуги, боячись сказати людям в очі правду про те, що Радянського Союзу в ЖКГ не може існувати в умовах переходу на ринкову економіку. Радянська модель "над дешевих" послуг не тільки поступово руйнувала ці послуги, але й заклала в споживачів хибне відчуття їх справжньої, реальної безкоштовності. А Ви замість того, щоб виховувати нове покоління споживачів послуг, відповідальних власників житла, всі ці 20 років консервували «совдепію» в ЖКГ та у свідомості споживачів. І ВИ зараз кажете, що наведете лад у ЖКГ і пропонуєте знову свій улюблений «совдепівський» метод для цього – штучно понизити тарифи, бо вони не подобаються споживачам.
Чого коштувало працівникам ЖКГ, яких нервів та зусиль, привчити споживачів до думки, що комунальна послуга – це такий само товар, як хліб та молоко в маркеті, що він має свою ціну і за нього потрібно платити, Ви, панове громадські активісти та політки, й гадки не маєте. Але через Вашу цілеспрямовану компанію з дискредитації житлово-комунальних підприємств, споживачі, які Вам повірять, припинять сплачувати за комуналку. Підприємствам ЖКГ не буде чим сплатити за газ, електроенергію. Далі – розвал єдиної енергетичної системи та системи ЖКГ, бо Газопостачальні та Енергопостачальні підприємства, власниками яких є здебільшого бенефіціари Ваших політичних сил, вимагають 100% передоплати. А ще будуть тисячі голодних родин працівників житлово-комунальних підприємств, які на відміну від Васю не мають бізнесів в офшорах. Голодних, бо їм не виплачуватимуть заробітну плату, бо ні з чого її буде платити, бо Ваші потенційні виборці, які Вам повірять, не будуть платить за послуги. Але заради мети повернення з небуття на політичний Олімп України, Вас, схоже, такий сценарій не зупиняє.
Де Ваше нове бачення розвитку ЖКГ України? Де Ваші проекти по демонополізації ринку надання комунальних послуг? Де Ваші законопроекти, які дозволяють надання послуг з тепло-, водо-, газопостачання декільком операторам мереж? Де Ваші програми по реальному енергозбереженню? ЇХ НЕМАЄ. Знаєте чому? Тому, що відповідального споживача потрібно виховувати, планомірно, системно. А Вам потрібен результат вже восени.
Заради об’єктивності можна відкрити також декілька кримінальних проваджень проти представників нової влади, які прийшли на хвилі Революції Гідності. Вчора мер  - важковаговик дав команду не збільшувати плату за послуги ЖКГ до кінця року. Тобто, поки не пройдуть місцеві вибори. Тобто, знову замість реального реформування ЖКГ – популізм, гра на емоціях виборця. Мерові якогось міста в Німеччині або у Франції таке створення умов для банкрутства муніципального підприємства вряд чи пробачили б.
Якщо методи управління та політичної боротьби залишилися старими, то чекати якісних змін в системі не варто. Можливо, цивілізаційний розвиток справді не для України. 
Андрій Осадчий
 
Комментарии (4)
Владимир5
23 апреля 2015 г. 22:59
Все правильно , подписываюсь под каждым словом , печально то , что это "глас вопиющего в пустыне " здравый смысл это не про нас . И опять все будет как всегда - бабушка решит на волне ЖКХ популизма свои вопросы , а благодарный электорат как жил в дерьме так и жить будет дальше !
Владимир3
23 апреля 2015 г. 23:24
Под "бабушкой" , я имею ввиду чахлыка невмерущого Юльку Валадимировну .
Дмитрий Дудниченко5
24 апреля 2015 г. 15:24
Господин Андрей, примите мои самые искренние благодарности. Ваш пост с легкостью описал все то, что я вынашивал в своей голове несколько последних месяцев. Думал о написании поста про популизм в ЖКХ, о дешёвом пиаре Тимошенко, Кучеренко и т.д. Как же надоели эти разговоры про НАК и НКРЕ, когда рассказывают про реальную стоимость газа. Как надоело слушать про зажранные ТКЕ, которые по факту сидят с нулевыми счетами. И только те немногие, которые создают ОСМД, беспокоятся о своем имуществе и участвуют в элементарных субботниках - по настоящему двигают эту страну вперед, им за это огромное спасибо. P.S.Спасибо Вам за проделанную работу, мой будущий пост больше не актуален, но всеми руками и ногами поддерживаю все вышеописанное.
Андрій Осадчий4
25 апреля 2015 г. 18:23
Дмитрий Дудниченко, искренне рад, что мыслите так же. Жаль что у Вас и у меня только две руки и две ноги - но все равно вместе - мы сила, которая хочет жить в нормальной стране и нормально развиваться. Все старые политики, управленцы, чиновники должны уйти. Уйти вместе со старой Украиной. Если мы хотим развиваться и построить страну - популизму тут не место. Жаль что не все это понимают
Блоги