Рус Укр
ГлавнаяБлогиКомунальне пекло для киян
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Комунальне пекло для киян

3712
Столичні чиновники «порадували» киян головним кошторисом міста, вдвічі скоротивши витрати на сферу ЖКГ.

Тепер ремонти фасадів, під’їздів, дахів, підвалів житлових будинків відбуватимуться за рахунок мешканців, що пов’язано, зокрема, з законом про ОСББ, який вступив у дію з 1 липня 2015 року.

Відповідно до нього, обов’язок забезпечувати технічне обслуговування будинків та проводити їх поточний і капітальний ремонт тепер покладено на власників та співвласників квартир. Причому, передбачена й відповідальність за невиконання таких вимог, тож тепер пошкодження чи руйнування будинку – головний біль тільки мешканців, бо держава не братиме жодної участі у фінансуванні ремонтних робіт.

Як говорить член бюджетної комісії Алла Шлапак, «витрати на ЖКГ скоротили, оскільки за законом з травня (2016) всі будинки повинні перейти в статус ОСББ та ЖБК, але місто перед цим має зробити капремонти. За які гроші? Але зате за рахунок бюджету хочуть виділити 100 млн грн банку «Хрещатик» на капіталізацію. Невже це важливіше, ніж ремонти в будинках?».

Тобто, можна припустити, що гроші на капітальні ремонти житлового фонду таки не будуть виділені, а проблему просто перекинуть на киян. При цьому столичні керманичі забудуть і про те, що люди можуть отримати в управління напівзруйнований будинок, збудований ще в середині минулого століття, для реконструкції якого потрібні сотні, а то й мільйони гривень. Свої кровні з власних гаманців змусять діставати саме мешканців.

Поряд з цим фахівець вказує, що всім співласникам житла в багатоповерхівка, хто до 1 липня 2016 року не встигне зорганізуватися в ОСББ, місцеві ради в обов’язковому порядку, фактично примусово назначать Управителів. Причому, цікаво, що згода власників квартир для таких угод абсолютно непотрібна.

Законодавець так виписав закон, що самостійно утворити ОСББ людям буде досить складно. Активна людина, яка візьметься за цю справу, має витратити до 10 тис. грн власних коштів на такі цілі, щоб все процедурно оформити правильно. Проте якщо процедура все-таки буде порушена, потрібно буде розпочинати все спочатку. Реально, увесь закон створювався тільки для того, щоб запрацювала його 13 стаття, яка нав’язує мешканцям управителів на комерційній основі з боку виконавчих органів місцевих рад. І навіть сумніватися не треба, що бізнес може виявитися неприбутковим – він апріорі приносить величезні гроші. Просто для розуміння: обсяг вітчизняного ринку житлово-комунальних послуг за наймінімальнішими розрахунками сягає 14 млрд грн у рік.

Максим Гольдарб
 
Комментарии (2)
I am3
16 декабря 2015 г. 19:01
Банк "Крещатик" очень-очень важен!!! Вы не знали? Там же счета Киевского водоканала и других важных для жизнедеятельности города стратегических объектов . Чего и не помочь "бедным" ребятам.
Владимир2
19 декабря 2015 г. 13:38
Интересно другое , сколько прибыли перечислил в виде девидентов в до кризисные времена банк " Крещатик " в бюджет Киева ? Отвечаю - 0 !
Блоги