Рус Укр
ГлавнаяБлогиХватит пиарится на росте коммунальных тарифов!!!
Опросы все опросы
ЧТО ПРЕПЯТСТВУЕТ ВАМ ВОВМРЕМЯ ПЛАТИТЬ ПО СЧЕТАМ ЗА УСЛУГИ ЖКХ?
Слишком высокие тарифы
Регулярное повышение квартирной платы
Низкое качество услуг или их полное отсутствие
Не соблюдение исполнителями сроков по вывозу мусора
Бездействие ЖЭКа
Ничего, я всегда вовремя плачу
Я не считаю нужным платить за коммунальные услуги

 







 

 

телефонный справочник ЖКХ

комунальний кодекс

Хватит пиарится на росте коммунальных тарифов!!!

3253
Свого часу, у 1920 р. Володимир Ленін підписав декрет «Про скасування квартплати». Призвело це до катастрофічних наслідків.

 24 липня виконавчий комітет Полтавської міської ради затвердив нові тарифи на перевезення пасажирів у громадському транспорті. З 1 серпня вартість однієї поїздки у міському пасажирському транспорті — автобусі, який працює у звичайному режимі руху, склала 3 гривні, проїзд у тролейбусі 1,50 грн.

            Не пройшло і  4 днів з дня входження в силу нових тарифів у громадському транспорті, а полтавську мерію уже пікетували представники одного з громадських об’єднань міста Полтави, очільник якого є потенційним кандидатом на посаду міського голови. Одночасно з висловленням протесту з приводу нових тарифів громадські активісти почали роздавати агітаційні листівки в підтримку свого очільника.
            В агітаційних листівках, зміст яких повністю був призначений темі «крахоборства» полтавських комунальників та знущання останніх над знедоленими полтавцями, громадське об’єднання повідомляло, що начебо завдяки невпинній праці їхнього очільника та вболівання за долю полтавців вдалося добитися того, що повірка лічильників води стане незабаром безоплатною.
            Відрапортувавши перед потенційним виборцем про таку важливу перемогу над свавіллям комунальників, громадське обєднання чомусь замовчує той факт, що Національною комсією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг 27.06.2014 року зовсім без участі та впливу громадського об’єднання була прийнята постанова № 858 , якою для ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго» встановлено з 1 липня нові тарифи на централізоване постачання гарячої води, які враховують витрати на проведення планових періодичних повірок, обслуговування та ремонт квартирних засобів обліку гарячої води, у тому числі їх демонтаж, транспортування та монтаж після повірки. Видатний хід політтехнологів, що працюють на потенційного міського голову  – рішення державного органу видати  виборцям як особисту перемогу громадського об’єднання  і лише з метою захисту полтавців від комунальної мафії, але ж наш виборець не звик аналізувати, він вірить на слово…
            7 серпня мітинг проти підвищення тарифів на проїзд у пасажирському транспорті біля центрального входу в Полтавський міськвиконком організувало вже інше громадське обєднання, очільник якого теж має певні шанси поборотися за крісло міського голови. Згодом до них приєдналися автономні націоналісти Полтави (хто це такі і який рух представляють – невідомо самим полтавцям), які прийшли одягнуті в балаклави, розгорнули плакат із написом «Скільки життів щн повинні покласти герої аби  Україна змінилася» та поклали під східці будівлі сім шин.
            Ватажок автономних націоналістів у рупора завзято прокричав: «Ми хочемо щоб влада зрозуміла, що на Сході помирають українці за нашу державу. Шинами ми нагадуємо, що якщо і далі корупція у владі буде продовжуватися, ми їх запалимо. Скільки вже українців   померли захищаючи свою державу, а у владі нічого не змінилося.  Перевізники не мають права їздити за такими високими тарифами!!!»  (бурні та довгі оплески мітінгувальників).
            От коли я таке чую від цих «автономних націоналістів» та інших мітингарів в балаклавах, які чомусь не воюють за нашу державу в зоні АТО, а беруть участь у проплачених піар-акціях потенційних кандидатів на виборах, хочется в поставити декілька питань.
            У червні 2014 року середня ціна напівкопчених ковбас національних виробників зросла в Україні на 13,8% відповідно до аналогічного періоду 2013 року – до 49 тис. 064,78 грн за тонну. Інші ковбасні вироби подорожчали в середньому на 8,6%. Питання до громадських об’єднань та активістів в балаклавах – ЧОМУ НЕ МІТИНГУЄМО ПРОТИ ЗДОРОЖЧАННЯ КОВБАСИ???
