Рус Укр
ГлавнаяБлогиХроніка життя одного міста без електроенергії протягом 10 днів
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Хроніка життя одного міста без електроенергії протягом 10 днів

2801
Води в місті немає. Відсутня каналізація. Холодні батареї. Не працюють підприємства, школи, дитячі садки, ясла, їдальні, інститути … Місто паралізоване.

23 листопада. Температура повітря 0° С.
Мокрий сніг. Початок обмерзання

24 листопада. Температура повітря 0° С.
Дощ. Сильний вітер. Обмерзання. Електричні дроти обірвані. Споживачі знеструмлені. Зупинились трамваї та тролейбуси. В продуктових магазинах величезні черги. До обіду полиці спорожніли. Ввезення продуктів зупинено.
Свічки закінчились до вечора навіть в храмах та церквах. Місто ночувало в повній темряві. Тривога наростала.

25 листопада. Температура повітря 0°, -1° С.
Води в місті немає. Відсутня каналізація. Холодні батареї. Не працюють підприємства, школи, дитячі садки, ясла, їдальні, інститути … Місто паралізоване. На роботу вийшли лише держслужбовці. До вечора в жилих будинках і гуртожитках з’явились неприємні запахи. Унітази в багатоповерхівках міста забиті.

26 листопада. Температура повітря +2° С.
Тиша. Вітру немає. Води немає. Світла немає. Батареї холодні. Каналізації немає. Вулиці намагаються розчистити від завалів повалених дерев та гілок. Ніякий транспорт не може проїхати ні в місто, ні з міста, ні по місту. Багато людей з відрами в пошуках води. У кількох місцях у місті завезли картоплю. Продають прямо з машин відрами. Черги величезні, в основному студенти. Всі навчилися робити скіпи ..

27 листопада – 2 грудня. Температура повітря 0°, +2° С.
Тиша. Туман. Почастішали випадки грабежів. Вулиці патрулюють групи дружинників з міліцією. З продуктами сутужно. Але стали підвозити. Завали дерев на дорогах розчищені.
Поруч з будинками в скверах, парках, з'явилися імпровізовані туалети. Каналізація все ще не працює. Подали електроенергію на центральні вулиці. Підключили енергопоїзди і дизель - генератори кораблів, які стояли на причалах. Велика кількість ремонтних бригад з різних міст відновлюють лінії електропередач.

2 – 4 грудня. Температура повітря +4°, +6° С.
Все більше і більше освітлюються будинки та вулиці. Інфраструктура відновлюється. Запрацювали магазини.

4 грудня. Температура повітря +4° С
Місто підключено до електроенергії в повному обсязі! З’явилась вода!
Працює каналізація! Батареї теплі!

Ці події відбувалися на моїх очах в місті Одесі в 1975 році, коли я навчався на першому курсі Політехнічного інституту на факультеті «Атомної енергетики». Вони мене настільки вразили, що протягом багатьох років моєї роботи в енергетиці, як на робочих спеціальностях, так і керівних посадах, я виходив з того, що ні за яких обставин не можна допускати подібних ситуацій. Навіть стихії потрібно протистояти. Тому що енергетика це не тільки головна цивілізаційна складова, а й основа безпеки нашого життя!

Мені абсолютно не зрозуміло чому ж більше ніж через сорок років, керівництво нашої країни робить все можливе, щоб така хроніка подій стала можливою для всієї нашої країни на 25-му році незалежності України.

Немає пояснень тому, що відбувається в електроенергетичному та теплофікаційному комплексі країни.

Рахунки найбільших компаній виробників електроенергії ЕНЕРГОАТОМУ, КИЇВЕНЕРГО, ЦЕНТРЕНЕРГО заблоковані і заарештовані вже кілька місяців. Роботи з ремонтів, реконструкції не проводяться. Не реалізуються заходи щодо безпеки роботи АЕС.
Паливо на зиму не закуповується, в тому числі і ядерне для атомних станцій.

Рахунки практично всіх ТЕПЛОПОСТАЧАЛЬНИХ компаній всієї країни заблоковані і заарештовані. Ремонти не проводяться.

Заборгованість за енергоресурси зросла до сотні мільярдів гривень.

Перед підрядними організаціями - величезна заборгованість за виконані роботи. Борги по зарплатах. Тисячі сімей без коштів для існування!

Чергова рулетка перед майбутньою зимою. Пройдемо? Чи не пройдемо?

На цей раз можемо не пройти і будемо жити за одеським сценарієм і не десять днів, а значно більше.

Ми повинні всі разом не допустити такого сценарію. Ми повинні зробити все можливе і навіть неможливе. Незалежно від того, які причини того, що відбувається сьогодні в енергетиці, або це надприбутковий бізнес можновладців, непрофесіоналізм і безпорадність нинішнього керівництва країни, або ми йдемо семимильними кроками для початку до енергетичної залежності від нашого східного сусіда.

Іван Плачков
 
Комментарии (0)
Блоги