З 1 липня ставка акцизного податку на спирт, спиртові дистиляти, алкогольні напої підвищилася на 25% — з 56,42 до 70,53 грн за літр 100% спирту, також з 1 липня в середньому на 25% підвищився акциз на тютюнові вироби.  Питання до громадських об’єднань та активістів в балаклавах – ЧОМУ НЕ МІТИНГУЄМО ПРОТИ ЗДОРОЖЧАННЯ ГОРІЛКИ ТА ЦИГАРОК???
            Станом на 30 липня  2014 р. спостерігається подальше зростання роздрібних цін на бензіні А-92, А-95 і зріджений газ.  Роздрібна ціна бензину А-92 піднялася на 0.1% (1коп./л) до 15.10 грн./л. бензину А-95 – на 1.65% (25.0 коп./л) до 15.37 грн./л. Зріджений нафтовий газ СПБТ, використовуваний як моторне паливо, за 30 липня 2014 р. на АГЗС/АГЗП в Україні подорожчав на 0.21% (1.6 коп./л) до 7.89 грн./л. Питання до громадських об’єднань та активістів в балаклавах – ЧОМУ НЕ МІТИНГУЄМО ПРОТИ ЗДОРОЖЧАННЯ ПАЛИВНО-МАСТИЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ??? ЧОМУ не палимо шини біля АЗС???
            Чому ці громадські активісти з балаклавах і без них вважають, що підприємець, який займається перевезенням пасажирів не має права підвищувати тарифи, якщо за три місяці дизпаливо, бензин та зріджений газ здоржачали більше чим на третину? Безперечно, у Полтаві є проблеми із якістю надання транспортних послуг, із розв’язками та маршрутами. Однак, якщо мітингувальники  вважають, що на Майдані – 2014 ми відстояли свою гідність та право на демократію, то хотілося би нагадати шановним активістам про те, що в Європейському Союзі (за право бути в якому і стояв Майдан) демократія – це перш за все дотримання процедури. В ст. 55 Коституції України записано – права і свободи людини і громадянина захищаються виключно судом. Не балаклавами, не шинами, а виключно судом. І якщо дійсно після Майдану суспільство змінилося, і воно вважає тарифи на перевезення в 3 грн. завищеними – будь – ласка, наймайте  незалежний аудит та звертайтеся до суду і в порядку позовного провадження скасовуйте рішення Полтавського міськвиконкому. Суд прийме виважене рішення на користь громади, якщо вона матиме належні та допустимі докази завищення тарифів. Але в демократичному суспільстві також не можна не виконувати рішення, прийняті муніципалітетами чи державними органами тілько тому, що вони не подобаються чи хтось вирішив здобути собі додаткові політичні бали на вічій темі  ЖКГ, бо більше немає на чому попіаритися.
І ще одне спостереження. В період передвиборчої кампанії всі кандидати, незалежно від назви політичної сили або громадського об’єднання, які вони представляють, перетворюються на членів РКП(Б) зразка 1920 року, оскільки не визнають за комунальними підприємствами та суб’єктами господарювання, які надають комунальні послуги, права на отримання прибутку. У вітчизняного політикуму взагалі відсутнє розуміння, що суб’єкти  господарювання, які надають комунальні послуги, також здійснюють підприємницьку діяльність як і підприємства м’ясної промисловості або горілчані заводи. Суть підприємництва у всьому світі  – це здійснення самостіної діяльності  на свій ризик з метою одержання прибутку. Але не для українських комунальників. Один з колишніх міських голів міста Полтави навіть на нарадах завжди повторював, що комунальне підприємство не повинно мати прибуток, воно має бути завжди збитковим.
Свого часу, у 1920 р. Володимир Ленін підписав декрет «Про скасування квартплати». Призвело це до катастрофічних наслідків: за два роки дії цього декрету тільки у Москві за цей період застаріло 11,5 тис житлових будинків, прийшло в повну непридатність 6,8 тис будинків з більш ніж 40 тис квартир. Ви таким же шляхом підете, шановні активісти в балаклавах та потенційні міські голови?
Андрій Осадчий
 
Комментарии (2)
Anonymous1
08 августа 2014 г. 15:09
Аффтар жжет!!! кстати уж кому кому, а депутату от Полтавы Сергею "пламенное серце" Каплину явно лавры Владимира Ильича спать не дают! http://blogs.lb.ua/sergiy_kaplin/275594_ukraintsi_peredaem_proezd.html
Владимир1
19 августа 2014 г. 09:04
Ни чего не ново под луной , все также продолжают шатать лодку ЖКХ , выборы .
Блоги